لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۰

نظامیان ترکیه و آمریکا در مورد مبارزه با «داعش» گفت‌وگو می‌کنند


نبردها در کوبانی و اطراف آن ادامه دارد
نبردها در کوبانی و اطراف آن ادامه دارد

با نبردهای سنگینی که بر سر کوبانی میان مدافعان این شهر در مرز سوریه با ترکیه، و گروه «حکومت اسلامی» در گرفته و نیز افزایش فشارها بر آنکارا برای انجام اقدامی، قرار است گروهی از نظامیان آن کشور و ایالات متحده دیدار و گفت‌وگو کنند.

ترکیه بار دیگر تاکید کرده است که تغییر رژیم سوریه لازم است.

دو تن از مقام‌های عالی‌ربته آمریکایی ۱۷ مهر ماه در آنکارا، پایتخت ترکیه، با مقام‌های عالی‌رتبه ترک دیدار کردند که به گفته خبرگزاری فرانسه برای جلب حمایت این عضو ناتو، در مبارزه علیه «حکومت اسلامی» صورت گرفته است.

جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، توضیح زیادی در این مورد نداده و به گفته است مذاکرات روز پنج‌شنبه «جزئی و سازنده» بود.

روزنامه واشینگتن‌پست از قول مولود چاووش‌اغلو، وزیر خارجه ترکیه، نقل کرده است که مقصر در خونریزی‌ها در سوریه رژیم آن کشور است و تغییرات سیاسی در آن ضروری است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش گفته است سرنگونی دولت اسد در کانون تمرکز آمریکا و متحدان‌اش قرار ندارد.

خانم ساکی به خبرنگاران گفته است ژنرال جان آلن، هماهنگ‌کننده ارشد ائتلاف علیه حکومت اسلامی، و برت مک‌گرک، جانشین معاون وزیر خارجه آمریکا «در مورد برخی اقدامات برای پیشبرد امور نظامی در تلاش‌ها علیه داعش گفت‌وگو کرده‌اند».

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، یک هیئت مشترک برنامه‌ریزی نظامی هفته آینده در آنکارا دیدار و مذاکره خواهد کرد.

وزارت خارجه ایالات متحده می‌گوید دو طرف برای ادامه روند تعمیق مشورت‌های دو طرف در تلاش‌ها علیه «داعش» موافقت کرده‌اند.

این مشورت‌ها، حمایت‌های نظامی، نیز جلوگیری از پیوستن جنگجویان خارجی یا قطع منابع مالی اسلام‌گرایان را در بر گرفته است.

انتقادها و اعتراضات گوناگونی در واشینگتن در مورد ترکیه و انفعال این متحد آمریکا، و عضو پیمان آتلانتیک شمالی، در نبردها علیه «حکومت اسلامی» مطرح شده است.

اعتراض‌های خیابانی به رخدادهای شهر کوبانی در خود ترکیه نیز به خشونت کشیده شده و دست‌کم ۲۱ کشته بر جای گذاشته است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید موقعیت فعلی چیزی نیست که «مطالبه‌ای» مطرح شود.

او البته تاکید کرده است «شکی نیست ترکیه در موقعیت خوبی برای مشارکت قرار دارد».

پیشتر مولود چاووش‌اغلو، وزیر خارجه ترکیه، گفته بود نباید از آنکارا انتظار داشت به تنهایی دست به اقدام بزند.

گفت‌وگوهای ایران و ترکیه

ایران، کشوری که پیشتر در مورد اقدام زمینی ترکیه در سوریه، هشدار داده بود، اکنون می‌گوید «برای حل مشکل کوبانی» با مقام‌های آنکارا وارد گفت‌وگو شده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، حسین امیر عبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه، ۱۷ مهر ماه در نشست عراق و ائتلاف بین‌المللی علیه «داعش»، ضمن اعلام این گفت‌وگوها نقش ترکیه در حل بحران‌های خاورمیانه را «مثبت» ارزیابی کرده است.

به گفته این مقام وزارت خارجه ایران، آنچه تهران «در گفت‌وگوهای اولیه با ترکیه دریافته این است که این کشور در پی تشدید بحران‌ها در خاورمیانه نیست».

پیشتر در دهم مهر ماه، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در تماسی تلفنی وزیر خارجه ترکیه، گفته بود «کشورهای منطقه باید نسبت به شرایط جاری کاملا مسئولانه عمل کنند و به بدتر شدن اوضاع منطقه کمک نکنند.»

این واکنش پس از آن مطرح شد که پارلمان ترکیه به دولت آن کشور این اجازه را داد تا در صورت لزوم دست به اقدام نظامی در خاک عراق یا سوریه بزند.

سوریه کشوری‌ست که در مورد حکومت آن، ایران و ترکیه دو موضع کاملا متفاوت دارند؛ آنکارا از سرسخت‌ترین مخالفان بشار اسد است در حالی‌که تهران از مهم‌ترین حامیان حکومت مرکزی آن کشور به شمار می‌رود.

XS
SM
MD
LG