ائتلاف به رهبری آمریکا در بیانیهای گفتهاست یک جنگنده ارتش سوریه را پس از آنکه به «نیروهای دمکراتیک سوریه» در اطراف رقه حمله کرده، هدف قرار داده و سرنگون کردهاست.
«نیروهای دمکراتیک سوریه» که عمدتا از شبهنظامیان کـرد تشکیل شده، با حمایت ائتلاف به رهبری ایالات متحده در نبرد با گروه موسوم به حکومت اسلامی، و هماکنون در تلاش برای آزادسازی رقه، هستند.
ائتلاف به رهبری آمریکا میگوید حمله به جنگنده ارتش سوریه، بر پایه «قواعد اقدامات نظامی» و «دفاع دستجمعی» انجام شدهاست.
در بیانیه ائتلاف آمده «در ساعت ۶:۴۳ عصر، یک فروند سوخوی-۲۲ حکومت سوریه در نزدیکی مواضع نیروهای دمکراتیک سوریه در جنوب طبقه، بمب انداخت، و بر پایه قواعد نظامی و دفاع دستجمعی از نیروهای مورد حمایت ائتلاف، فورا توسط یک فروند اف-۱۸ سرنگون شد».
دولت سوریه نیز بیانیهای در ارتباط با جنگنده خود صادر کرده، و در آن به سقوط هواپیما و «مفقود شدن» خلبان در اطراف روستای «رصافه» اشاره شدهاست.
ارتش سوریه میگوید «این حمله زشت، تلاشی برای مقابله با کوششهای ارتش، بهعنوان تنها نیروی موثر، در کنار متحدانش… در جریان نبرد با تروریسم در سراسر منطقه است».
دمشق میگوید حمله به جنگنده ارتش آن کشور در زمانی صورت گرفته که نیروهای دولتی «در حال انجام پیشرفتهای مشخصی در جنگ علیه داعش» هستند.
مقامهای ائتلاف به رهبری آمریکا میگویند در حمله نیروهای بشار اسد در شهری در جنوب منطقه طبقه شماری از «نیروهای دمکراتیک سوریه» زخمی شدهاند و سبب شده تا آنها این منطقه را ترک کنند، در نتیجه نیروی هوایی آن، واکنش نشان دادهاست.
ائتلاف در عین حال افزوده است که ارتش آمریکا توسط خط ویژه ارتباطی با روسیه تماس گرفته «تا جلوی تنش و آتشباری [جنگنده دولت سوریه] گرفته شود».
ارتش ایالات متحده میگوید «ائتلاف قصد ندارد وارد نبرد با رژیم سوریه، روسیه یا نیروهای حامی آنها شود، ولی برای دفاع از تهدیدها علیه ائتلاف یا متحدان آن، از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد».
بنا بر گزارشها، شبهنظامیان عمدتا کرد در حال حاضر در نزدیکی مناطق مرکزی و قدیمی شهر رقه هستند و نبردها علیه گروه «حکومت اسلامی» در این شهر به مراحل نهایی خود نزدیک میشود. همزمان گزارشهایی از پیشرویهای ارتش سوریه در غرب رقه منتشر شدهاست.
ائتلاف به رهبری ایالات متحده، پیشتر نیز، در جنوب سوریه دست به حملاتی به نیروهای دولتی سوریه و حامیان آنها زده و یک پهپاد را نیز در ۱۸ خرداد ماه سرنگون کرده بود. در تمامی این موارد ایالات متحده میگوید حملات پس از هشدارهای اولیه و برای دفاع از ائتلاف و نیروهای مورد حمایت آن یا در پاسخ به اقدامات نیروهای دولتی، انجام شدهاست.
در ۲۰ خرداد ماه وزارت خارجه روسیه گفته بود سرگئی لاوروف، در گفتوگوی تلفنی که با رکس تیلرسون، همتای آمریکایی خود، خواستار آن شده تا نیروهای ایالات متحده دیگر به حامیان و نیروهای دولت اسد در سویه حمله نکنند.
روسیه و ایران از مهمترین حامیان بشار اسد به شمار میروند. ائتلاف به رهبری ایالات متحده از شماری از شورشیان در جریان نبردهای زمینی علیه گروه موسوم به حکومت اسلامی، حمایت میکند.