لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۶

سازمان بهداشت جهانی: یمن با بدترین همه‌گیری وبا در جهان روبه‌رو شده‌است


یکی از مراکز درمانی در صنعا که بیماران مشکوک به وبا در آن بستری شده‌اند
یکی از مراکز درمانی در صنعا که بیماران مشکوک به وبا در آن بستری شده‌اند

سازمان بهداشت جهانی، از نهادهای تخصصی سازمان ملل در زمینه بهداشت، در بیانیه‌ تازه‌ای که منتشر کرده می‌گوید، کشور بحران‌زده‌ی یمن «با بدترین همه‌گیری وبا در جهان روبه‌رو شده‌است».

در بیانیه سوم تیر ماه سازمان بهداشت جهانی گفته شده «همه‌گیری سریع» وبا در یمن، اکنون ۲۰۰ هزار مورد مشکوک به ابتلا برجای گذاشته‌است. به گفته این سازمان روزانه، به‌طور میانگین، پنج هزار نفر به وبا مبتلا می‌شوند و طی دو ماه، وبا به تمامی مناطق درگیر جنگ و کشمکش سرایت کرده‌است.

تازه‌ترین آمار سازمان ملل نیز نشان می‌دهد که ۱۳۰۰ نفر تا کنون جان خود را به دلیل ابتلا به وبا، در یمن، از دست داده‌اند که «بهداشت جهانی» می‌گوید یک چهارم قربانیان کودک هستند. آنتونی لیک، مدیر اجرایی صندوق کودکان ملل متحد هشدار داده‌است که این رقم افزایش پیدا خواهد کرد.

کم‌تر از دو هفته پیش، صندوق کودکان ملل متحد، «یونیسف»، شمار بیماران مشکوک به وبا را ۱۲۴ هزار مورد عنوان کرده و گفته بود ۹۲۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این رقم خود طی دو هفته دو برابر شده بود.

سخنگوی یونیسف، ۲۳ خرداد ماه گفته بود «وضعیت انسانی در حال حاضر هولناک است و این‌طور که به‌نظر می‌رسد، فقط در حال بدتر شدن است، به‌خصوص در مورد کودکان».

شورشیان حوثی یمن در آغاز سال ۲۰۱۵ کاخ ریاست‌جمهوری آن کشور را در صنعا تصرف کردند. عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری به عدن و سپس عربستان رفت. مقام‌های جمهوری اسلامی ایران از حوثی‌ها حمایت کرده‌اند.

از فروردین ماه ۱۳۹۴ ائتلافی به رهبری عربستان، دست به مداخله نظامی در یمن زد که هدف از آن بازگرداندن قدرت به هادی عنوان شده‌است. از آن زمان یمن درگیر بحران و درگیری‌های نظامی شدیدتری شده که در نهایت همه‌گیری وبا نیز از پیامدهای آن به‌شمار می‌رود.

بمباران و مداخله نظامی ائتلاف در یمن، با انتقادهای مدافعان حقوق بشر روبه‌رو شده که خواستار در پیش گرفتن محدودیت‌هایی در زمینه فروش و انتقال تسلیحات به کشورهای عضو این ائتلاف هستند. از سویی رادیو ان‌پی‌آر می‌گوید محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان که گفته می‌شود طراح مداخله نظامی در یمن بوده، به‌تازگی ۶۶ میلیون دلار کمک برای یونیسف و سازمان بهداشت جهانی، به‌منظور مقابله با وبا در یمن در نظر گرفته‌است. مقام‌های یونیسف، خود، در بیانیه‌ای گفته‌اند مایل به گفت‌وگو در مورد این کمک‌ها هستند و در صورت دریافت می‌تواند در روند مقابله با بیماری و همه‌گیری آن تاثیر بگذارد.

وبا، از طریق آب و به‌وسیله باکتری ویبیروکلرا ایجاد می‌شود. این باکتری می‌تواند با نوشیدن آب آلوده و یا خوردن سبزی‌های آلوده وارد بدن شده؛ به عوارضی مانند اسهال شدید، و در نهایت مرگ منجر شود. در حال حاضر تنها چند مرکز درمانیِ فعال در یمن وجود دارد و بنا بر برآورد سازمان ملل متحد، دو سوم شهروندان یمنی به آب سالم دسترسی ندارند.

XS
SM
MD
LG