دولت در تبعيد تبت، که مقر آن در هند است روز يکشنبه اعلام کرد که ۸۰ نفر در تظاهرات روز جمعه، در لهاسا، مرکز تبت، توسط نيروهای چينی کشته شده اند.
تظاهرات روز جمعه شديدترين تظاهرات در تبت طی ۵۰ سال گذشته گزارش شده است. تظاهرات راهبان بودايی روز جمعه در لهاسا عليه حکومت نظامی به خشونت کشيده شد و بسياری از مغازه ها و خودروها به آتش کشيده شد.
نيروهالی امنيتی چينی نيز به سوی تظاهرکنندگان گاز اشک آور شليک کردند. دولت منطقه ای تبت گفته است که در ميان کشته شدگان، هيچ فرد خارجی وجود نداشته است.
تانک های ارتش چين در خيابان های لهاسا مستقر شده اند و به گفته شاهدان، اين بزرگترين حضور امنيتی در اين شهر بوده است.
تنزين تاکلها، از دستياران نزديک دالايی لاما، رهبر روحانی تبت و برنده جايزه نوبل صلح، اعلام کرد:« در حال حاضر کشته شدن ۸۰ نفر تاييد شده است. منابع اطلاعاتی ما، خانواده کشته شدگان و برخی نيروهای امنيتی در منطقه هستند. پنج دختر جوان نيز بين کشته شدگان ديده می شوند.»
وی افزود، گفته می شود پنج راهب بودايی نيز خودکشی کرده اند ولی اين خبر تاييد نشده است.
مشاور دالايی لاما همچنین گفت که اکثر کشته شدگان اهالی تبت هستند ولی در حال حاضر تاييد بسياری از اطلاعاتی که ما دريافت می کنيم بسيار دشوار است.
دالايی لاما از چين خواست تا از خشونت عليه مردم تبت استفاده نکند و از خود خويشتنداری نشان دهد.
وی اين تظاهرات را نشانه ای از «نارضايتی عميق» مردم تبت دانست. رهبر روحانی تبت همچنين از مردم تبت خواست که دست به اقدامات خشونت آميز نزنند.
۵۷ سال پيش نيروهای چينی کنترل تبت را در دست گرفتند و دالايی لاما در سال ۱۹۵۹ به هند گريخت و هم اکنون مقر دولت در تبعيد تبت در اين کشور قرار دارد.
تبعديان تبت در برخی از کشورهای جهان از جمله هند، نپال و اسراییل عليه اقدامات نيروهای امنيتی چين دست به تظاهرات زدند.
دولت هند تعدادی از تظاهرکنندگان را که قصد حمله به سفارت چين در دهلی نو را داشتند بازداشت کرده است.