لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۱

سليمی طلا گرفت؛ ايران قهرمان وزنه برداری آسيا شد


بهداد سليمی
بهداد سليمی

با قهرمانی بهداد سليمی در دسته فوق سنگين وزنه برداری آسيا، تيم ملی ايران نيز موفق شد، دوشنبه ۱۱ ارديبهشت، در کره جنوبی روی سکوی نخست چهل سومين دوره اين رقابت ها قرار بگيرد.

سليمی قهرمان دو سال اخير جهان و بخت اول کاروان ورزش ايران در المپيک لندن محسوب می شود. او در رقابت های جهانی ۲۰۱۱ پاريس موفق شد رکورد يکضرب جهان که متعلق به حسين رضازاده بود را فرو بريزد.

تيم ملی ايران در رقابت های قهرمانی آسيا با وجود حذف مجيد عسگری و نواب نصيرشلال، در رقابتی تناگتنگ با کره جنوبی به عنوان قهرمانی رسيد. ايران ۵۰۱ امتيازی شد و کره جنوبی نيز ۵۰۰ امتياز کسب کرد تا ايران پس از ۹ سال مجدداً فاتح رقابت های قاره ای شود.

پيش از رقابت های روز پايانی، نواب نصيرشلال در ۱۰۵ کيلوگرم با مهار وزنه ۱۸۷ کيلوگرم در يکضرب طلا گرفت اما در دوضرب حذف شد.

سهراب مرادی و کيانوش رستمی نيز در رقابتی جذاب و نفسگير با يگديگر هر شش مدال طلا و نقره وزن ۸۵ کيلوگرم را نصيب خود کردند.

در دسته ۶۹ کيلوگرم سجاد بهروزی مدال طلای يکضرب و برنز مجموع را نصيب خود کرد. در دوضرب هم مرتضی رضاييان سوم شد.

آخرين قهرمانی وزنه برداری ايران در سال ۲۰۰۳ رقم خورد. در آن رقابت ها ايران با چهار مدال طلای حسين رضازاده، کوروش باقری، محسن بيرانوند و محمدعلی فلاحتی نژاد، نقره محمد حسين برخواه و برنز اصغر ابراهيمی موفق شد تيم چين ميزبان رقابت ها را پشت سر بگذارد.

ناکامی کره جنوبی در خانه

بهداد سليمی و سجاد انوشيروانی در دسته فوق سنگين با کسب ۳ مدال طلا، يک نقره و دو برنز اسباب قهرمانی تيم ملی ايران را فراهم کردند. وقتی سانگ گان وزنه بردار نيرومند کره جنوبی در دوضرب مقابل وزنه ۲۵۰ کيلويی تسليم شد، ناکامی ميزبان در رقابت های قاره ای هم قطعيت يافت.

در حرکت يکضرب، وزنه بردار کره ای با ۲۰۰ کيلو بالاتر از سجاد انوشيروانی روی سکوی دوم ايستاده بود. بهداد سليمی نيز با مهار وزنه ۲۰۶ کيلوگرم مثل هميشه مدال زرين گرفت. سجاد انوشيروانی با مهار وزنه ۱۹۳ کيلوگرمی سوم شد.

در رقابت های دوضرب برای مشخص شدن تکليف قهرمانی، همه چيز به رتبه اين دو وزنه بردار بستگی داشت. در اين ميان کوروش باقری و سرمربی کره جنوبی دائماً در حال جدول خوانی و تغيير وزنه های درخواستی بودند، رقابتی که در نهايت به برتری باقری و قهرمانی ايران انجاميد.

وزنه بردار کره ای در اولين حرکت خود در دوضرب پشت وزنه ۲۲۰ قرار گرفت و مشکلی در مهار آن نداشت. سجاد انوشيروانی هم ۲۲۳ کيلو را به آسانی بالای سر برد.

اوتا کازومی از ژاپن و شيه چن از تايوان هم با انتخاب وزنه های ۲۲۶ و ۲۳۰ وارد رقابت شدند.

در اين لحظه وزنه بردار کره ای انتخاب خود را از ۲۳۰ به ۲۴۱ تغيير داد تا انوشيروانی برای مهار وزنه ۲۳۱ روی تخته برود. وزنه بردار اردبيلی در حرکت دوم هم موفق عمل کرد تا شرايط برای وزنه بردار کره ای دشوارتر از قبل شود.

در ادامه وزنه بردار تايوان با مهار وزنه ۲۳۵ به کار خود پايان داد تا رقابت در حرکت دوضرب به اوج حساسيت برسد. حريف کره ای انوشيروانی، اين بار با ۴ کيلوگرم کاهش وزنه درخواستی، پشت وزنه ۲۳۷ قرار گرفت و به سختی از داوران چراغ سفيد گرفت.

انوشيروانی برای مهار وزنه ۲۳۸ کيلو روی تخته رفت. اهميت اين وزنه در تعيين کنندگی اش برای قهرمانی ايران در آسيا بود، هرچند که حريف کره ای هنوز يک حرکت ديگر داشت.
اما انوشيروانی که به خاطر آسيب ديدگی زانو در چند ماه اخير هيچ گاه اين وزنه را بالای سر نبرده بود، اين بار با رشادت موفق شد آن را مهار کند.

بعد از انوشيروانی، بهداد سليمی هم وزنه ۲۴۵ کيلو را بالای سر برد.

کره ای ها برای آنکه فرصت بيشتری برای وزنه بردار خود ايجاد کنند، انتخاب ۲۴۵ کيلويی سانگ گان را به ۲۵۰ افزايش دادند. اما کوروش باقری نيز وزنه درخواستی بهداد را به ۲۶۰ افزايش داد.

سانگ گان که می دانست برای قهرمان شدن کره جنوبی بايد وزنه ۲۵۰ کيلويی را بالای سر ببرد، با دو چراغ قرمز و يک سفيد، نتوانست از پس اين وزنه سنگين بربياد. در مجموع رقابت های اين وزن، سليمی با ۴۵۱ کيلوگرم بار ديگر آمادگی اش برای قهرمانی در المپيک لندن را به رخ حريفان کشيد.

رده بندی تيمی

۱- ايران ۵۰۱ امتياز
۲- کره جنوبی ۵۰۰ امتياز
۳- قزاقستان با ۴۴۱ امتياز
۴- ژاپن ۴۲۹ امتياز
۵- چين ۴۲۰ امتياز
۶- تايلند ۴۱۵ امتياز
۷- سوريه ۳۹۹ امتياز
۸- ازبکستان ۳۹۸ امتياز

XS
SM
MD
LG