مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اقدامی بیسابقه، قطعنامهای را تصویب کرد که هدف از آن تلاش بیشتر برای مقابله بینالمللی با شکار غیرقانونی حیوانات است.
قطعنامه سازمان ملل که هشتم مرداد ماه تصویب شده، البته الزامآور نیست با این همه شاهدی بر نگرانیها و مخالفهای رو به رشد جهانی علیه شکار غیرقانونی در حیات وحش و نابودی حیواناتیست که اکنون نیز در خطر انقراض قرار دارند.
در این قطعنامه به طور مشخص نگرانی جهانی از افزایش مداوم کشتار کرگدنها و نیز روند نگرانکننده شکار فیلها در آفریقا سخن به میان آمده است.
به گفته سازمان ملل این گونهها در مواردی به طور محلی و در مواردی در سطح بینالمللی، در پی چنین شکارهایی، با خطر انقراض روبهرو شدهاند.
خبرگزاری فرانسه از قول سازمان غیردولتی «فیلها بدون مرز» میگوید شمار گونه آفریقایی این حیوان در حیات وحش، به ۴۷۰ هزار زنجیر رسیده است. در مقایسه با سال ۲۰۰۶، یعنی طی ده سال، با وجود تلاشها برای جلوگیری از شکار این حیوان، شمار آنها ۸۰ هزار زنجیر کمتر شده است.
انجمن حمایت از حیات وحش، در سال جاری میلادی، گزارش داده بود که سالانه تا ۳۰ هزار زنجیر از این گونه خرطومدار در آفریقا کشته میشود.
شکار غیرقانونی فیل عمدتا فقط برای فروش عاجهای آن صورت میگیرد.
اما وضعیت در مورد کرگدنها از این هم بدتر است.
از سال ۲۰۰۷ میلادی پارک ملی کروگر در آفریقای جنوبی، صدها کرگدن را به دلیل شکار غیرقانونی از دست داده است.
کرگدنها نیز به خاطر شاخشان شکار میشوند و بسیاری از خریداران آن نیز مشتریانی در شرق آسیا هستند که از جمله معتقدند شاخ کرگدن بر قوه جنسی مردان تاثیرگذار است.
با وجود تلاشهای علمی بر رد این گفتهها و نیز پیشرفتهای دارویی برای افزایش قوه جنسی، ادامه شکار غیرقانونی کرگدنها، این گونه را در معرض نابودی کامل قرار داده است.
در سال ۱۳۹۱ گزارشها نشان میداد هر کلیو شاخ کرگدن تا ۶۰ هزار دلار آمریکا به فروش میرسد؛ گرانتر از طلا.
گاه اتهامها در مورد شکار غیرقانونی به مقامهای رسمی و سیاسی کشورها نیز زده شده است. در پاییز سال گذشته یک سازمان فرادولتی، مقامهای رسمی چین را متهم کرد که حین سفر رئیسجمهوری آن کشور به تانزانیا، در سال ۹۲، به شکل غیرقانونی مقدار قابل توجهی عاج فیلی خریداری کرده و آن را در چمدانهای دیپلماتیک با خود قاچاق کردهاند.