لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۶

گرد همايی متهمان به تروريسم، در کنفرانس مقابله با تروريسم تهران


محمود احمدی نژاد در کنار عمر البشیر، رهبر سودان
محمود احمدی نژاد در کنار عمر البشیر، رهبر سودان

در کنفرانس دو روزه ای که تحت عنوان " مبارزه با تروريسم " در تهران بر گزار شد، پاره ای از رهبران کشورهای متهم به حمايت از تروريسم، و يا تحت پيگرد جامعه جهانی در صف مقدم شرکت کنند گان قرار داشتند.


بجز عمر البشير رييس جمهور تحت تعقيب سودان، روسای سه دولت همسايه ايران: " پاکستان، افغانستان و عراق نيز در اين کنفرانس شرکت داشتند.

عمر البشير که با هيات پر تعدادی عازم سفر طولانی به چين بود به بهانه شرکت در کنفرانس در تهران توقف کرد. پذيرايی گرم يک روزه از همراهان وی در تهران، سوخت گيری هواپيما و ديدار کوتاه با علی خامنه ای از جمله بخشهای اصلی ديدار رييس جمهور تحت تعقيب سودان از تهران بشمار ميرفت.

رييس جمهور سودان در سال ۲۰۰۸ از سوی دادستان دادگاه بين المللی کيفری در لاهه متهم به نسل کشی و جنايت عليه بشريت شد. در سال ۲۰۰۹ دادگاه ياد شده برای البشير حکم تعقيب صادر کرد. اين حکم در سال ۲۰۱۰ با تائيد وجود مدارک کافی برای محاکمه او، بار ديگر مورد تائيد قرار گرفت.

البشير تنها رييس دولت شاغل جهان است که از سوی دادگاه بين المللی به اتهام جنايت و نسل کشی حت تعقيب قرار دارد. سودان در طول ۳۰ سال گذشته صحنه گسترده ترين عمليات جنگ داخلی و اقدامات تروريستی بوده است. تنها در منطقه دارفور بيش از ۲.۵ ميليون سودانی آواره و هزاران نفر قربانی شدند.

در دادگاه بين المللی کيفری لاهه ۱۱۰ کشور جهان عضويت دارند و تمامی کشور های عضو مکلف به اجرای احکام دادگاه ( منجمله دستگيری البشير ) هستند.

دولت چين به دليل پذيرايی از رييس جمهور سودان، از سوی جامعه جهانی مورد انتقاد تند قرار گرفته است.در عين حال شايد به دليل انعکاس ناچيز کنفرانس تروريستی تهران و يا به نسبت اعتبار محدود جمهوری اسلامی در جامعه جهانی، با موضوع ديدار روز يک شنبه البشير از ايران با بی اعتنايی روبرو شد و عموما مورد اشاره جدی رسانه های جهانی قرار نگرفت.

متهمان رديف ۲

آصف علی زرداری رييس جمهور پاکستان، شرکت کننده ديگر در کنفرانس، بخصوص از سوی آمريکا و بريتانيا و همچنين هند و افغانستان به اتهام پناه دادن به تروريستهای محلی و يا مقابله نکردن کافی دولت و سازمانهای امنيتی پاکستان با گروههای القاعده و طالبان، همواره مورد انتقاد قرار داشته است.

جمهوری اسلامی که ميزبانی اين کنفرانس بسيار پر هزينه را عهده دار شده بود طی۳۲ سال گذشته همواره متهم به حمايت از تروريسم بين المللی و يا مشارکت مستقيم در عمليات تروريستی در سراسر جهان بوده است.

طی دهه هشتاد، بيش و کم تمامی مخالفان سياسی نظام جمهوری اسلامی خارج از کشور، طی اقدامات تروريستی به قتل رسيدند. متقابلا جمهوری اسلامی مدعی است که بزرگترين قربانی تروريسم در جهان است و طی ۳۰ سال گذشته در نتيجه اقدامات تروريستی ۱۷.۰۰۰ قربانی داده است.

جمهوری اسلامی مدعی است که تنها ۱۶.۰۰۰ نفر از نيروهای خود را طی مقابله با گروه مجاهدين خلق از دست داده است.

نمايش تکراری

يکی از سخنرانان روز اول کنفرانس، محمود احمدی نژاد بود که انتظار داشت با ظاهر شدن در کنفرانس تروريستی تهران بتواند تا حدودی فشار های جاری عليه کارکنان دولت و نزديکان خود را تعديل کند.

در عوض سخنرانی افتتاحيه کنفرانس را علی اکبر ولايتی، وزير خارجه سابق و مشاور علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی با قرائت پيام وی ايراد کرد. به اين ترتيب حضور احمدی نژاد در کنفرانس پر تعداد و خالی از کيفيت و اهميت تهران کم رنگ تر از حد انتظار او شد.

طی سخنرانی تکراری خود که اينبار حتی در رسانه های داخلی ايران نيز انعکاس محدودی داشت، احمدی نژاد بار ديگر موضوع هالوکاست و اقدام تروريستی ۱۱ سپتامبر در نيويورک را مورد سئوال قرار داد و اينبار دو رويداد را با يکديگر مقايسه کرد.

احمدی نژاد طی سخنانی غير متعارفی کفت : " اگر جعبه سياه ۱۱ سپتامبر و رويداد هالوکاست باز ميشد حقايق در اين مورد آشکار ميشد، ولی ايالات متحده آمريکا اجازه اين اقدام را نميدهد." ظاهرا احمدی نژاد قصد داشت واقعه تروريستی ۱۱ سپتامبر و هالوکاست را به پرواز هواپيما و اطلاعات جعبه سياه درون آنها تشبيه کند!

رييس دولت جمهوری اسلامی که طی هفته های اخير مورد حمله مستمر حاميان سابق خود در درون هرم قدرت نظام قرار داشته است همچنين تاکيد کرد: " کسانی بر این باورند که هدف واقعه ۱۱ سپتامبر، زنده کردن نظام صهيونيستی، استقرار آرامش تحميلی در منطقه و منحرف کردن افکار عمومی آمريکا از وضعيت بد اقتصادی آن کشور بود. از اين لحاظ، واقعه ۱۱ سپتامبر بسيار شبيه هالوکاست است." (!)

کنفرانس بسيار پرهزينه "مبارزه با تروريسم " حاصل تراوش های فکری احمدی نژاد و مشاوران او در زمان کنترل داشتن بيشتر بر اوضاع داخلی ايران است. او در نتيجه داشتن توهم قدرت تصور داشت که می‌بايد تمامی اقدامات " نظام استکباری " را در داخل کپی برداری و بازسازی کرد.

در اجرای اين فکر، در ماه آوريل سال ۲۰۱۰ و طی کنفرانس منع تکثير سلاحهای هسته ای نيويورک، موضوع برگزاری کنفرانس کنترل سلاحهای هسته تهران را اعلام داشت.

برگزاری کنفرانس ياد شده در تهران در حالی که جمهوری اسلامی بزرگترين متهم روز جهان برای دست يافتن به سلاح های هسته ای است، از سوی از رهبران سياسی جهان مورد استهزا قرار گرفت.


در همان سال و طی شصت و پنجمين اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، احمدی نژاد ضمن مطرح ساختن موضوع هالوکاست و متهم ساختن غير مستقيم آمريکا و اسرائيل به توطئه و دست داشتن در اقدام تروريستی ۱۱ سپتامبر، انتقادات فراوانی را متوجه خود ساخت. با اين وجود وی وعده داد که کنفرانس خاصی بمنظور بررسی ( علمی ) موضوع در تهران برپا خواهد ساخت.

از کنار کنفرانس تهران که رسانه های دولتی جمهوری اسلامی، بدون ذکر نام، اعلام داشتند در آن نمايندگان ۶۰ کشور شرکت داشته اند، بجز سه کشور همسايه که تا حدودی در معرض فشارهای سياسی تهران قرار دارند، حتی همسايگان ايران نيز با بی اعتنايی عبور کردند.

XS
SM
MD
LG