لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۲۳

ورود رسانه های دولتی به حريم خصوصی ورزشکاران


طی ماه های اخير، خبرگزاری های دولتی و سايت های منتسب به جريان اصولگرا در ايران، بارها خبرهايی از جمله «حمل مشروبات الکلی توسط فوتباليست مشهور، دستگيری يک بازيکن هنگام روبوسی با دختر نامحرم در فرودگاه، رابطه نزديک ستاره سينما با يک فوتباليست، دستگيری سه فوتباليست در مهمانی شبانه، اعتياد فوتباليست سابق تيم ملی» را در رسانه های خود منتشر کرده اند.

اين رسانه ها هرگز از وزارت ارشاد، اخطاريه برای درج اخبار کذب و تشويش اذهان عمومی دريافت نمی کنند.

آن ها با ارتباطاتی که با مراجع قضايی و سرويس های امنيتی دارند، به راحتی به اخبار قضايی دسترسی پيدا می کنند و ضمن دادن نشانی های آشکار، با درج حروف اختصاری به جای نام کامل متهمان، امکان شکايت و پيگيری قضايی برای اعاده حيثيت را نيز از بازيکنان و ورزشکاران مورد نظر سلب می کنند.

نکته مبهم خبرهای فوق، اين است که اگر صحت دارد، چرا رسماً اعلام نمی شود و اگر صحت ندارد، چرا با منتشر کنندگانش برخوردی صورت نمی گيرد.

مربيان و بازيکنانی که از اين موج رسانه ای لطمه خورده اند، معتقدند که اين رسانه ها به سهولت، آبروی آن ها را به بازی گرفته اند و به اعتبار اجتماعی آن ها آسيب زده اند.

در آخرين مورد، شبکه پنج «شبکه تهران» صداوسيمای جمهوری اسلامی ايران، در روز برگزاری شهرآورد تهران بين پرسپوليس و استقلال، خبر از دستگيری چند بازيکن سرشناس فوتبال ايران داد. طبق معمول، اشاره ای به نام بازيکن ها نشد اما گفته شد تعدادی از بازيکنانی که عکس‌شان روی بنر در ورزشگاه نصب شده بود، چند روز قبل را در بازداشتگاه به سر ‌برده اند.

همچنين اعلام شد سه بازيکن ليگ برتری به دليل رفتار غيرشرعی در فرودگاه اين شهرستان تحت تعقيب هستند و حکم جلب آن‌ها صادر شده است.

اين سه بازيکن در جريان سفر تيم‌شان، در فرودگاه با دختری که هوادار آن تيم بوده، دست داده و روبوسی کرده است. اين اتفاق از چشم ماموران انتظامی دور نمانده و آن ها با گزارش اين ماجرا، زمينه برخورد را فراهم آورده‌اند.
چند روز قبل از اين ماجراها، يکی از بازيکنان با سر تراشيده در تمرينات تيمش حضور يافت و اعلام کرد به خاطر عملکرد ضعيفش در بازی قبلی، اقدام به اين کار کرده است. او پس از پايان شهرآورد تهران نيز از تيمش اخراج شده است.

با اين حال، منابع رسمی همچون قضيه علی اکبريان، فوتباليست مشهوری که گفته می شود به دليل حمل ماده مخدر موسوم به کراک، در بازداشت به سر می برد، از هرگونه اطلاع رسانی در اين باره خود داری کرده اند.

به طور کلی تنها منبع انتشار چنين اخباری، رسانه ها و سايت های منتسب به دولت و اصولگرايان هستند.

سال ۱۹۹۷ وقتی کيارستمی برای دريافت نخل طلای جشنواره کن برای فيلم طعم گيلاس روی صحنه رفت، ناگزير به مصافحه با کاترين دونوو شد که در آن مقطع زمانی، جنجال های فراوانی در رسانه های دولتی در پی داشت.

ماجرای کذب يا واقعی دست دادن سيدمحمد خاتمی رئيس جمهور پيشين ايران با زنان ايتاليايی در جريان سفرش به اين کشور نيز مدت ها سوژه رسانه های اصولگرا بود.

اينک نيز ماجرای روبوسی بازيکنان با دختری که هوادار تيمشان بود، سوژه ای برای سرويس ورزشی سايت های حامی دولت است.

اما کدام بازيکنان و از کدام تيم؟ اين ها سوالاتی است که گويی پاسخش فقط در تحريريه رسانه های حامی جريان اصولگرايان موجود است.
XS
SM
MD
LG