این روزها در صنعت خودرو هیچ شرکتی به اندازه تسلا پر سر و صدا و رکوردشکن نیست. این خودروساز در جدیدترین رکورد گیری توانسته است با محصول جدید خود رکورد سریعترین خودرو برقی را بار دیگر بشکند.
تسلا اس P100D مدل ۲۰۱۷ در تست نشریه معتبر موتورترند توانسته در زمان نزدیک دو ثانیه (۲.۲۷) ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند.
این در حالی است که بهتازگی شرکت دیگری با نام فارادی فیوچر با رونمایی از اف اف ۹۱ با قدرت ۱۰۵۰ اسب بخار، پرشتابترین خودرو برقی جهان با شتاب صفر تا صد ۲.۳۹ ثانیه را معرفی کرده بود.
خودرو برقی جدید تسلا از بسیاری از سوپر خودروهای بنزینی مانند برخی محصولات فراری ، لامبورگینی، مک لارن و پورشه هم پرشتاب تر است.
شتاب اولیه این خودرو باور نکردنی است سرعت این خودرو از حالا سکون در مدت کمتر از یک ثانیه به ۵۰ کیلومتر در ساعت میرسد یعنی تنها در یک چشم بر هم زدن.
زمان ثبت شده برای صفر تا ۵۰ کیلومتر این خودرو ۸۷ صدم ثانیه است.
در تست انجامشده، تسلا توانسته به ترتیب در زمانهای ۱.۳ ثانیه و ۱.۷ ثانیه به سرعتهای ۶۴ کیلومتر در ساعت و ۸۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند. همچنین تسلا اس P100D مسافت ۴۰۰ متر یا یک چهارم مایل را در زمان ۱۰.۵ ثانیه و با سرعت ۲۰۱ کیلومتر در ساعت به پایان رسانده است.
نیروی محرک برای چرخهای جلو توسط یک موتور الکتریکی تأمین میشود که قدرتی معادل ۲۵۹ اسب بخار و گشتاوری برابر ۳۰۷ نیوتون متر ایجاد میکند، درحالیکه نیروی محرک محور عقب توسط موتوری با قدرت ۵۰۳ اسب بخار و گشتاور ۷۱۴ نیوتون متر تأمین میشود.
باتریهای لیتیوم-یونی ۱۰۰ کیلووات ساعتی هم توان لازم برای موتورهای این خودرو را تامین میکنند.
هم اکنون سه شرکت در عرصه خودروهای الکتریکی در حال نبرد با هم هستند.
شرکت چینی انای ایکس، شرکت آمریکایی تسلا و شرکت آمریکاییچینی فارادی فیوچر شرکتهایی هستند که در زمینه تکنولوژی خودروها برقی در جهان پیش تاز هستند. شرکتهای تازه تاسیسی که شرکتهای قدیمی صنعت خودرو را به چالش کشیده اند.
شرکت چینی انای ایکس خودروای پی ۹ را معرفی کرده بود که ۱۳۴۰ اسب بخار قدرت تولید میکند یعنی حدود ۳۰۰ اسب بخار بیشتر از خودرو اف اف ۹۱.
معمولا شتاب صفر تا صد کیلومتر خودروها اعلام میشود اما در این خودرو شتاب صفر تا ۲۰۰ کیلومتر توسط شرکت سازنده هفت ثانیه اعلام شده است یعنی تنها هفت ثانیه طول میکشد تا سرعت این خودرو از حالت سکون به ۲۰۰ کیلومتر در ساعت برسد این یعنی اینکه گویی سوار بر یک موشک زمین به زمین شدهاید تا یک خودرو.
ورود شرکتهای تازه وارد به حوزه تکنولوژی خودرو با نگاه جدید میتواند شرکتهای کنونی حوزه خودرو که بسیار محافظه کار هستند را به چالش بکشد. اگر قیمت تمام شده خودروهای برقی کاهش یابد و به زیر ۲۰ هزار دلار برسد و از طرفی مشکل پیمایش این خودروها حل شود احتمالا انقلابی در صنعت خودرو رخ خواهد داد. انقلابی که توسط شرکتهای تازه تاسیس شکل خواهد گرفت.
شرکتهایی مانند تسلا، انای ایکس و فارادی فیوچر میتوانند مسیر آینده صنعت خودرو را شکل دهند.