سازمان صلیب سرخ جهانی میگوید کاروان غذا و کمکهای اولیه برای مناطق قحطیزده در سوریه، به دلایل «مشکلات فنی»، دستکم تا روز دوشنبه به تاخیر افتاده است.
سازمان پزشکان بدون مرز از مرگ جنگزدگان به دلیل کمبود غذا خبر داده است.
دولت سوریه ۱۷ دی ماه موافقت کرد شهرهایی که ساکنان آنها به دلیل محاصره نظامی، در معرض مرگ دستجمعی ناشی از گرسنگی قرار گرفتهاند، کمک دریافت کنند.
«برنامه جهانی غذا» قرار است کمکها و مواد خوراکی را به دست دهها هزار نفری برساند که طی هفتههای گذشته ناچار به خوردن برگ درختان شدهاند.
به جز آنچه صلیب سرخ در مورد «مشکلات فنی» بیان کرده، دلیل تاخیر کمکرسانی به مناطق قحطیزده مشخص نیست.
کامیونهای «برنامه جهانی غذا» آماده ارسال به مناطق قحطیزده
دو شهر شیعهنشین فوعه و کفریا نزدیک به یک سال است که توسط شورشیان مخالف دولت محاصره شدهاند و شهر سنینشین مضایا نیز از تابستان، در محاصره نیروهای دولتیست. در مضایا و مناطق اطراف آن دستکم ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد و در شهرهای شیعهنشین دستکم ۳۰ هزار شهروند سوری زندگی میکنند.
روزنامه نیویورکتایمز میگوید ساکنان مضایا به خوردن برگ درختان، گربهها و خرهای باقیمانده روی آوردهاند.
پزشکان بدون مرز گفتهاند دستکم ۲۸ نفر، از جمله شش کودک، طی یک ماه گذشته جان خود را به دلیل گرسنگی از دست دادهاند.
تصویری که گفته میشود در یکی از مناطق گرفته شده
تا کنون گزارشهای مختلفی از اقدامات نظامی نیروهای وابسته به دولت سوریه، در محاصره شهرها، ایجاد قحطی و گرسنگی برای آنکه شورشیان تسلیم شوند، منتشر شده است.
غذا، آب، دارو، برق و سوخت، در بسیاری از شهرهای محاصرهشده پس از اندکی به پایان میرسد و این موضوع به مرگ بسیاری از شهروندان انجامیده است.
سازمان ملل در نظر دارد در ۲۵ ژانویه، دو هفته دیگر، دور تازهای از گفتوگوها برای حل بحران سوریه را برگزار کند.
برخی مقامهای غربی و نمایندگان بینالمللی نگرانی خود را از تاثیر تنشهای تازه میان تهران و ریاض بر گفتوگوهای سوریه اعلام کردهاند. ایران و عربستان هر دو گفتهاند بحران میان آنها بر مذاکرات تاثیر نخواهد گذاشت.
تا پیش از تازهترین بحران دیپلماتیک در غرب آسیا هم، مذاکرات برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه فرجامی نداشته است.