کاخ سفید روز سه شنبه اعلام کرده است، روسای جمهوری ایالات متحده و روسیه، در جریان اجلاس کشورهای عضو گروه ۲۰ در هامبورگ، آلمان، دیدار دومی داشتند که با «گفتوگوی کوتاهی» همراه بود.
دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، روز هفتم ژوئیه، یک دیدار رسمی دو طرفه داشتند که بیش از دو ساعت طول کشید؛ سخنگوی کاخ سفید، ۲۷ تیر ماه، گفته است آنها در جریان شام رهبران کشورها، همراه همسرانشان، نیز «گفتوگوی کوتاهی» کردهاند.
پوشش تلویزیونی مراسم شام، همسر رئیسجمهوری آمریکا، ملانیا ترامپ، را نشان میدهد که کنار ولادیمیر پوتین نشستهاست.
یان برمر، رئیس «گروه اوراسیا»، نخستین کسی که جریان دیدار دوم را فاش کرده، گفته است ترامپ در میانه شام از صندلی خود بلند شده و نزدیک به یک ساعت «بهطور خصوصی» با رئیسجمهوری روسیه «تنها در حضور مترجم شخصی پوتین» گفتوگو کردهاست.
«گروه اوراسیا» یک گروه بزرگ از مشاوران است که حوزه تخصصی آنها «ریسک سیاسی» است و دفتر مرکزی آن در نیویورک قرار دارد.
یان برمر گفته حضور نداشتن مترجم آمریکایی در این گفتوگو توجه حاضران را جلب کرده چراکه میتواند به معنی «نادیدهگرفتن پروتکلهای امنیت ملی باشد».
کاخ سفید در بیانیهای که منتشر کرده میگوید آقای ترامپ از مترجم روسی بهره برده، چراکه مترجم آمریکایی حاضر در مراسم شام، زبان روسی بلد نبود.
رئیسجمهوری آمریکا نیز، ۲۷ تیر ماه، در حساب کاربریاش در توئیتر به این گزارشها واکنش نشان داده و گفته «انتشار اخبار جعلی در مورد دیدار مخفیانه با پوتین بیمارگونه است. همه سران گروه ۲۰ و همسرانشان، از طرف صدراعظم آلمان دعوت بودند. رسانهها این را میدانستند».
او در توئیت دیگری نوشته «اخبار جعلی، بیشتر و بیشتر صداقت خود را از دست میدهند. حتی یک مهمانی شام برای رهبران گروه ۲۰ در آلمان، شوم جلوه داده میشود».
دونالد ترامپ بارها به برخی از گزارشهای منتشرشده در شماری از رسانههای مشهور، لقب «اخبار جعلی» دادهاست. استفاده از این واژگان معمولا اشاره به این رسانهها است.
در حال حاضر تحقیقاتی از طرف پلیس فدرال آمریکا و نیز کمیتههای کنگره آن کشور، در ارتباط با اتهامهای مربوط به دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و اتهامهای مربوط به ارتباط شماری از اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ و مقامهای روس در جریان است.
دونالد ترامپ بهتاکید اتهام وجود ارتباط میان اعضای کارزار انتخاباتیاش و مقامهای روس را رد کردهاست. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، نیز اتهامهای مربوط به دخالت دولتش در انتخابات سال گذشته آمریکا، هککردن ایمیلهای کمیته ملی حزب دمکرات آن کشور و درز آن به بیرون، را رد کردهاست.