سیفالاسلام، پسر معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی که خود در جریان سرنگونی حکومتش کشته شد، در دادگاهی در آن کشور همراه با هشت نفر از دیگر مقامهای حکومت پیشین به اعدام محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز حکم ششم مرداد ماه دادگاه در ارتباط با اتهامهایی از جمله مربوط به جنایت جنگی و کشتار تظاهرکنندگان اعتراضات به خاندان قذافی در سال ۱۳۹۰ صادر شده است.
این ۹ نفر به تیرباران محکوم شدهاند؛ به جز پسر ارشد قذافی، در میان محکومشدگان عبدالله السنوسی، رئیس پیشین سازمان اطلاعات یا بغدادی المحمودی، نخستوزیر پیشین نیز حضور دارند.
شورای ملی انتقالی لیبی که در پی سرنگونی حکومت معمر قذافی تشکیل شد، در آبانماه سال ۱۳۹۰ گفته بود سیفالاسلام دستگیر شده است.
فرزند قذافی که در آن زمان ۳۹ ساله بود در شهر اوباری دستگیر شد.
تنها ۳ ماه پیش از آن، او در برابر دوربین گروهی از خبرنگاران گفته بود که «شورش» لیبی شکست خورده و حکومت پدر او پیروز شده است.
هشت نفر دیگر از مقامهای پیشین به زندان ابد و هفت تن نیز به ۱۲ سال زندان محکوم شدهاند.
همزمان کمیسیاریای عالی حقوق بشر سازمان ملل حکم اعدام صادر شده برای سیفالاسلام قذافی را، «مایه تشویش بسیار» توصیف کرده است.
این کمیساریا گفته است که «موازین بینالمللی محاکمات منصفانه در این دادگاه رعایت نشده است.»
دادگاه بینالمللی کیفری پیش از این خواستار تحویل فرزند قذافی به آن دادگاه برای محاکمه بوده است.
این دادگاه در پاییز سال ۱۳۹۰ گفته بود توانسته به طور غیرمستقیم با سیفالاسلام تماس گرفته و او را تشویق به تسلیم شدن کرده است. دادگاه بینالمللی کیفری او را به ارتکاب جنايت ضد بشريت متهم کرده بود.
معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی، در مهر ماه سال ۱۳۹۰ در زادگاه خود در سرت کشته شد.
انقلاب لیبی که به نبردها و جنگهای خیابانی در شهرهای مختلف کشیده شد در نهایت به حکومت قذافی پایان داد، هر چند لیبی همچنان دستخوش ناآرامی و بیثباتیست.