لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۹

دفتر تحکيم وحدت: گفته های وزير علوم افشای نقض آشکار حقوق دانشجويان است


دفتر تحکيم وحدت، با انتشار بيانيه ای به گفته های وزير علوم، تحقيقات و فناوری واکنش نشان داد.

کامران دانشجو، وزير علوم اخيرا گفته بود که دانشجويانی که به گفته او در فتنه سال ۸۸ نقش داشته اند و بعد از اتمام حجت رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه تيرماه همان سال همچنان به «فتنه گری» ادامه دادند، حق ورود به دانشگاه ها را ندارند.

دفتر تحکيم وحدت اين گفته ها را «افشای نقض آشکار حقوق دانشجويان» خوانده و اين سخنان را محکوم کرده است.

عبارت فتنه و يا فتنه گران از سوی حاميان و طرفداران دولت به معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ گفته می شود.

مهدی عربشاهی، دبير سابق تشکيلات دفتر تحکيم وحدت درباره اينکه با وجود گذشت بيش از دو سال از ناآرامی های انتخابات رياست جمهوری، چرا وزير علوم اکنون اين حرف ها را مطرح کرده است، می گويد:« اينکه چرا الان مطرح می شود، فکر می کنم به دليل نگرانی مسوولان از فعال شدن دوباره فضای دانشگاه ها باشد. در يکی دو سال گذشته فضای دانشگاه ها دچار رکود شده بود اما امسال سال با اهميتی است و هم مسايل و رودادهای بين المللی به سمتی می رود که ممکن است بر مسايل داخلی ايران تاثيرگذار باشد و هم انتخابات رياست جمهوری آينده در پيش است. مقام های جمهوری اسلمی اين احتمال را می دهند که فضای دانشگاه ها فعال تر شود و اين موضوع جنبه بازدارنده دارد.»

مهدی عربشاهی همچنين می گويد که گفته های وزير علوم نکته مهمی دارد و می گويد:« وجود دانشجوی محروم از تحصيل، تا کنون از سوی مقام های جمهوری اسلامی انکار
می شد.»

وی می افزاید «حالا درستی ادعاهای دانشجويان از زبان يکی از مقام های جمهوری اسلامی اثبات شده است. خود آقای احمدی نژاد در مناظرات انتخاباتی خود خيلی صريح گفت که دانشجوی ستاره دار در ايران نداريم اما حالا وزير علوم الان اين مساله را مطرح کرده و می گويد تمام کسانی که در قضيه ناآرامی های سال ۸۸ حضور داشتند نبايد وارد دانشگاه شوند. »

به گزارش خبرگزاری ايرنا، کامران دانشجو روز سه شنبه همچنين از برخورد با بعضی از استادان بسيجی در دانشگاه ها انتقاد کرده و در مورد افراد موسوم به فعالان فتنه گفته بود:« درصورتی که اين افراد جذب دانشگاه ها شوند، ما پاسخی برای مردم قهرمان و بسيجی ايران که حماسه نهم دی را آفريدند، نداريم.»

کامران دانشجو در جريان انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ رييس ستاد انتخابات کشور بود و پس از تشکيل دولت دهم، به سمت وزير علوم، تحقيقات و فناوری منصوب شد.


مهدی عربشاهی درباره نکاتی که در بيانيه دفتر تحکيم وحدت به آن اشاره شده، می گويد:« نکته اصلی در اين بيانيه اين است که دفتر تحکيم وحدت از اينکه وزير علوم به صراحت اشاره کرده که از تحصيل دانشجويان ممانعت بعمل می آيد و به اين وسيله از دوگانگی که در کلام و عمل مقام های جمهوری اسلامی کنار می رود و پرده برمی افتد و معلوم می شود که دانشجويان در سال های اخير در ايران محروم از تحصيل بودند و نقض حقوق دانشجويان را شاهد بوديم.»

وی می افزاید « اين تناقضی هم هست با ادعاهای ديگر که جمهوری اسلامی مبنی بر اهميت علم و دانش در ايران دارد. معمولا مقام های ايران زمانی که درباره انرژی هسته ای صحبت می کنند، تاکيد دارند که برای علم ارزش قائل هستند و چگونه می شودکه برای علم ارزش قائل بود اما تعداد زيادی را از حقوق خود محروم کرد. کسانی که در اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ حضور داشتند، بسيار زياد بودند. به ويژه اين تعداد در دانشگاه ها خيلی بيشتر از مردم عادی بوده است. دفتر تکيم وحدت به تضييع حقوق دانشجويان اعتراض کرده ولی تصور می کند که اين تنها تهديدی برای جلوگيری از فعاليت های آينده دانشجويان است.»

دفتر تحکيم وحدت در بيانيه خود آورده که گفته های وزير علوم افشای نقض آشکار حقوق بشر بخصوص دانشجويانی و اساتيدی است که حاضر به پذيرش قيوميت جماعتی خرد ستيز نيستند. دانشجويانی چون بهاره هدايت، مجيد توکلی، ضيا نبوی، مجيد دری، مهديه گلرو، کوهيار گودرزی، علی مليحی، علی اکبر محمدزاده، مهدی خدايی، حسين رونقی ملکی، شاهين زينعلی، آرش صادقی، اميد کوکبی، شبنم مددزاده، عاطفه نبوی و بسياری ديگر از دانشجويان که اکنون بهار جوانی را در زندان های حاکميت به گفته اين تشکيلات علم ستيز جمهوری اسلامی به سر می برند.

مهدی عربشاهی درباره اينکه با وجود زندانی و محروم از تحصيل بودن تعداد زيادی از فعالان دانشجويی، چرا فشارها بر دانشجويان همچنان ادامه دارد، می گويد :« هنوز در بين زندانيان سياسی هم دانشجويان سخت ترين شرايط را دارند. بقيه زندانيان هم شرايط دشواری دارند اما کمابيش از امکان مرخصی بهره مند شده اند. مثلا مجيد توکلی، مجيد دری و ضيا نبوی، نزديک به سه سال است بدون مرخصی در زندان هستند. برخوردهايی که با فعالان جنبش دانشجويی می شود، نشان دهنده نگرانی مقام های جمهوری اسلامی از فعال بودن دانشگاه است زيرا هميشه دانشگاه موتور محرک جنبش های اجتماعی در ايران بوده و جنبش دانشجويی بوده که هميشه ساير جنبش های مدنی و جريانات سياسی را تغذيه می کرده و مسوولان جمهوری اسلامی سعی می کنند که اين نهاد را مهار کنند.»

دفتر تحکيم وحدت در پايان بيانيه خود آورده: « دفتر تحکيم وحدت به عنوان نهادی که دفاع از حقوق دانشجويان و حريم دانشگاه را وظيفه خود می داند، اين سخنان را محکوم می کند و از دانشجويان و استادان آگاه می خواهد تا ريشه و تفکر حامی اين سخنان را دريافته و آن را رسوا نمايند.»

XS
SM
MD
LG