لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۱۰

یک مقام سازمان ملل: ۱۱ کشور جهان کمک مالی به فلسطینیان را تسریع می‌کنند


مسئول پناهجویان فلسطینی در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن گفت که روسیه، کویت و ۹ کشور اروپایی توافق کردند پرداخت کمک مالی خود به فلسطینیان را برای جبران کاهش بخش قابل توجهی از کمک‌های آمریکا تسریع کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پیر کرنبول، رئیس آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل متحد همچنین گفت تاکنون جزییات اصلاحاتی را که آمریکا خواستار آن است دریافت نکرده و به احتمال زیاد این موضوع دلایل سیاسی دارد و تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل در این موضوع موثر بوده است.

بودجه آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل متحد که مسئول کمک و تامین نیازهای بیش از پنج میلیون پناهجوی فلسطینی و نسل‌های بعدی آنهاست بیش از یک میلیارد دلار بود. این بودجه برای طرح‌های دراز مدت مثل آموزش و پرورش و بهداشت و همین طور پیامدهای وقایع بحرانی مثل جنگ سوریه هزینه می‌شود.

آمریکا بزرگترین اهدا کننده کمک مالی در این زمینه بود و تقریبا یک سوم این بودجه را تامین می‌کرد. دولت دونالد ترامپ نیمی از اولین پرداخت امسال را معلق کرده و اعلام کرد که تداوم کمک‌های مالی آمریکا در این زمینه مشروط به انجام اصلاحات در روش کار و برنامه‌های اين آژانس است.

آمریکا امسال فقط ۶۰ میلیون دلار تعهد داده است در صورتی که میزان کمک این کشور در سال گذشته ۳۶۰ میلیون دلار بود. پییر کرانبول گفت هیچ نشانه‌ای از احتمال پرداخت کمک مالی بیشتر توسط آمریکا ندیده است.

او افزود: «مشخص است که این کاهش در میزان کمک مالی آمریکا بسیار جدی و قابل توجه است. در دهه‌های گذشته آمریکا بزرگترین تامین کننده نیازهای مالی این برنامه بود و کمک‌های آن کشور همواره با ثبات و قابل پیش‌بینی بوده‌اند».

پییر کرانبول در یک کنفرانس خبری در ژنو افزود: «ما برای تامین این کسری بودجه در وضعیت دشواری هستیم».

آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل متحد در واکنش به این وضعیت از سایر کشورهای اهداء کننده خواسته است که کمک‌های مالی خود را تسریع کنند. تاکنون کشورهای سوئیس، فنلاند، دانمارک، سوئد، نروژ، آلمان، بلژیک، هلند، ایرلند، روسیه و کویت اقداماتی برای تسریع پرداخت کمک مالی خود انجام داده و کشورهای دیگر نیز اقدامات مشابهی را در نظر دارند.

پییر کرانبول افزود: «تسریع در پرداخت سایر کشورها برای تامین بودجه ماه‌های اول امسال بسیار مهم است. و قاعدتا کاهش ۳۰۰ میلیون دلاری در کمک مالی را در طول سال باید از طریق جلب کمک مالی از منابع دیگر تامین کنیم».

در عین حال آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه اعلام کرد که امسال برای پیشبرد طرح‌های اضطراری در سوریه، ساحل غربی رود اردن و نوار غزه به ۸۰۰ میلیون دلار نیاز دارد، نیمی از این بودجه برای مناطق فلسطینی و نیمی دیگر آن برای سوریه است. این آژانس هفته گذشته برای امسال خواستار ۵۰۰ میلیون دلار کمک اضافی شد.

پییر کرانبول به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «ما چارچوب توافق با دولت آمریکا را در آغاز ماه دسامبر امضا کردیم که در آن تمامی جنبه‌های همکاری ما از کمک مالی گرفته تا اصلاحات در برنامه‌های ما گنجانده شده است. آنها در موضوعات مربوط به اصلاحات، بحث کاهش کمک مالی را مطرح نکردند».

او افزود که به نظر او کاهش کمک مالی به اقدام دولت دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل و رای مجمع عمومی سازمان ملل متحد به محکوم کردن این تصمیم ارتباط دارد.

او گفت: «کاملا مشخص است که تصمیم دولت آمریکا با عملکرد ما هیچ ربطی ندارد و قاعدتا باید بخشی از مسائل سیاسی مربوط به موضوع اورشلیم باشد».

XS
SM
MD
LG