لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۴۹

ادامه تظاهرات ضددولتی در ونزوئلا


بر برچسب نوشته شده است: «صلح»؛ بنا بر گزارش‌ها این از شعارهای اصلی دانشجویان معترض به دولت است
بر برچسب نوشته شده است: «صلح»؛ بنا بر گزارش‌ها این از شعارهای اصلی دانشجویان معترض به دولت است
با گذشته بیش از یک هفته از اعتراضات پراکنده و نخستین تظاهرات گسترده در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، که روز پنج‌شنبه دست‌کم سه کشته برجای گذشته، این شهر ۲۵ بهمن ماه نیز شاهد راه‌پیمایی و درگیری میان پلیس و مخالفان دولت بود.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید صدها تن از معترضان به دولت سوسیالیست نیکلاس مادورو بخشی از مناطق پایتخت را مسدود کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز می‌گوید نیروهای پلیس برای مقابله و متفرق کردن معترضانی که بزرگراه اصلی کاراکاس را مسدود کرده بودند از ماشین‌های آب‌پاش استفاده کرده و به سوی معترضان گاز اشک‌آور شلیک کرده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها مسدود شدن بزرگراه کاراکاس ترافیکی چند ساعته را در پایتخت ونزوئلا سبب شده است.

بنا به گزارش یک سازمان غیردولتی در سال ۲۰۱۳، قتل دلیل مرگ ۷۹ نفر از هر صد هزار شهروند ونزوئلا بوده است. آمار وزارت کشور ونزوئلا ۳۹ نفر در هر صد هزار نفر است. این آمار در ایالات متحده ۴.۷ در هر صد هزار نفر، در آلمان ۰.۸ و در فرانسه ۱.۲ در هر صدهزار نفر است.
رسانه‌های بین‌المللی اعتراضات اخیر به دولت مادورو، جانشین هوگو چاوز، را گسترده‌ترین و جدی‌ترین از زمان روی کار آمدن او می‌دانند.

معترضان علاوه بر انتقادهای سیاسی به شرایط اقتصادی و آمار جرم و جنایت نیز انتقاد کرده‌اند. آنچه با کشته شدن ملکه زیبایی جهان که خود اهل ونزوئلاست و در دی ماه در خیابان‌های پایتخت با شلیک گلوله گروهی تبه‌کار جان خود را از دست داد، بازتابی جهانی پیدا کرد.

بنا به گزارش یک سازمان غیردولتی در سال ۲۰۱۳، قتل دلیل مرگ ۷۹ نفر از هر صد هزار شهروند آن کشور بوده است که ونزوئلا را در زمره مناطق ناامن جهان قرار می‌دهد.

ماریا کوریا، یکی از شهروندان منطقه‌ای مرفه‌نشین در ونزوئلا، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید «ما اینجا (به تظاهرات) آمده‌ایم تا بخواهیم که دانشجوهای بازداشت‌شده آزاد شوند... و چون دیگر نمی‌توانیم در چنین خشونتی زندگی کنیم».

معترضان از رئیس‌جمهوری آن کشور خواسته‌اند که از قدرت کناره‌گیری کند، اما هنریک کاپریلس، از سرشناس‌ترین چهره‌های مخالف دولت، به‌طور عمومی گفته است شرایط سیاسی برای ترک قدرت از سوی مادورو مناسب نیست.

نمایندگی ارشد سازمان ملل در امور حقوق بشر از دولت ونزوئلا خواسته است تا در مورد رخدادهای اخیر توضیح دهد.

شورای عالی مخابرات ملی ونزوئلا که بر کار رسانه‌ها نظارت می‌کند، هشداری به رسانه‌ها در مورد تحریم آنها در صورت «تشویق به خشونت» منتشر کرده است. آنچه به گفته خبرگزاری‌ها سبب شده تا بسیاری از شبکه‌های داخلی از پوشش اعتراضات چشم‌پوشی کنند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا رسانه‌های خارجی را متهم به «تحریف» رخدادها کرده است و دستور قطع برنامه‌های یک شبکه کابلی را نیز صادر کرده است.

نیکلاس مادورو و حزب سوسیالیست از هواداران خود نیز برخوردارند که به حمایت از رئیس‌جمهوری دست به راه‌پیمایی می‌زنند. در میان کشته‌شدگان روز پنج‌شنبه نیز، یکی از قربانیان از طرفداران دولت بوده است.

ونزوئلا صاحب بیشترین ذخیره‌های نفتی در جهان است ولی تورم در آن کشور -به گفته نشریاتی مانند فایننشال تایمز- از ۵۰ درصد می‌گذرد.
XS
SM
MD
LG