لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۱۵

سنای آمریکا بررسی تحریم‌های جدید علیه ایران را عقب انداخت


سنای آمریکا اول اکتبر تصمیم گرفت تا بررسی تحریم‌های بیشتر علیه ایران را به دلیل برنامه اتمی این کشور به پس از نشست شش کشور طرف گفت‌وگو با تهران در ژنو موکول کند.

نمایندگان ایران و کشورهای ۵+۱ دو هفته دیگر در ژنو دیدار می‌کنند تا در مورد برنامه اتمی و پیشنهادهای ارائه شده در این مورد، به گفت‌وگو بنشینند.

قرار بود سنا در ماه سپتامبر به بررسی طرح جدید تحریم‌ها بپردازد، طرحی که در ماه ژوئیه به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسیده بود، اما این موضوع بار دیگر به تعویق افتاده است.

سناتور جمهوری‌خواه، باب کراکر، به خبرگزاری رویترز گفته است «در این مورد که آیا الان بهترین زمان ممکن (برای بررسی تحریم‌های جدید) است، وقتی گفت‌وگوهای جدید در راه‌اند، بحث‌هایی صورت گرفت».

باب کراکر می‌گوید، کنگره به طور عمومی عمیقا به ایران تردید دارد و طرفدار تحریم‌های بیشتر است.

تنها دو روز پیش از این کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که شش کشور طرف گفت‌وگوهای اتمی با ایران را نمایندگی می‌کند، گفته بود می‌خواهد مذاکرات دو هفته آینده با ایران در ژنو در «بهترین فضای ممکن» انجام شود.

خانم اشتون که در مرکز اندیشه‌پردازی وودرو ویلسون در واشینگتن، سخن می‌گفت در پاسخ به اینکه چه زمانی کنگره آمریکا باید تحریم‌های دیگری را علیه ایران وضع کند گفت «در مقامی نیست که به کنگره بگوید چه بکند». اما بدون اشاره‌ای روشن به تحریم‌های احتمالی جدید گفت «من می‌خواهم در بهترین فضای ممکن به ژنو بروم تا واقعا به مذاکره بپردازم».

دولت جدید ایران در کلام، علاقه خود را به حل و فصل مسئله اتمی و تعامل با جهان نشان داده است. حتی گفت‌وگویی تلفنی میان حسن روحانی و باراک اوباما نیز صورت گرفته که در بیش از سه دهه گذشته بی‌سابقه است.

گفت‌وگوهای جدید میان ایران و ۵+۱ در پانزدهم و شانزدهم اکتبر، دو هفته دیگر، انجام می‌شود.

تازه‌ترین تحریم‌هایی که مجلس نمایندگان تصویب کرده و سنای آمریکا بررسی آن را فعلا عقب انداخته است با رای نزدیک به اتفاق نمایندگان روبه‌رو شد.

این تحریم‌ها با هدف کاستن صادرات نفت ایران به اندازه یک میلیون بشکه نفت دیگر در روز، طراحی شده‌اند.

ایران در حال حاضر نیز برای فروش نفت و نیز دریافت ارز ناشی از آن با تحریم‌هایی گسترده روبه‌روست که به طور عمده ایالات متحده و اتحادیه اروپا آنها را به شکلی یک‌جانبه تصویب کرده‌اند. این تحریم‌ها از بیمه محموله‌های نفتی تا تحریم‌های بانکی را در بر می‌گیرند.
XS
SM
MD
LG