لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۹

افزایش تلفات خشونت های فرقه ای در عراق


اگر چه حملات شورشيان در بغداد کاهش يافته ولی در خارج از پايتخت عراق میزان خشونت ها افزايش داشته است.
اگر چه حملات شورشيان در بغداد کاهش يافته ولی در خارج از پايتخت عراق میزان خشونت ها افزايش داشته است.

تلفات خشونت فرقه ای در عراق در ماه مارس نسبت به ماه فوريه ۱۵ درصد افزايش داشته است.


بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، دو هزار و ۷۸ نفرغيرنظامی، پليس و سرباز عراقی در اين ماه کشته شدند و ۸۰ سرباز آمريکايی نيز جان خود را از دست دادند.


این در حالی است که به گفته زلمای خليلزاد، سفير سابق آمريکا در عراق، خشونت در بغداد از زمانی که عمليات مشترک امنيتی نيروهای آمريکايی و عراقی آغاز شده ۲۵ درصد کاهش يافته است.


اگر چه حملات شورشيان در بغداد کاهش يافته ولی در خارج از پايتخت عراق میزان خشونت ها افزايش داشته است.


اعدام افراد که به شیعیان نسبت داده می شود کاهش چشمگیری یافته ولی بمب گذاری ها که به شورشیان سنی نسبت داده می شود بالا رفته است.


جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق روز شنبه اعلام کرد که شبه نظاميان ارتش مهدی به دستور مقتدی صدر فعاليتی نداشته اند و عرب های سنی نیز از آنها شکایت نکرده اند.


«پیروزی نظامی در عراق ممکن نیست»


هنری کسينجر، وزير امور خارجه پيشين آمريکا که طراح اصلی خروج نيروهای آمريکایی از ويتنام محسوب می شود، روز يکشنبه اول آوریل، گفت که مشکلات عراق پيچيده تر از جنگ ويتنام است و پيروزی نظامی ديگر امکان پذير نيست.


به گفته هنری کسينجر، يک پيروزی نظامی در عراق، به معنی کنترل تمام مناطق اين کشور، دیگر امکان ندارد.


آقای کسينجر که در توکيو در ژاپن برای دريافتی مدرکی افتخاری از دانشگاه «واسدا» بسر می برد در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس، گفت: در جنگ ويتنام دولت ها درگير بودند که بر مناطق مشخصی کنترل داشتند و مشکل عراق بسيار پيچيده تر از اين جنگ است.


هنری کسینجر کنفرانس بين المللی عراق را که ماه گذشته با شرکت اعضای دايمی شورای امنيت سازمان ملل و همسايگان عراق از جمله ايران برگزار شد، را گامی مثبت می داند.

هنری کسينجر که از مشاوران جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، در مورد عراق است گفت که خروج ناگهانی نيروهای آمريکا از عراق و يا از دست رفتن نفوذ بر اين کشور موجب هرج و مرج می شود.


آقای کسينجر که وزير خارجه ريچارد نيکسون، رييس جمهوری آمريکا در زمان جنگ ويتنام بود، می گويد که آشتی دادن فرقه های مختلف در جنگ در عراق با همکاری کشورهای ديگر بهترين کاری است که می توان انجام داد.


وی کنفرانس بين المللی عراق را که ماه گذشته با شرکت اعضای دايمی شورای امنيت سازمان ملل و همسايگان عراق از جمله ايران برگزار شد را، گامی مثبت می داند.


وی می گويد هر کس احتياج دارد خود را آماده مذاکره با دشمنانش کند. آقای کسينجر می افزايد جنگ در عراق احتمالا سال ها طول می کشد و برای حفظ منافع ملی احزاب دمکرات و جمهوريخواه بايد اختلافات خود را کنار بگذارند.


«در انتظار ائتلاف میانه روها»


اياد علوی، نخست وزير سابق عراق، که يک سکولار شيعه به شمار می رود پس از سفر به چند کشور خاورميانه به عراق برگشته و به نظر می رسد که خود را آماده برگشت به قدرت می کند.


به گزارش آسوشيتدپرس، اياد علوی بر اين مساله تکيه دارد که کشوری به نام عراق تحت رهبريت کنونی دولتمردان شيعه از بين خواهد رفت و برای جلوگيری از اين امر بايد به سنی ها نقش بيشتری در دولت داد.


ایاد علوی: کشوری به نام عراق تحت رهبريت کنونی دولتمردان شيعه از بين خواهد رفت و برای جلوگيری از اين امر بايد به سنی ها نقش بيشتری در دولت داد.

اگر چه اتحاديه کشورهای عرب با اين ايده موافق است ولی اکثر نمايندگان شيعه مجلس عراق مخالف موضعگيری های سکولار آقای علوی هستند.


به گزارش آسوشيتدپرس برخی از نیروهای سیاسی، بسياری از تصميمات دولت عراق را تحت تاثير قوانين مذهب شیعه می دانند و گروه هایی که از نوری المالکی، نخست وزير شيعه عراق، حمايت می کنند هيچ علاقه ای برای مصالحه با اقليت سنی از خود نشان نمی دهند.


دولت آقای علوی از ژوئن ۲۰۰۴ تا انتخابات ژانويه ۲۰۰۵ که احزاب شيعه به قدرت رسيدند، اداره عراق را در دست داشت.


آقای علوی توسط مقامات آمريکايی پس از حمله به عراق به رياست دولت منصوب شد ولی هم اکنون سعی دارد که حداقل در انظار عمومی از آمريکا فاصله بگيرد.


وی در مورد فرستادن نيروهای بيشتری آمريکايی به عراق برای ايجاد امنيت چندان خوشبين نيست.


وی می گويد: آقای المالکی تمايلی به گفتگو با سنی های عرب که کشور را در زمان صدام حسين اداره می کردند ندارد.


اياد علوی اظهار داشت که وی می خواهد ائتلافی با ميانه روها تشکيل دهد. البته به نظر می رسد تا زمانی که دولت و مجلس عراق به فعاليت خود ادامه می دهند نفوذ اياد علوی برای هر گونه تغييری بسيار ناچيز باشد.


XS
SM
MD
LG