لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۲۱

« کشتی نوح يک بار ديگر کشف شد»


نقاشی کشتی نوح اثر ادوارد هیکس
نقاشی کشتی نوح اثر ادوارد هیکس
يک فيلمساز چينی مسيحی مدعی است که آرامگاه نهايی کشتی نوح را در کوهستان آرارات در ترکيه پيدا کرده است. اين تازه ترين مورد از تجسس های مشابهی است که با هزينه و کمک مالی نهادهای دينی برای پيدا کردن آثار باقی مانده از کشتی نوح انجام می شود.

به نوشته سایت آمریکایی کریستین ساینس مانیتور ، يئونگ وينگ – چئونگ می گويد که وی و گروه اکتشافی همراه اش که به صومعه های کشتی نوح وابسته اند باقی مانده کشتی نوح را در ارتفاعات ۳۶۰۰ متری کوهستان آرارات پيدا کرده اند. آنها در محيط داخلی اسکلت اين کشتی فيلمبرداری کرده و نمونه هايی از چوب بدنه آن را در ايران آزمايش کرده اند. وی مدعی است که آزمايش تشخيص عمر کربن در قطعات چوب نشان می دهد که اين قطعات درست متعلق به دوره وقوع طوفان نوح است. اين ادعا بسيار حيرت انگيز است چون مواد طبيعی مثل چوب قاعدتا در طی ۵ هزار سالی که گفته می شود از زمان وقوع طوفان نوح می گذرد قاعدتا بايد از بين رفته باشند.

فيلمساز چينی می گويد که براساس اسناد انجيل شواهد و گفته های اهالی اين منطقه و آزمايش مربوط به تشخيص عمر کربن در قطعات چوب ۹۹ درصد اطمينان دارد که اين واقعا کشتی نوح است.

به نوشته این سایت خبری يئونگ در مورد يک نکته مهم در خصوص اين داستان سکوت کرده است. او تازه ترين مورد از فهرست طولانی کاشفانی است که مدعی اند کشتی نوح را پيدا کرده اند. تاکنون ده نفر ديگر که هزينه سفر و فعاليت اکتشافی آنها توسط موسسات و نهادهای مسيحی تامين شده است مدعی کشف کشتی نوح بوده اند. اما ادعا و شواهد هيچکدام از آنها حقيقتا اثبات نشده است.

کریستسین ساینس مانیتور می نويسد به دلايل گوناگون نمی توان به صحت اين ادعای جديد اطمينان کرد. نکته اول اين است که يئونگ فيلمساز چينی حاضر نيست محل کشف باقيمانده کشتی نوح را برملا کند. اين روش مغاير با اصول ناظر بر کشفيات علمی است. برای اثبات حقيقت هر ادعايی تمام جزييات آن اکتشاف بايد به جامعه علمی ارائه شود تا سايرين در مورد صحت و يا سقم آن اظهار نظر کنند.

در عين حال قطعات چوبی که ادعا می شود عمر آنها به ۵ هزار سال می رسد برای انجام آزمايش های مستقل و بيطرفانه در دسترس قرار نگرفته است.

جستجو برای يافتن کشتی نوح

تاريخچه جستجو و کشف کشتی نوح بسيار طولانی و پر بار است. حدود ۴۰ سال پيش وايولت کامينگ نويسنده کتابی به نام «کشتی نوح، افسانه يا واقعيت » بدون ارائه هيچ مدرک و شواهدی مدعی شد که کشتی نوح در کوهستانهای آرارات پيدا شده است.

براساس کتاب ديگری که به نام «در جستجوی کشتی نوح» در سال ۱۹۷۶ منتشر شد عکس ها و مدارک ديگری وجود دارد که وجود کشتی نوح را ثابت می کند. حتی ادعا می شود که دانشمندان از روشهای علمی پيشرفته برای پيدا کردن محل کشتی نوح در کوهستانهای آرارات استفاده کرده اند. ولی در هيچيک از اين کتابها هيچ مدرک دقيق و علمی در اثبات اين ادعاها ارائه نمی شود.

به نوشته این سایت دليل برگزيدن کوهستان آرارات بخشی از گفتارهای انجيل در مورد سرگذشت نوح است که می گويد در هفدهمين روز ماه هفتم کشتی نوح در کوهستانهای آرارات آرام گرفت.

در سال ۱۹۹۳ شبکه تلويزيونی سی بی اس يک فيلم دو ساعته را در مهمترين بخش از برنامه های خود پخش کرد به نام «کشف خارق العاده کشتی نوح». اين فيلم براساس ادعاهای جورج جمال ساخته شده بود که مدعی است کشتی نوح را در کوهستانهای آرارات ديده و بخشی از آن را با خود آورده است.

در سال ۲۰۰۶ يک گروه پژوهشی يک صخره عجيبی را رد کوهستانهای آرارات پيدا کردند که شکل آن بسيار شبيه به يک کشتی بزرگ است. اين کشف سرو صدای زيادی به پا نکرد. اما چند ماه بعد يک گروه باستان شناسی که وابسته به مرکز باستان شناسی انجيلی و يک گروه مسيحی ديگر بود يک صخره ديگر را کشف کرد که با کشتی نوح شباهت فراوانی دارد. اما اينبار صخره مشابه کشتی نوح نه در کوهستانهای آرارات بلکه در رشته کوه البرز در شمال ايران پيدا شد.

به نوشته این سایت اين گروه علاوه بر فيلمبرداری از اين صخره ها قطعاتی از سنگ های آنرا همراه خود آوردند و مدعی شدند که اين سنگ ها ممکن است ستونهای چوبی کشتی نوح باشند که به مرور املاح معدنی سطح آنها را پوشانده است. ولی هيچيک از اين ادعاها اثبات نشدند.

اکنون باری ديگر اين فيلمساز چينی عکس ها و شواهد خود را به جهانيان عرضه کرده است و همان چرخه قديمی تکرار خواهد شد. ادعاهای او ممکن است درست باشند ولی برای اثبات حقيقی بودن آنها وی بايد شواهد علمی ارائه دهد و نه يک مجموعه حدس و گمان.
XS
SM
MD
LG