تایم در انتخاب خود آورده، طی ۹ ماهی که پاپ فرانسیس، هدایت کلیسای کاتولیک را بر عهده داشته، به «صدای جدیدی از وجدان» تبدیل شده است.
نشریه تایم، نقش پاپ فرانسیس را دگرگون ساختن پیام کلیسای کاتولیک و همزمان «تسخیر پندار میلیونها تن» برشمرده که «از واتیکان سرخورده شده بودند».
این سومین باری است که نشریه تایم، یک پاپ را به عنوان چهره سال انتخاب میکند.
نشریه تایم در سال ۱۹۹۴، پاپ ژان پل دوم و در سال ۱۹۶۳ پاپ ژان بیست و سوم را به عنوان چهره سال خود انتخاب کرده بود.
سردبیر تایم، نانسی گیبز، در یادداشتی در سایت آن نشریه میگوید: «در ۹ ماهی که پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک شده است، خود را در کانون واقعی گفتوگوهای محوری دوران ما قرار داده است: گفتوگو درباره ثروت و فقر، عدل و عدالت، شفافیت، مدرنیته، جهانی شدن، نقش زنان، ماهیت ازدواج، وسوسههای قدرت.»
او افزوده است: «پاپ بهطور واقعی در نظر ما به عنوان کسی جلوه کرد که لحن، ادراک و توجه یکی از بزرگترین سازوکارهای جهانی را به شکلی فوقالعاده تغییر داده است.»
در انتخاب نشریه تایم، پاپ فرانسیس از ادوارد اسنودن، کارمند پیشین اطلاعاتی و فاشکننده اسناد محرمانه ایالات متحده، پیشی گرفت.
«خورخه بِرگوگلییو» آرژانتینی که پیشتر یک کاردینال بود، در ماه مارس گذشته، به عنوان اولین پاپ اهل آمریکای جنوبی انتخاب شد. او پس از روی آمدن در واتیکان، نام فرانسیس را برای خود برگزید.
فینالیستهای دیگر تایم در انتخاب چهره خبرساز سال ۲۰۱۳، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و سناتور آمریکایی تد کروز بودند.
سخنگوی واتیکان، فدریکو لومباردی، گفت که پاپ فرانسیس در پی شهرت نیست.
لومباردی در بیانیهای انتخاب نشریه تایم را «نشانهای مثبت» نامیده است در مورد کسی که «ارزشهای روحانی، مذهبی و اخلاقی» را به جهان یادآوری میکند.
او در این بیانیه افزوده است: «اگر این موضوع مردان و زنان را جذب میکند و به آنها امید میدهد، پاپ خوشنود است. اگر گزینه چهره سال به این معناست که بسیاری این پیام را دریافتهاند، حتی بهطور ضمنی، او قطعا خرسند است.»
سردبیران تایم، چهره سال این نشریه را انتخاب کردند. از سوی دیگر در نظرسنجی همگانی تایم از خوانندگانش، عبدالفتاح السیسی، ژنرال مصری برنده شد که در فهرست نهایی نامزدهای برتر تایم قرار نگرفته بود.