لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۵۰

استقبال ایران از خروج نیروهای آمریکایی از عراق


حسن کاظمی قمی، سفير ايران در بغداد.(عکس:Afp)
حسن کاظمی قمی، سفير ايران در بغداد.(عکس:Afp)

حسن کاظمی قمی، سفير ايران در بغداد، اتهام آمریکا را در مورد تلاش جمهوری اسلامی برای تأثیر گذاشتن بر انتخابات پیش روی استانی در عراق رد کرد و آن را «توهین به مردم عراق» خواند.


حسن کاظمی قمی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه، که روز شنبه منتشر شد، گفت که هر وقت مردم عراق وارد مرحله حساسی از تاريخ خود می شوند، آمريکا اين گونه اتهامات را تکرار می کند.


سفیر ایران در عراق گفت: «ما به آنها گفته‌ايم که در مورد اين اتهامات مدرک و سند نشان دهيد؛ نه به ما بلکه به دولت عراق.»


سخنان سفير ايران در حالی بيان می‌شود که وزارت دفاع آمريکا در گزارشی که ده روز پيش به کنگره آن کشور ارائه داد، اعلام کرد که احتمالا ايران سعی می‌کند انتخابات استانی عراق را در جهت گسترش نفوذ خود در اين کشور تحت تأثير قرار دهد.


واشينگتن بارها ايران را به «حمايت مالی و آموزش نظامی» شورشيان عراق متهم کرده است. تهران نيز همواره اين اتهامات را رد کرده و هدف خود را «ثبات دولت عراق» خوانده است.


سفير ايران در بغداد همچنین به خبرگزاری فرانسه گفته است که «آمريکا سعی می‌کند با اين اتهامات، جوی روانی در عراق به وجود بياورد تا عراقی‌ها به نامزدهای واقعی که قادرند کشورشان را در شرايط دشوار هدايت کنند رأی ندهند.»


استقبال از تصمیم جدید کاخ سفید


حسن کاظمی قمی همچنين گفته است که ايران از خروج ارتش ايالات متحده از عراق استقبال می‌کند.


باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، در گرماگرم کارزار انتخاباتی خود اعلام کرده بود که نيروهای نظامی آمریکا را ۱۶ ماه پس از به قدرت رسيدن از عراق خارج خواهد کرد. البته آقای اوباما در همان زمان اعلام کرده بود که در اين مورد به نظرات فرماندهان نظامی آمريکا نیز توجه خواهد کرد.


پس از آن، طبق توافقنامه‌ای که بين واشينگتن و بغداد به امضا رسید، قرار شد نيروهای آمريکايی تا پايان سال ۲۰۱۱ عراق را ترک کنند.


حسن کاظمی قمی در مصاحبه‌اش با خبرگزاری فرانسه افزوده است: در توافقنامه چنین آمده است که نيروهای آمريکايی بايد عراق را ترک کنند. «و اين امر حتما موجب خوشنودی مردم عراق می‌شود.»


او افزود: «مردم عراق بايد در مورد حضور آمريکا در اين کشور تصميم بگيرند؛ و اين امری طبيعی است که نظر مردم عراق را در يک همه‌پرسی در اين مورد جويا شويم.»


اشاره سفير ايران در بغداد به تصميم پارلمان عراق برای برگزاری یک همه‌پرسی در مورد حضور ارتش آمريکا در آن کشور است.


از سوی دیگر هوشيار زيباری، وزير خارجه عراق، نيز اعلام کرد که آمريکا به دولت عراق اطمينان داده است که نيروهایش بسرعت از عراق خارج نمی‌شوند.


آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، حدود سه هفته پیش به نوری المالکی، نخست وزير عراق که برای گفت‌وگو با مقام‌های ايرانی به تهران رفته بود، در مورد انعقاد پيمان امنيتی با آمريکا هشدار داد.


آقای کاظمی قمی نيز بار ديگر مخالفت جمهوری اسلامی را در مورد ادامه حضور نيروهای آمريکايی در عراق اعلام کرد و گفت که «سريازان اين کشور [آمریکا] در مرزهای ايران و عراق حضور دارند. اين در حالی است که وظيفه هر کشور مستقلی است که خود از مرزهايش محافظت کند.»


انتخابات استانی عراق هفته آینده، ۳۱ ژانویه، برگزار خواهد شد.

XS
SM
MD
LG