لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۹

« ايران امروز يادآور آلمان سال ۱۹۳۸ ميلادی است»


اسرایيل همواره بر لزوم جلوگيری از رسيدن جمهوری اسلامی به « مقطع غيربازگشت دستيابی به تکنولوژی هسته ای» تأکيد کرده است.
اسرایيل همواره بر لزوم جلوگيری از رسيدن جمهوری اسلامی به « مقطع غيربازگشت دستيابی به تکنولوژی هسته ای» تأکيد کرده است.

بنيامين نتانياهو، نخست وزير سابق و رهبر کنونی اپوزيسيون اسراييل، روز سه شنبه ۱۹ دسامبر، به ديپلمات های خارجی دراسراييل گفت: « ايران امروز يادآور آلمان سال ۱۹۳۸ ميلادی وسال به قدرت رسيدن هيتلراست. اما يک تفاوت عمده وجود دارد: درآن سال، يهوديان کشوری برای خود نداشتند ولی اکنون اسرایيل، پس از ۵۸ سال ازاستقلال خود، می تواند ازيهوديان دفاع کند.»


آقای نتانياهو ديپلمات های حدود ۷۰ سفارتخانه در اسراييل را به اين نشست دعوت کرده بود.


آقای نتانياهو در اين نشست، درباره طرح دعوای سياسی و حقوقی خود و شکايتی که عليه محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی در ديوان بين المللی لاهه هلند مطرح کرده است، توضيح داد.


حزب لیکود براين باور است که آقای احمدی نژاد را به اتهام آنچه که تلاش برای قتل عام و تهديد اسرایيل به نابودی می نامد، می توان به پای ميز محاکمه در ديوان لاهه کشاند.


قصد اين گروه، پس از برگزاری کنفرانس اخير انکار هولوکاست در تهران، جدی تر شد.


بنيامين نتانياهو پيشتر نيز هیئتی را برای گفت و گو با نمايندگان کنگره آمريکا و برخی سياستمداران اروپايی در همين باره راهی سفر کرده بود.

دوری گلد، سفير پيشين اسراييل در سازمان ملل و دانی ناوه از سران حزب ليکود که جزو اعضای اين هیئت بودند، در نشست روز سه شنبه با ديپلمات های خارجی در اسراييل، در کنار آقای نتانياهو حضور داشتند.


حزب لیکود خواهان در پيش گرفتن شيوه های ديگری است، تا به گفته رهبران ليکود، سران جمهوری اسلامی ناچار به عقب نشينی از طرح های اتمی خود شوند.

« مقطع غيربازگشت دستيابی به تکنولوژی هسته ای»


حزب ليکود همچنين تلاش های دولت کنونی اسرایيل و نيز کوشش های جاری قدرت های جهانی را برای جلوگيری از پيشرفت برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی، ناکارآ می داند و خواهان در پيش گرفتن شيوه های ديگری است تا به گفته رهبران ليکود، سران جمهوری اسلامی ناچار به عقب نشينی از طرح های اتمی خود شوند.


آقای مئير داگان، رييس موساد، سازمان مرکزی اطلاعات خارجی اسراييل، ديروز در نشست کميسيون امور خارجی و دفاعی پارلمان اسراييل پيش بينی کرد که با توجه به روند بهره برداری از سانتريفوژها در تاسيسات هسته ای ايران، جمهوری اسلامی می تواند در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ کلاهک هسته ای در اختيار گيرد.


يک مقام اسراييلی نيز روز شنبه به روزنامه ها آرتص گفت:« تلاش ديپلماتيک برای مقابله با طرح های هسته ای ايران، هنوز مدت های مديد ديگر تا رسيدن به موفقيت ادامه خواهد يافت و امری نيست که بزودی شاهد تحقق آن باشيم.»


آقای مئير داگان در عين حال از بروز «نقص فنی» در پيشرفت دولت ايران برای بهره گيری از سانتریفوژها سخن گفت و افزود اين مشکلات در حال حاضر آهنگ پيشرفت اين طرح های سازمان انرژی اتمی ايران را کند کرده است. وی توضيح بيشتری دراين باره نداد.


اسرایيل همواره بر لزوم جلوگيری از رسيدن جمهوری اسلامی به « مقطع غير قابل بازگشت دستيابی به تکنولوژی هسته ای» تاکيد کرده است.


اسرایيل ارزيابی می کند که شمار واقعی سانتریفوژهايی که اکنون در تاسيسات هسته ای ايران فعال هستند ۳۰۰ تا ۵۰۰ واحد است.


به گفته کارشناسان هسته ای اسراييلی، بهره گيری از ۱۷۰۰ سانتری فوژ در طرح های اتمی ايران، به معنای رسيدن به مرحله ای است که از آن به عنوان مقطع غيرقابل بازگشت» ياد می شود.


XS
SM
MD
LG