لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۰

آمریکا از روسیه به دلیل ارسال سلاح برای دولت اسد انتقاد کرد


ژنرال مارتین دمپسی
ژنرال مارتین دمپسی
ژنرال مارتین دمپسی، فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، روز جمعه در یک کنفرانس خبری، از روسیه به این دلیل که برای دولت سوریه موشک‌های ضد کشتی ارسال کرده است، انتقاد کرد.

به گفته این مقام ارشد نظامی آمریکا، ارسال این سلاح‌ها می‌تواند به نیروهای بشار اسد کمک کند تا به جنگ خونین داخلی ادامه دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ژنرال دمپسی گفته است این تصمیم روسیه «رنج» در سوریه را «طولانی‌تر می‌کند».

در مورد خبر ارسال موشک‌های ضدتانک برای دولت سوریه که روزنامه نیویورک‌تایمز آن را روز جمعه منتشر کرد، توضیح مستقیمی از سوی مسکو بیان نشده است. اما خبرگزاری رویترز به نقل از دیمیتری پسکوف، مسئول امور رسانه‌ای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری رسیه، آورده است که آن کشور به اجرای قراردادهایی که پیشتر آنها را با دولت سوریه امضا کرده بود متعهد می‌ماند.

این موشک‌های ضد کشتی یاخونت نام دارند؛ بنا به نوشته نیک براون، از دبیران مجله دفاعی «جینز»، دو و نیم برابر سرعت صوت حرکت می‌کنند و برد آنها تا ۳۰۰ کیلومتر است.

انتفاد مقام عالی‌رتبه نظامی آمریکا از مسکو، اندکی پس از آن صورت می‌گیرد که روسیه و آمریکا دور تازه‌ای از تلاش‌ها را برای یافتن راه‌حلی سیاسی در مورد بحران سوریه و پایان دادن به جنگ داخلی آن کشور آغاز کرده‌اند.

هفدهم اردیبهشت ماه هر دو کشور توافق کردند تا هر چه زودتر برای تشکیل یک گردهمایی بین‌المللی جهت پیدا کردن راه حلی برای بحران سوریه اقدام کنند.

چهار روز پیش نیز جان کری، وزیر خارجه آمریکا، پس از گفت‌وگو با همتای روسیش، به خبرنگاران گفته بود: «هردوی آن ها بسیار خوشبین هستند که در مدتی کوتاه، گزینه‌ای برای ویرانی‌ها وخشونت‌های کنونی سوریه به جهان عرضه شود».

وزیر خارجه آمریکا گفته بود دولت متبوع او و دولت روسیه همکاری نزدیکی در این زمینه دارند.

«افزایش کمک‌ها به جنگ‌زدگان»

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌هایی در سازمان ملل متحد نوشته است که شورای امنیت این سازمان در حال بررسی راهکار تازه‌ای است، که مسئولان امور کمکی و امدادی ملل متحد به تازگی پیشنهاد داده‌اند.

این راهکار بنا دارد تا بر کمک‌های انسان‌دوستانه در سوریه بیافزاید.

به نوشته این خبرگزاری این خود می‌تواند نشانه افزایش همکاری‌ها بین روسیه و کشورهای غربی در مورد بحران سوریه و «نقل و انتقالات مرزی» باشد.

تا همینک کشورهای روسیه و چین که از متحدان دولت سوریه به شمار می‌روند، از تصویب قطع‌نامه در شورای امنیت علیه دولت بشار اسد، جلوگیری کرده‌اند.

اما توافق احتمالی آنها در شورای امنیت برای افزایش کمک‌ها از طریق مرز کشورهای همسایه، موضوعی است که می‌تواند برای امدادگران سازمان ملل متحد شرایط بهتر و سریع‌تری را برای انتقال کمک‌ها فراهم آورد. چراکه برخی از مناطق بحران زده به کشورهای همسایه نزدیک و دسترسی به آنها آسانتر است.

هم‌زمان سازمان امور پناهندگان ملل متحد روز گذشته اعلام کرد که شمار آوارگان سوری در کشورهای همسایه از یک و نیم میلون نفر نیز گذشت. این رقم نزدیک به هفت درصد کل جمعیت سوریه است. علاوه بر آنها «میلیون‌ها» نفر نیز در خود سوریه خانه و زندگی را رها کرده و در پناهگاه‌ها یا نقاطی دیگر زندگی می‌کنند.

بیش از دو سال از بحران سوریه می‌گذرد و بنا بر تازه‌ترین آمار سازمان ملل متحد دست‌کم ۸۰ هزار نفر در جنگ داخلی آن کشور کشته شده‌اند.

کنفرانس بین‌المللی سوریه که بنا دارد راهی سیاسی برای برون‌رفت از بحران آن کشور بیابد، قرا است ماه آینده در ژنو -سوئیس- برگزار شود.
XS
SM
MD
LG