لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۷

ژنرال آمریکایی می‌گوید روسیه در حال افزایش نفوذ خود در لیبی است


این تصویر از نوامبر سال ۲۰۱۶ خلیفه حفتر را نشان می‌دهد در حال ترک ساختمان وزارت خارجه روسیه در مسکو
این تصویر از نوامبر سال ۲۰۱۶ خلیفه حفتر را نشان می‌دهد در حال ترک ساختمان وزارت خارجه روسیه در مسکو

فرمانده ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا می‌گوید شاهد تلاش «عمیقا نگران‌کننده» روسیه برای افزایش حضور و نفوذ خود در لیبی است. این سخنان در حالی بیان می‌شوند که روسیه حضور نیروهای ویژه خود در مرز مصر با لیبی را رد کرده است.

ژنرال توماس والدهاوسر، چهارم فروردین ماه گفته است روسیه در خطی مرزی بین مصر و لیبی، در حال استفاده از جنگ‌افزار، فروش سلاح و استفاده از نفت برای افزایش نفوذ خود است.

ژنرال والدهاوسر گفته است «ما، با نگرانی عمیق، در حال نظارت بر عملکرد آن‌ها هستیم».

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

فرمانده ستاد آفریقایی ارتش ایالات متحده در یک کنفرانس خبری گفته است رابطه‌ای «غیر قابل انکار» بین روسیه و خلیقه حفتر، فرمانده نظامی لیبایی، وجود دارد.

این مقام ارتش آمریکا می‌گوید «علاقه روس‌ها بر تاثیرگذاری بر وقایع در لیبی یک باور عمومی‌ست، قطعا در مطبوعات [قابل مشاهده است]. رابطه بین روس‌ها و [خلیفه] حفتر در حال حاضر، انکارناشدنی‌ست».

در پایان سال گذشته خورشیدی، گزارش‌هایی به نقل از منابع دیپلماتیک مصر و آمریکا منتشر شد که از حضور نیروهای ویژه روسیه در پایگاه سیدی برانی مصر، در مرز لیبی و احتمال حمایت آن‌ها از نیروهای نظامی حفتر حکایت داشت.

در واکنش به این گزارش‌ها ایگور کُناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه، با انتشار بیانیه‌ای گفت روسیه هیچ نیروی ویژه‌ای به پایگاه یادشده در مصر نفرستاده است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه آن کشور نیز در مورد موضوع ابزار بی‌اطلاعی کرد.

وضعیت در لیبی در حال حاضر ثبات چندانی ندارد. دو پارلمان مختلف مشغول فعالیت در این کشور هستند: پارلمان بَرقه که خلیفه حفتر از آن حمایت می‌کند، و دولت مستقر در پایتخت لیبی.

دولت «وفاق ملی»، که از پشتیبانی سازمان ملل متحد برخوردار است، به قصد جایگزینی دو دولت رقیب که یکی در طرابلس و دیگری در منطقه بَرقه مستقر شده‌اند تشکیل شده است. منطقه طرابلس شامل بخش بزرگی از نیمه غربی و منطقه برقه شامل نیمه شرقی لیبی می‌شود.

در اسفند گذشته اعضای گروهی شبه‌نظامی به نام تیپ دفاعی بنغازی، به نیروهای خلیفه حفتر در چندین بندر نفتی حمله و شکست‌هایی را بر افراد حفتر وارد کردند. تیپ دفاعی بنغازی عمدتاً از شبه‌نظامیانی تشکیل شده که پس از عملیات نظامی حفتر علیه اسلام‌گرایان، از بنغازی در شرق لیبی رانده شدند.

ایالات متحده طی دو سال گذشته اقدام به اعزام شماری از نیروهای ویژه و مستشاران نظامی به لیبی برای مقابله با نفرات گروه موسوم به «حکومت اسلامی» کرده‌است. ژنرال والدهاوسر می‌گوید این مستشاران از نیروهای دولتی حمایت می‌کنند و آن‌ها موفق شده‌اند شبه‌نظامیان داعش را از شهر ساحلی ستر دور کنند. شماری از نیروهای آمریکایی هنوز در لیبی حضور دارند. به گفته این مقام ارتش آمریکا، نیروهای آن کشور به دولت لیبی کمک می‌کنند با شبه‌نظامیان داعش، که برآورد می‌شود بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر از آن‌ها هنوز در کشور مانده‌اند، مقابله کنند.

XS
SM
MD
LG