وزارت دفاع آمریکا میگوید مجموعا ۵۹ موشک «تاماهاک» را از دو ناوشکن ارتش ایالات متحده، به یک پایگاه هوایی ارتش سوریه پرتاب کرده و در جریان این حمله، هواپیما، آشیانه هواپیما، مناطق ذخیره سوخت، آشیانه تامین مهمات، چند سیستم دفاع هوایی و رادار هدف قرار گرفتهاند.
موشکهای تاماهاک، موشکهای کروز و دوربرد، قابل پرتاب در شرایط آبوهوایی مختلف هستند. در مهر ماه سال گذشته و در پی دومین حمله ناموفق موشکی به یک ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ، ارتش ایالات متحده با اسفتاده از همین موشکها، سه رادار ساحلی را در منطقه تحت کنترل حوثیها در یمن هدف قرار داده بود.
فرماندار استان حمص در سوریه، جاییکه پایگاه هوایی هدف قرار گرفته در آن قرار دارد میگوید به نظر نمیرسد «تلفات جانی زیادی» رخ داده باشد، بیشتر خسارتها نظامی و مادیست. پیش از یک مقام نظامی ارتش سوریه به تلویزیون دولتی آن کشور گفته بود این حمله «تلفات جانی» داشتهاست. هنوز هیچ یک از خبرها رسما تائید یا تکذیب نشدهاند.
ویدئوی منتشرشده از سوی پنتاگون، از پرتاب موشکهای کروز
رویترز به نقل از یک مقام دفاعی آمریکا، بدون آنکه نامش را فاش کند، گفته حمله موشکی به سوریه، برای یک بار و نه بیشتر برنامهریزی و اجرا شده بود؛ به این معنی که انتظار میرود «یک حمله» بوده و در حال حاضر برنامهای برای افزایش آن وجود ندارد.
شورای ملی سوریه، ائتلافی عمده از مخالفان بشار اسد، ضمن استقبال از حمله موشکی انجام شده به پایگاه هوایی دولت سوریه، خواستار ادامه آن تا توقف حملات هوایی دولتی و توقف «استفاده از سلاحهای منعشده از سوی جامعه جهانی» شدهاست.
واکنشهای بینالمللی:
به گزارش خبرگزاری دولتی اسپوتنیک، به نقل از کمیته دفاعی شورای فدراسیون روسیه، این کشور خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل، پس از حمله موشکی به پایگاه نظامی سوریه میشود.
کمیته دفاعی دومای روسیه میگوید حمله اخیر میتواند روابط مسکو و واشینگتن را بدتر کند و به بحرانی نظامی در خاورمیانه بیانجامد.
انتشار گزارشها و گمانهها در مورد تلفات جانی در پایگاه هوایی شعیرات در استان حمص سوریه ادامه دارد. در حالیکه فرماندار حمص به رویترز گفته بود به نظر میرسد «تلفات انسانی زیادی» وجود ندارد، به تلویزیون المایدین در لبنان گفته این حمله قربانی برجای گذاشتهاست. پیش از این تلویزیون دولتی سوریه نیز خبر مشابهی را منتشر کرده بود. در حال حاضر هیچ خبر رسمی در مورد کشتهشدگان احتمالی و یا تعداد تلفات انسانی احتمالی منتشر نشدهاست. آمریکا میگوید در این حمله «هواپیما، آشیانه هواپیما، مناطق ذخیره سوخت، آشیانه تامین مهمات، چند سیستم دفاع هوایی و رادار» هدف قرار گرفتهاند.
سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه میگوید پایگاه هدف قرار گرفتهی ارتش سوریه در حمص «تقریبا بهطور کامل ویران شدهاست».
وزارت خارجه ایران، حمله آمریکا به پایگاه هوایی ارتش سوریه را «شدیدا محکوم» کردهاست. به گزارش ایسنا سخنگوی این وزارتخانه گفته است ایران «به عنوان بزرگترین قربانی سلاح های شیمیایی در تاریخ معاصر، هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی را فارغ از عاملین و قربانیان آن محکوم میکند و همزمان استفاده از این بهانه برای اقدامات یک جانبه را خطرناک، مخرب و نقض اصول آمره حقوق بینالملل میداند».
واکنشهای بینالمللی: نخستوزیر استرالیا حمله آمریکا را «بهجا و سنجیده» نامیدهاست.