لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۱

«تروریست ها فقیر می شوند»


تروريست ها بدون دسترسی به منابع مالی نمی توانند دست به انجام عمليات بزنند.
تروريست ها بدون دسترسی به منابع مالی نمی توانند دست به انجام عمليات بزنند.

کارشناسان مبارزه با تروریسم معتقدند که جامعه جهانی به آرامی در حال نابود کردن گردش مالی منابع مادی گروه های تروريستی است.


به عقيده این کارشناسان اگر منابع و امکان گردش پولی گروه های تروريستی از بين برود، فعاليت های آن ها را نيز راحت تر می توان متوقف کرد.


تروريست ها برای مسلح شدن، برای برنامه ريزی و اجرای حمله های مرگبار، برای آموزش داوطلبان، برای مسافرت و برای آن که يک حمله تروريستی از لحظه اول تا آخر عملی شود به پول نیاز دارند.


تروريست ها بدون دسترسی به منابع مالی نمی توانند دست به انجام عمليات بزنند.


منابعی که در کشورهای مختلف تامين می شود از کشوری به کشوری ديگری می رود و چندين بار جا به جا می شود تا بالاخره به دست کسانی می رسد، که قدم های بعدی را بر می دارند؛ بمب می سازند و خود را منفجر می کنند.


نکته در اين جاست، که در بسياری از موارد اين ثروت مرگبار از راه های قانونی تامين و جا به جا می شود.


کارشناسان مسائل امنيتی سال هاست معتقدند، که برای جلوگيری از حمله های تروريستی بايد ريشه منابع مادی آن را سوزاند.


«پتر رومانيوک» ، استاديار رشته تحقيقات جنايی در کالج «جان جی» در نيويورک و تنی چند از ديگر کارشناسان مسائل جنايی در هفته گذشته در لندن در کنفرانسی شرکت کردند که هدف آن يافتن راهی برای مبارزه با دسترسی تروريست ها به منابع مادی بود.


اين کنفرانس با همکاری وزارت کشور بريتانيا برپا شد.


«پيتر رومانيوک» در گفت و گویی با گفت و گوی راديو اروپای آزاد/ راديو آزادی می گويد: «به موفقيت های بسيار مهمی دست يافته ايم. ولی هنوز چالش های بسيار مهمی بر سر راه وجود دارد و هنوز همه تلاش ها برای بستن منابع مالی تروريست ها با موفقيت رو به رو نشده اند.»


وی می افزاید که « ما در آينده با اين پرسش رو به روييم، که آيا مخارج ناشی از پول شويی و تامين منابع مالی برای تروريست ها از سود ناشی از آن کمتر خواهد شد يا بيشتر.»


«پيتر رومانيوک» بر اين نکته تاکيد می کند، که تامين منابع مالی تروريست ها رابطه مستقيم با سازمان های اجتماعی دارد که در واقع توسط خود گروه های تروريستی راه اندازی نمی شوند.


«اندريو هيند»، مسئول ارشد هيات نظارت بر خيريه ها در بريتانيا می گويد «گروه بسيار کوچکی از خيريه های اسلامی منابع مالی در اختيار تروريست ها گذاشته اند.»


اندریو هیند ، مسئول ارشد هيات نظارت بر خيريه ها در بريتانيا :«گروه بسيار کوچکی از خيريه های اسلامی منابع مالی در اختيار تروريست ها گذاشته اند.»

آقای «هيند» می گويد: « ما صد و نود هزار سازمان خيريه ثبت شده در انگليس و ولز داريم. ما نسبت به کار صد و بيست خيريه از آن ها مشکوکيم. به وضعيت چهل تای آن ها رسيدگی شده و ما می توانيم از قدرت خود استفاده کنيم تا حساب بانکی آن ها را ببنديم. حساب هفت تای آن ها به دليل همکاری با گروه های تروريستی مسدود شده است.»


در سال ۲۰۰۵ ميلادی دست کم ۴۰۰ مليون دلار از طريق سازمان های غير دولتی ثبت شده و به شکل غير رسمی به افغانستان وارد شده است. اين روش انتقال پول روش مرسومی در خاورميانه و آسيا است و گروهی از کارشناسان معتقدند، در برخی موارد گروه های تروريستی از همين روش برای انتقال پول استفاده می کنند.


فعالیت سازمان ملل

سازمان ملل اخيرا راهنمايی را به شکل يک معاهده اجباری برای سازمان های مالی و دولت ها تهيه کرده است.


«ريچارد بارت»، مسئول هماهنگی در گروه بررسی فعاليت های القاعده و طالبان در سازمان ملل که از ديگر شرکت کنندگان در کنفرانس لندن بود می گويد: « سازمان ملل در مورد کنش های مالی گروه های تروريستی بسيار فعال است. البته ما از قبل در اين مورد فعاليت می کرديم. معاهده بين المللی سازمان های مالی و دولت ها در سال ۱۹۹۹ يه تصويب رسيد.»



سازمان ملل ليستی از گروه ها، خيريه ها و حتی افراد مستقل که مظنون به ايجاد منابع مالی برای گروه های تروريستی هستند تهيه کرده است.

«ريچارد بارت» می گويد، شورای امنيت بعد از حمله های تروريستی يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ به برج های تجارت جهانی در نيويورک، معاهده قطعی را برای مبارزه با منابع مالی گروه های تروريستی تصويب کرد.


سازمان ملل ليستی از گروه ها، خيريه ها و حتی افراد مستقل که مظنون به ايجاد منابع مالی برای گروه های تروريستی هستند تهيه کرده است.


«ريچارد بارت» می افزاید که يکی از دلايل موفقيت گروهی که وی مسئول هماهنگی فعاليت های آن را در سازمان ملل بر عهده دارد، اين است که آن ها از سال ۱۹۹۸ و پس از حمله های تروريستی در آفريقا فعاليت خود را به شکل جدی آغاز کردند.


XS
SM
MD
LG