اقدام محمود احمدی نژاد در « عزل و برکناری همزمان ۱۴ تن از مشاورانش » بازتاب گسترده ای در روزنامه های دوشنبه ايران داشته و البته « مخالف مجلس شورای اسلامی با انتخاب شهرداران از سوی دولت » نيز از تيترهای اصلی شماری از روزنامه هاست.
روزنامه های دوشنبه همچنين از « دفاع عجيب عزت اله ضرغامی از بسيج » خبرداده و از قول وی نوشته اند که در اعتراضات پس از انتخابات « بسيج مجبور شد باتوم و چماق به دست بگيرد. »
اعلام اينکه « کراک ماده اول مصرفی جوانان تهرانی است » از سوی وزير کشور ، گرانی ۱۹ هزار تومانی سکه طلا دو هفته پس از آغاز حذف يارانه ها ، و اظهارات سخنگوی شورای نگهبان که ۱۴ ماه پيش از نزديکترين انتخابات پيش رو گفته « کسانی که از سران فتنه تبری نجستند رد صلاحيت می شوند » از ديگر اخباری است که مورد توجه روزنامه های ۱۳ دی ماه قرار گرفته است.
دو رای منفی مجلس به دولت در يک روز
روزنامه های جام جم ، جمهوری اسلامی و تهران امروز خبر داده اند که « دولتی شدن شهرداری ها در مجلس رای نياورده است. »
به گزارش روزنامه جام جم « مجلس شورای اسلامی روز گذشته در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکيلات ، وظايف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ با مخالفت با کليات اين طرح موجب شد وزارت کشور و دولت مستقيما نتوانند در انتخاب شهردار دخالت کنند. »
اين روزنامه تاکيد کرده که حاميان دولت درمجلس از امضاء کنندگان « طرح دولتی کردن شهرداران » بودند ، نوشته که « براساس اظهارات طراحان ابتدايی ، اين طرح قرار بود انتخاب شهرداران توسط مردم هدف اصلی باشد اما کميسيون شوراها و امور داخلی به رياست روح الله حسينيان به عنوان کميسيون بررسیکننده اين طرح با تغيير اصل مواد آن ، شرايطی را در اين طرح ايجاد و به صحن علنی ارائه کرد که انتخاب شهرداران به وزارت کشور سپرده شود » و به همين خاطر « از ۶۹ نماينده امضاکننده طرح اصلی اين طرح ، ۴۸ نفر امضای خود را پس گرفته و تنها ۲۱ نفر باقيمانده بودند. »
روزنامه جمهوری اسلامی با تيتر « مخالفت مجلس با انتخاب شهرداران توسط دولت » در صفحه نخست شماره دوشنبه خود نوشته « نمايندگان با ۸۴ رای موافق ، ۱۱۶ رای مخالف و ۱۷ رای ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماينده حاضر با کليات طرح انتخاب شهرداران به پيشنهاد وزارت کشور و استانداران و رای اعتماد از سوی شورای شهر مخالفت کردند. »
روزنامه تهران امروز نيز با اشاره به اينکه روز يک شنبه « نمايندگان مجلس هشتم در صحن علنی ، يک رای مثبت و يک رای منفی دادند که هر دو بر خلاف خواستهو تلاشهای دولت بود » نوشته رای منفی مجلس « مخالفت با تلاشهای دولت بود که از مدتها پيش با حمايت نمايندگان حامی خويش در کميسيون شوراها ، انديشه دولتی کردن انتخاب شهرداران را در سر پرورانده بود » و « رای مثبت مجلس به تشکيل وزارت ورزش و جوانان » نيز « دومين مخالفت با دولت بود. »
تهران امروز با اشاره به اينکه نخستين دستاورد تشکيل وزارت ورزش و جوانان « حذف دو معاونت رياست جمهوری يعنی رياست سازمان تربيت بدنی و رياست سازمان ملی جوانان است » نوشته اين « دو معاونت دولت که دور از نظارت مجلس بودند ، در آيندهای نزديک موظف به پاسخگويی می شوند. »
بازتاب برکناری همزمان ۱۴ مشاور و متحد سابق احمدی نژاد در روزنامه ها
روزنامه های خبر و تهران امروز در شماره دوشنبه خود ضمن انتشار خبر « برکناری همزمان ۱۴ مشاور محمود احمدی نژاد » سوابق و نقش برخی از مشاوران عزل شده را در به قدرت رسيدن احمدی نژاد مرور کرده اند.
روزنامه خبر گزارش داده که پس از برکناری منوچهر متکی و مهرداد بذرپاش از وزارت خارجه و سازمان ملی جوانان ، احمدی نژاد ۱۴ نفر از مشاورانش و از جمله « مهدی چمران ، مهدی کلهر ، داود دانش جعفری و کاظم وزيری هامانه » را به طور دسته جمعی عزل کرده است.
اين روزنامه با طرح اين پرسش که « آيا موج تغييرات در دولت ادامه خواهد داشت » و به « حلقه های ديگر نزديکان » احمدی نژاد نيز خواهد رسيد به انتشاراخباری درباره « برکناری حيدر مصلحی از وزارت اطلاعات در روزهای آتی » نيز اشاره کرده و نوشته که اين خبر هم تاکنون از سوی رئيس دولت و نزديکانش « تکذيب نشده است. »
روزنامه تهران امروز درباره برکناری ۱۴ تن از مشاوران احمدی نژاد نوشته « در ميان اين اسامی ، نام چهرههای شاخص سياسی و فرهنگی به چشم می خورد که بعضا عزل آن ها دور از انتظار بود؛ از جمله اين چهرههای شاخص، مهدی چمران، مهدی کلهر، مهدی مصطفوی، کاظم وزيری هامانه، داوود دانش جعفری، علی منتظری، محمد رويانيان، علی منتظری و علیاصغر زارعی بودند. »
به نوشته اين روزنامه برخی از مشاوران برکنار شده حتی پس از انتشار خبر برکناريشان از آن بی اطلاع بودند و در تماس خبرگاران اين روزنامه از برکناری خود متعجب شده اند.
تهران امروز با اشاره به نقش مهدی چمران در به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد ، نوشته « هنوز بسياری از ياد نبردهاند که در شورای شهر دوم ، با حمايتهای قاطع چهرههايی چون مهدی چمران بود که احمدی نژاد بر کرسی شهردار تهران نشست و در سال ۸۴ هم چمران ، از حمايتهای خويش دست برنداشت. »
اين روزنامه درباره مهدی کلهر يکی ديگر از مشاورا عزل شده احمدی نژاد نيز نوشته « کلهر اگر چه در ابتدا از دولتمردان محبوب رئيس دولت محسوب می شد اما به تدريج برخی اظهارنظرهای او برای دولت هزينهزا شد » و پناهندگی دخترش نرگس کلهر به آلمان در سال ۸۸ به عنوان « اتفاقی در حوزه خانوادگی آقای مشاور سابق » در « کمرنگ کردن نقش» او و در نهايت برکناريش موثر بوده است.
تهران امروزدرباره برخی ديگر از مشاوران برکنار شده احمدی نژاد نيز نوشته « سوسن کشاورز روزی قرار بود با دفاعيه قاطعانه رئيسدولت وزير آموزش و پرورش شود ، علیاصغر زارعی چندی پيش در کنار احمدی نژاد در جلسه وحدت اصولگرايان نشسته بود ، نام مهدی مصطفوی روزگاری برای تصدیگری وزارت امورخارجه شنيده ميی شد ، رئيس دولت روزگاری قصد داشت که مهدی چمران را معاون اول خود کند و در برخی سفرها و ديدارها نيز او را همراه خويش میکرد ، مجتبی رحماندوست تا چندی پيش در سفرهای استانی بهعنوان نماينده احمدی نژاد بهديدار مردم می رفت » اما « اينک همه اين چهرها بهناگاه حکم برکناری خويش را دريافت کردهاند ، امری که شايد برای برخی از اين چهرهها تازگی داشته باشد ولی برای رسانهها که در پنجسال گذشته بارها خبرهايی چنين را انعکاس دادهاند ، جای تعجب ندارد. »
« رئيس سازمان صدا و سيما: بسيج مجبور شد باتوم و چماق به دست بگيرد »
روزنامه ابتکار از « دفاع عجيب عزت الله ضرغامی از بسيج » خبر داده و از قول وی نوشته تصاوير مربوط به رويدادهای سال ۸۸ « بسيج را به عنوان نيروهای ضد مردمی نشان می دهد. »
به نوشته اين روزنامه ، رئيس صدا و سيمای جمهوری اسلامی در مراسم توديع و معارفهرييس جديد مرکز بسيج اين سازمان و در حضور محمدرضا نقدی فرمانده بسيج درباره عملکرد اين نيرو در اعتراضات پس از انتخابات گفته که « بسيج با همه وجود در صحنه بود و از همههستی خود استفاده کرد ، حتی در زمانی که درگيريی های خيابانی وجود داشت ، نيروهای بسيج مجبور بودند با چوب و باتوم در خيابان به مبارزه بپردازند ، و تصاويری که در اين زمان از بسيج گرفته می شد آن ها را به عنوان نيروهای ضد مردمی نشان می داد. »
ضرغامی با تاکيد براينکه تصاوير موجود نيز نشان می دهد که « در ظاهر هم همينطور بود چون افرادی با لباس بسيج و چفيه در يک طرف بودند و طرف ديگر به ظاهر مردم عادی قرار داشتند » گفته « در اين دوران حتی يک فرد بسيجی منحرف نشد و با عشق و اعتقاد اين کار سخت را انجام دادند » و « به همين دليل پس از فتنه سال ۸۸ يکی از سياستهای بسيج اين بود که چهرهبسيج در جامعه بازسازی شود ؛ واقعيت بسيج اين نيست که در صحنههای خيابانی درگير شود. »
روزنامه ابتکار اظهارات عزت اله ضرغامی را « دفاع عجيب از بسيج » توصيف کرده و نوشته « در حالی که در حوادث پس از انتخابات بسياری از گروهها و رسانههای خارج از کشور به نقش بسيج در درگيریهای خيابانی پرداخته بودند و بسيج را به سرکوب تجمعات خيابانی متهم کرده بودند سخنان عجيب روز يک شنبه رئيس سازمان صداوسيما اگرچه در دفاع از بسيج بوده است اما تکرار ادعاهای رسانههای بيگانه است. »
« وزير کشور دولت احمدی نژاد: کراک ماده اول مصرفی جوانان تهرانی است »
روزنامه جمهوری اسلامی از قول دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نوشته « کراک ماده اول مصرفی جوانان تهرانی است. »
به نوشته اين روزنامه مصطفی محمدنجار وزير کشور دولت احمدی نژاد که همزمان دبير کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر را برعهده دارد ، گفته « کراک بيشترين ماده اعتياد آور مصرفی در بين جوانان تهرانی است و بعد از آن شيشه رتبه دوم را دارد و اين موضوع بايد علتيابی شود. »
مصطفی محمدنجار در مراسم هشتمين جشنواره معرفی آثار برتر مکتوب در زمينه مبارزه با مواد مخدر و سوء مصرف آن که صبح يک شنبه برگزار شد همچنين گفته که « پرداختن به موضوع مواد مخدر که پديدهای پيچيده و چند وجهی است استراتژی متوازن میخواهد و تدوين اين استراتژی کار پژوهشی عميقی را میطلبد و بايد به دنبال نقشه راه جامعی باشيم. »
وزير کشور به رغم تاکيد براينکه « نگاه به مواد مخدر بايد کاملاً علمی باشد » از بازگشت به دوره اردوگاه های ترک اعتياد خبر داده و گفته « در حال حاضر اردوگاههای جديدی در زمينه مواد مخدر در حال راهاندازی است که معتاد طی دورهای در آنجا سمزدايی ، کار روانشناسی و بازتوانی و بازپروری دريافت می کند. »
محمدنجار همچنين گفته « زمانی بايد به معتادان خيابانی توجه میشد که شد اما اينکه چرا به نتيجه نرسيد جای سؤال است و بايد بررسیهای علمی در اين زمينه انجام شود. »
با گذشت دو هفته از آغاز حذف يارانه ها سکه طلا ۱۹ هزار تومان گران تر شد
روزنامه دنيای اقتصاد از « رشد مداوم قيمت سکه طلا طی دو هفته اخير » خبر داده و نوشته « قيمت سکه بهار آزادی در ۲ هفته اخير در حدود ۱۹ هزار تومان افزايش داشته و از قيمت ۳۴۷ هزار تومان در ۲۸ آذر به نرخ ۳۶۶ هزار تومان در روز ۱۱ دی رسيده است. »
اين روزنامه با اشاره به اينکه « بازار سکه ۲ هفته پس از آغاز قانون هدفمندی يارانهها با رشد حباب گونه قيمت روبهرو شده » نوشته « رشد قيمت سکه طی دو هفته اخير و افزايش بيشتر قيمت سکه نسبت به آهنگ رشد قيمت طلا در بازارهای جهانی در اين مدت، حاصل نقدينگی و تقاضای مضاعف در روزهای اخير است. »
دنيای اقتصاد در ادامه نوشته « با فراهم شدن امکان برداشت يارانههای نقدی در روز ۲۸ آذر ماه سال جاری و اعلام شروع قانون هدفمندی يارانهها، بازار داخلی در معرض تزريق حدود ۶۰۰۰ ميليارد تومان نقدينگی جديد قرار گرفته » و اين درحالی است که « آخرين ميزان نقدينگی در کشور تا ۱۸ آذر ماه ۲۶۵ هزار ميليارد تومان اعلام شده است. »
به نوشته اين روزنامه به رغم آنکه « بانکها هر يک با ارائه طرحهايی ، مشوقهايی را برای نگهداری منابع يارانهای مردم اعلام می کنند » اما « به نظر میرسد تورم انتظاری مردم را به ورود اين منابع به بازارهای پر بازده از جمله بازار سکه تشويق کرده است.
»
« سخنگوی شورای نگهبان: کسانی که از سران فتنه تبری نجستند رد صلاحيت می شوند »
روزنامه های رسالت در شماره دوشنبه خود از قول عباسعلی کدخدايی سخنگوی شورای نگهبان ۱۴ ماه پيش از اولين انتخابات پيش رو ، خبر داده « کسانی که از سران فتنه تبری نجستند رد صلاحيت می شوند.»
سخنگوی شورای نگهبان از « رد صلاحيت هرکسی » خبر داده که برعليه رهبران اعتراضات موضع گيری نکرده و گفته کسانی که همچون شرکت کنندگان « با بصيرت در راهپيمايی ۹ دی و ۲۲بهمن از جريان فتنه و سران آن تبری نجستند و عليه مصالح کشور و نظام گام برداشتند ، جزء رد صلاحيت شدگان از سوی شورای نگهبان خواهند بود. »
دو روزنامه رسالت و کيهان علاوه بر اظهارات سخنگوی شورای نگهبان ، به صورت گسترده ای حملات برخی ديگر از چهره های جناح حاکم عليه ميرحسين موسوی ، مهدی کروبی و محمد خاتمی را منتشر کرده و از جمله خبرداده اند که عليرضا زاکانی طی نطقی در مجلس شورای اسلامی گفته « محمد خاتمی از متهمين اصلی فتنه ۸۸ است. »
روزنامه های دوشنبه همچنين از « دفاع عجيب عزت اله ضرغامی از بسيج » خبرداده و از قول وی نوشته اند که در اعتراضات پس از انتخابات « بسيج مجبور شد باتوم و چماق به دست بگيرد. »
اعلام اينکه « کراک ماده اول مصرفی جوانان تهرانی است » از سوی وزير کشور ، گرانی ۱۹ هزار تومانی سکه طلا دو هفته پس از آغاز حذف يارانه ها ، و اظهارات سخنگوی شورای نگهبان که ۱۴ ماه پيش از نزديکترين انتخابات پيش رو گفته « کسانی که از سران فتنه تبری نجستند رد صلاحيت می شوند » از ديگر اخباری است که مورد توجه روزنامه های ۱۳ دی ماه قرار گرفته است.
دو رای منفی مجلس به دولت در يک روز
روزنامه های جام جم ، جمهوری اسلامی و تهران امروز خبر داده اند که « دولتی شدن شهرداری ها در مجلس رای نياورده است. »
به گزارش روزنامه جام جم « مجلس شورای اسلامی روز گذشته در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکيلات ، وظايف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ با مخالفت با کليات اين طرح موجب شد وزارت کشور و دولت مستقيما نتوانند در انتخاب شهردار دخالت کنند. »
اين روزنامه تاکيد کرده که حاميان دولت درمجلس از امضاء کنندگان « طرح دولتی کردن شهرداران » بودند ، نوشته که « براساس اظهارات طراحان ابتدايی ، اين طرح قرار بود انتخاب شهرداران توسط مردم هدف اصلی باشد اما کميسيون شوراها و امور داخلی به رياست روح الله حسينيان به عنوان کميسيون بررسیکننده اين طرح با تغيير اصل مواد آن ، شرايطی را در اين طرح ايجاد و به صحن علنی ارائه کرد که انتخاب شهرداران به وزارت کشور سپرده شود » و به همين خاطر « از ۶۹ نماينده امضاکننده طرح اصلی اين طرح ، ۴۸ نفر امضای خود را پس گرفته و تنها ۲۱ نفر باقيمانده بودند. »
روزنامه جمهوری اسلامی با تيتر « مخالفت مجلس با انتخاب شهرداران توسط دولت » در صفحه نخست شماره دوشنبه خود نوشته « نمايندگان با ۸۴ رای موافق ، ۱۱۶ رای مخالف و ۱۷ رای ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماينده حاضر با کليات طرح انتخاب شهرداران به پيشنهاد وزارت کشور و استانداران و رای اعتماد از سوی شورای شهر مخالفت کردند. »
روزنامه تهران امروز نيز با اشاره به اينکه روز يک شنبه « نمايندگان مجلس هشتم در صحن علنی ، يک رای مثبت و يک رای منفی دادند که هر دو بر خلاف خواستهو تلاشهای دولت بود » نوشته رای منفی مجلس « مخالفت با تلاشهای دولت بود که از مدتها پيش با حمايت نمايندگان حامی خويش در کميسيون شوراها ، انديشه دولتی کردن انتخاب شهرداران را در سر پرورانده بود » و « رای مثبت مجلس به تشکيل وزارت ورزش و جوانان » نيز « دومين مخالفت با دولت بود. »
تهران امروز با اشاره به اينکه نخستين دستاورد تشکيل وزارت ورزش و جوانان « حذف دو معاونت رياست جمهوری يعنی رياست سازمان تربيت بدنی و رياست سازمان ملی جوانان است » نوشته اين « دو معاونت دولت که دور از نظارت مجلس بودند ، در آيندهای نزديک موظف به پاسخگويی می شوند. »
بازتاب برکناری همزمان ۱۴ مشاور و متحد سابق احمدی نژاد در روزنامه ها
روزنامه های خبر و تهران امروز در شماره دوشنبه خود ضمن انتشار خبر « برکناری همزمان ۱۴ مشاور محمود احمدی نژاد » سوابق و نقش برخی از مشاوران عزل شده را در به قدرت رسيدن احمدی نژاد مرور کرده اند.
روزنامه خبر گزارش داده که پس از برکناری منوچهر متکی و مهرداد بذرپاش از وزارت خارجه و سازمان ملی جوانان ، احمدی نژاد ۱۴ نفر از مشاورانش و از جمله « مهدی چمران ، مهدی کلهر ، داود دانش جعفری و کاظم وزيری هامانه » را به طور دسته جمعی عزل کرده است.
اين روزنامه با طرح اين پرسش که « آيا موج تغييرات در دولت ادامه خواهد داشت » و به « حلقه های ديگر نزديکان » احمدی نژاد نيز خواهد رسيد به انتشاراخباری درباره « برکناری حيدر مصلحی از وزارت اطلاعات در روزهای آتی » نيز اشاره کرده و نوشته که اين خبر هم تاکنون از سوی رئيس دولت و نزديکانش « تکذيب نشده است. »
روزنامه تهران امروز درباره برکناری ۱۴ تن از مشاوران احمدی نژاد نوشته « در ميان اين اسامی ، نام چهرههای شاخص سياسی و فرهنگی به چشم می خورد که بعضا عزل آن ها دور از انتظار بود؛ از جمله اين چهرههای شاخص، مهدی چمران، مهدی کلهر، مهدی مصطفوی، کاظم وزيری هامانه، داوود دانش جعفری، علی منتظری، محمد رويانيان، علی منتظری و علیاصغر زارعی بودند. »
به نوشته اين روزنامه برخی از مشاوران برکنار شده حتی پس از انتشار خبر برکناريشان از آن بی اطلاع بودند و در تماس خبرگاران اين روزنامه از برکناری خود متعجب شده اند.
تهران امروز با اشاره به نقش مهدی چمران در به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد ، نوشته « هنوز بسياری از ياد نبردهاند که در شورای شهر دوم ، با حمايتهای قاطع چهرههايی چون مهدی چمران بود که احمدی نژاد بر کرسی شهردار تهران نشست و در سال ۸۴ هم چمران ، از حمايتهای خويش دست برنداشت. »
اين روزنامه درباره مهدی کلهر يکی ديگر از مشاورا عزل شده احمدی نژاد نيز نوشته « کلهر اگر چه در ابتدا از دولتمردان محبوب رئيس دولت محسوب می شد اما به تدريج برخی اظهارنظرهای او برای دولت هزينهزا شد » و پناهندگی دخترش نرگس کلهر به آلمان در سال ۸۸ به عنوان « اتفاقی در حوزه خانوادگی آقای مشاور سابق » در « کمرنگ کردن نقش» او و در نهايت برکناريش موثر بوده است.
تهران امروزدرباره برخی ديگر از مشاوران برکنار شده احمدی نژاد نيز نوشته « سوسن کشاورز روزی قرار بود با دفاعيه قاطعانه رئيسدولت وزير آموزش و پرورش شود ، علیاصغر زارعی چندی پيش در کنار احمدی نژاد در جلسه وحدت اصولگرايان نشسته بود ، نام مهدی مصطفوی روزگاری برای تصدیگری وزارت امورخارجه شنيده ميی شد ، رئيس دولت روزگاری قصد داشت که مهدی چمران را معاون اول خود کند و در برخی سفرها و ديدارها نيز او را همراه خويش میکرد ، مجتبی رحماندوست تا چندی پيش در سفرهای استانی بهعنوان نماينده احمدی نژاد بهديدار مردم می رفت » اما « اينک همه اين چهرها بهناگاه حکم برکناری خويش را دريافت کردهاند ، امری که شايد برای برخی از اين چهرهها تازگی داشته باشد ولی برای رسانهها که در پنجسال گذشته بارها خبرهايی چنين را انعکاس دادهاند ، جای تعجب ندارد. »
« رئيس سازمان صدا و سيما: بسيج مجبور شد باتوم و چماق به دست بگيرد »
روزنامه ابتکار از « دفاع عجيب عزت الله ضرغامی از بسيج » خبر داده و از قول وی نوشته تصاوير مربوط به رويدادهای سال ۸۸ « بسيج را به عنوان نيروهای ضد مردمی نشان می دهد. »
به نوشته اين روزنامه ، رئيس صدا و سيمای جمهوری اسلامی در مراسم توديع و معارفهرييس جديد مرکز بسيج اين سازمان و در حضور محمدرضا نقدی فرمانده بسيج درباره عملکرد اين نيرو در اعتراضات پس از انتخابات گفته که « بسيج با همه وجود در صحنه بود و از همههستی خود استفاده کرد ، حتی در زمانی که درگيريی های خيابانی وجود داشت ، نيروهای بسيج مجبور بودند با چوب و باتوم در خيابان به مبارزه بپردازند ، و تصاويری که در اين زمان از بسيج گرفته می شد آن ها را به عنوان نيروهای ضد مردمی نشان می داد. »
ضرغامی با تاکيد براينکه تصاوير موجود نيز نشان می دهد که « در ظاهر هم همينطور بود چون افرادی با لباس بسيج و چفيه در يک طرف بودند و طرف ديگر به ظاهر مردم عادی قرار داشتند » گفته « در اين دوران حتی يک فرد بسيجی منحرف نشد و با عشق و اعتقاد اين کار سخت را انجام دادند » و « به همين دليل پس از فتنه سال ۸۸ يکی از سياستهای بسيج اين بود که چهرهبسيج در جامعه بازسازی شود ؛ واقعيت بسيج اين نيست که در صحنههای خيابانی درگير شود. »
روزنامه ابتکار اظهارات عزت اله ضرغامی را « دفاع عجيب از بسيج » توصيف کرده و نوشته « در حالی که در حوادث پس از انتخابات بسياری از گروهها و رسانههای خارج از کشور به نقش بسيج در درگيریهای خيابانی پرداخته بودند و بسيج را به سرکوب تجمعات خيابانی متهم کرده بودند سخنان عجيب روز يک شنبه رئيس سازمان صداوسيما اگرچه در دفاع از بسيج بوده است اما تکرار ادعاهای رسانههای بيگانه است. »
« وزير کشور دولت احمدی نژاد: کراک ماده اول مصرفی جوانان تهرانی است »
روزنامه جمهوری اسلامی از قول دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نوشته « کراک ماده اول مصرفی جوانان تهرانی است. »
به نوشته اين روزنامه مصطفی محمدنجار وزير کشور دولت احمدی نژاد که همزمان دبير کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر را برعهده دارد ، گفته « کراک بيشترين ماده اعتياد آور مصرفی در بين جوانان تهرانی است و بعد از آن شيشه رتبه دوم را دارد و اين موضوع بايد علتيابی شود. »
مصطفی محمدنجار در مراسم هشتمين جشنواره معرفی آثار برتر مکتوب در زمينه مبارزه با مواد مخدر و سوء مصرف آن که صبح يک شنبه برگزار شد همچنين گفته که « پرداختن به موضوع مواد مخدر که پديدهای پيچيده و چند وجهی است استراتژی متوازن میخواهد و تدوين اين استراتژی کار پژوهشی عميقی را میطلبد و بايد به دنبال نقشه راه جامعی باشيم. »
وزير کشور به رغم تاکيد براينکه « نگاه به مواد مخدر بايد کاملاً علمی باشد » از بازگشت به دوره اردوگاه های ترک اعتياد خبر داده و گفته « در حال حاضر اردوگاههای جديدی در زمينه مواد مخدر در حال راهاندازی است که معتاد طی دورهای در آنجا سمزدايی ، کار روانشناسی و بازتوانی و بازپروری دريافت می کند. »
محمدنجار همچنين گفته « زمانی بايد به معتادان خيابانی توجه میشد که شد اما اينکه چرا به نتيجه نرسيد جای سؤال است و بايد بررسیهای علمی در اين زمينه انجام شود. »
با گذشت دو هفته از آغاز حذف يارانه ها سکه طلا ۱۹ هزار تومان گران تر شد
روزنامه دنيای اقتصاد از « رشد مداوم قيمت سکه طلا طی دو هفته اخير » خبر داده و نوشته « قيمت سکه بهار آزادی در ۲ هفته اخير در حدود ۱۹ هزار تومان افزايش داشته و از قيمت ۳۴۷ هزار تومان در ۲۸ آذر به نرخ ۳۶۶ هزار تومان در روز ۱۱ دی رسيده است. »
اين روزنامه با اشاره به اينکه « بازار سکه ۲ هفته پس از آغاز قانون هدفمندی يارانهها با رشد حباب گونه قيمت روبهرو شده » نوشته « رشد قيمت سکه طی دو هفته اخير و افزايش بيشتر قيمت سکه نسبت به آهنگ رشد قيمت طلا در بازارهای جهانی در اين مدت، حاصل نقدينگی و تقاضای مضاعف در روزهای اخير است. »
دنيای اقتصاد در ادامه نوشته « با فراهم شدن امکان برداشت يارانههای نقدی در روز ۲۸ آذر ماه سال جاری و اعلام شروع قانون هدفمندی يارانهها، بازار داخلی در معرض تزريق حدود ۶۰۰۰ ميليارد تومان نقدينگی جديد قرار گرفته » و اين درحالی است که « آخرين ميزان نقدينگی در کشور تا ۱۸ آذر ماه ۲۶۵ هزار ميليارد تومان اعلام شده است. »
به نوشته اين روزنامه به رغم آنکه « بانکها هر يک با ارائه طرحهايی ، مشوقهايی را برای نگهداری منابع يارانهای مردم اعلام می کنند » اما « به نظر میرسد تورم انتظاری مردم را به ورود اين منابع به بازارهای پر بازده از جمله بازار سکه تشويق کرده است.
»
« سخنگوی شورای نگهبان: کسانی که از سران فتنه تبری نجستند رد صلاحيت می شوند »
روزنامه های رسالت در شماره دوشنبه خود از قول عباسعلی کدخدايی سخنگوی شورای نگهبان ۱۴ ماه پيش از اولين انتخابات پيش رو ، خبر داده « کسانی که از سران فتنه تبری نجستند رد صلاحيت می شوند.»
سخنگوی شورای نگهبان از « رد صلاحيت هرکسی » خبر داده که برعليه رهبران اعتراضات موضع گيری نکرده و گفته کسانی که همچون شرکت کنندگان « با بصيرت در راهپيمايی ۹ دی و ۲۲بهمن از جريان فتنه و سران آن تبری نجستند و عليه مصالح کشور و نظام گام برداشتند ، جزء رد صلاحيت شدگان از سوی شورای نگهبان خواهند بود. »
دو روزنامه رسالت و کيهان علاوه بر اظهارات سخنگوی شورای نگهبان ، به صورت گسترده ای حملات برخی ديگر از چهره های جناح حاکم عليه ميرحسين موسوی ، مهدی کروبی و محمد خاتمی را منتشر کرده و از جمله خبرداده اند که عليرضا زاکانی طی نطقی در مجلس شورای اسلامی گفته « محمد خاتمی از متهمين اصلی فتنه ۸۸ است. »