لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۹

مخالفت ایران با «پایبندی کامل» به معاهده ان پی تی


نماینده ایران در آژانس می گوید که اشاره به لزوم پايبندی کامل به معاهده ان پی تی «‌مناسب» نيست.
نماینده ایران در آژانس می گوید که اشاره به لزوم پايبندی کامل به معاهده ان پی تی «‌مناسب» نيست.

ایران مخالفت خود را با جمله ای در دستور کار اجلاس بررسی معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، که تمامی اعضا را ملزم به اجرای کامل این معاهده می کند، اعلام کرد.


مخالفت ایران در حالی صورت می گیرد که روز دوشنبه ۳۰ آوريل نمايندگان ۱۸۸ کشور امضا کننده معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای يا «ان پی تی» در وين، پايتخت اتريش اولين جلسه مقدماتی خود را برای بازنگری در اين معاهده آغاز کردند.


علی‌اصغر سلطانيه، نماينده‌ی دايم ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی گفته است: موردی که در دستور کار نشست کميته‌ی مقدماتی کنفرانس بازنگری «ان پی تی» به لزوم پايبندی کامل به اين معاهده اشاره دارد «‌مناسب» نيست.


وی گفته است که «دستور کار سال ۲۰۰۵ پايبندی به ان.پی.تی را شامل می‌شود و نبايد برای دستور کار نشست بعدی بازنگری تغيير کند.»


به گزارش آسوشيتدپرس، پيش از آنکه کشورهای شرکت کننده به توانند در مورد موضوعات مهمتری بحث کنند، دستور کار اين اجلاس بايد مورد تاييد تمامی اعضا قرار بگيرد.


يکی از نمايندگان ايران که خواسته ناشناس بماند به این خبرگزاری گفته که «هيچ احتياجی نيست از واژه الزام و اجبار استفاده شود.»


وی افزود ايران ترجيح می دهد از «زبان متفاوت» استفاده شود.


به گفته ديپلمات های حاضر در این اجلاس، ايران در اين مورد از حمايت متحدين سنتی خود و يا ديگر کشورهای غير متعهد برخوردار نيست.


بان گی مون، دبير کل سازمان ملل متحد از نمايندگان کشورهای مختلف خواسته که در اين اجلاس با يکديگر همکاری کنند و راه هايی برای تقويت «ان پی تی» پيدا کنند.


گزارش ديگری حاکيست که کريستوفر فورد، نماينده آمريکا در اين اجلاس اظهار داشت که ايالات متحده قصد دارد شرايط را برای کشورهايی که قصد خروج از پيمان «ان پی تی» را دارند دشوارتر سازد.


وی افزود: کشورها بايد در مورد تخلفات خود در مورد پيمان «ان پی تی» پاسخگو باشند و خروج اين کشورها از اين پيمان نمی تواند خطاهای آنها را پاک کند.


وی ابراز اميدواری کرد که اختلاف بين کشورهای پيشرفته و کشورهای در حال توسعه مانعی برای بحث جدی در مورد پيمان «ان پی تی» در اجلاس دو هفته ای وين نباشد.


بحران «ان پی تی»


آخرين اجلاس «ان پی تی» در ماه می سال ۲۰۰۵ برگزار شد که به دليل اختلاف نظر بين کشورهای غير متعهد و قدرت های هسته ای به جايی نرسيد.


اين اجلاس در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک و در حالی برگزار شد که اخبار مربوط به برنامه های هسته ای ايران و کره شمالی پيمان «ان پی تی» را دچار بحران کرده بود.


روز دوشنبه، ۳۰ آوريل، نمايندگان حدود ۱۸۸کشور امضا کننده پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای در وين، پايتخت اتريش، نشست های کاری خود را اغاز کردند تا به مدت نزديک به دو هفته به بررسی دستور کار اجلاس دوره ای بررسی کامل ان پی تی در سال ۲۰۱۰ بپردازند.


XS
SM
MD
LG