بر اساس گزارشهای رسيده از منابع موثق در تهران، پزشکی قانونی ايران، علت مرگ محسن روحالامينی را اصابت جسم سخت اعلام کرده و رسما ابتلای او را به بيماری مننژيت، نفی کرده است.
محسن روح الامينی فرزند عبدالحسين روح الامينی، رئیس انستیتو پاستور و از مشاوران محسن رضايی در انتخابات اخير، بود.
يک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاری نیمه رسمی مهر گفت: «کميسيون پزشکی قانونی کشور در تاريخ ۲۵ مرداد ماه نتيجه نهايی و نظريه رسمی خود در باره علت فوت محسن روحالامينی را به مراجع قانونی و طرفين ذيربط ارائه نموده است.»
وی افزود: «بر اساس اين گزارش ، مرگ ناشی از استرس های فيزيکی ، شرايط بد نگهداری، ضربات متعدد و نيز اصابت جسم سخت عنوان شده و قويا ابتلای آن مرحوم و فوت به علت بيماری و مننژيت نفی شده است.»
بر پايه اين گزارش، «محسن روحالامينی در بازداشتگاه کهريزک زندانی بوده و در شرايط نا مناسب جسمانی در حال انتقال به زندان اوين بوده که با توجه به تشديد حالت بد جسمانی در انتهای مسير و قبل از پذيرش با تاخير ۷۰ دقيقه ای به بيمارستان منتقل شده و متاسفانه فوت نموده است. بدين ترتيب وی اصولا در زندان اوين پذيرش نشده بود.»
پیشتر سرتیپ پاسدار عزیزالله رجبزاده در گفتوگو با خبرنگاران گفت که «حدود ۱۴۰ تا ۱۴۵ نفر از بازداشتشدگان اغتشاشهای اخیر به علت نبود مکان به مدت سه روز در در کهریزک نگهداری شدند و هیچ کس بدون حکم قضایی بازداشت و به این بازداشتگاه منتقل نشده و همچنین کسی در این بازداشتگاه کشته نشده است».
واژه اغتشاش عنوانی است که مقامات جمهوری اسلامی به اعتراضهای عمدتاً مسالمتآمیز پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری میدهند، اعتراضهایی که در مجموع و به دلیل برخورد نیروهای انتظامی و امنیتی با معترضان، به کشته شدن دست کم ۳۰ نفر، آن طور که مقامات رسمی جمهوری اسلامی میگویند، منجر شده است.
خبرگزاری مهر نيز به نقل از يک منبع آگاه در تهران نوشته است، که خانواده محسن روحالامينی خواستار پيگيری قانونی مسئولان قتل فرزندشان و همچنين کسانی هستند که علت مرگ او را مننژيت اعلام کرده بودند.
سعيد مرتضوی دادستان برکنار شده تهران که اکنون معاون دادستان کل کشور شده است، به اعضای کميته ويژه مجلس برای پيگيری وضعيت زندانيان اخير گفته بود محسن روحالامينی و محمد کامرانی، بر اثر مننژيت، در زندان اوين، درگذشتند.
آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی به دلیل «غیر استاندارد» بودن، دستور تعطیلی بازداشتگاه کهریزک را صادر کرد.
وقایع رخ داده در بازداشتگاه کهریزک از سوی محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، جنایت خوانده شد و آقای خاتمی تصریح کرد که «جنایتها با تعطیلی یک بازداشتگاه توجیه نمیشوند».