لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۰

توان نظامی و موانع اسرائیل برای حمله به ایران


آزمایش موشک پیکان توسط اسرائیل که نوعی سلاح ضد موشکی به شمار می رود.(عکس: AFP)
آزمایش موشک پیکان توسط اسرائیل که نوعی سلاح ضد موشکی به شمار می رود.(عکس: AFP)

مانور بزرگ نيروی هوایی اسرائيل بر فراز آب های مديترانه در اواسط ماه ژوئن، بار ديگر حدس و گمان در مورد احتمال حمله نظامی این کشور به تاسيسات هسته ای ايران را افزايش داده است.


هر چند ارزيابی مورد قبول اين است که توانایی متعارف ارتش اسرائيل محدودتر از آن است که به طور کلی تاسيسات هسته ای ايران را نابود کند ولی انجام حملات هدفمند و موثر خواهد توانست پيشرفت برنامه های هسته ای ايران را چند سالی به تاخير بياندازد.


خبرگزاری رویترز در گزارشی به ارزيابی فشرده ای از توانایی ارتش اسرائيل و تاکتيک هايی که ممکن است علیه ایران به کار بگيرد، پرداخته است.


نيروی هوایی:


اسرائيل حدود ۵۰۰ جنگنده پيشرفته آماده پرواز دارد از جمله جنگنده های آمريکائی اف ۱۶ و اف ۱۵ که در برد معمولی پرواز خود قادرند به غرب ايران برسند و در صورت لزوم می توانند عمليات سوخت گيری را در آسمان انجام دهند.


تاکتیک های غیر متعارف ایران در صورت حمله نظامی - کلیک کنید


تجهيزات ضد رادار اين جنگنده ها اين امکان را می دهد که بدون آنکه مورد تجسس و يا مورد حمله قرار گيرند، از آسمان کشورهای عربی عبور کرده و وارد حريم هوایی ايران شوند.


اين جنگنده ها به بمب های سنگر کوب مجهزند که در صورت اصابت به هر گونه تاسيساتی از جمله مراکز هسته ای ايران، خسارت شديدی به هدف وارد مي کند. استفاده اين جنگنده ها از شليک موشک با سيستم هدايت ماهواره ای به آنها اين امکان را می دهد که از فاصله دور و در ارتفاع زياد عمليات خود را انجام دهند و حتی تعدادی از آنها می توانند خارج از حريم هوایی ايران بمانند.


اسرائيل حدود ۵۰۰ جنگنده پيشرفته آماده پرواز دارد از جمله جنگنده های آمريکائی اف ۱۶ و اف ۱۵ که در برد معمولی پرواز خود قادرند به غرب ايران برسند و در صورت لزوم می توانند عمليات سوخت گيری را در آسمان انجام دهند.

نيروی هوایی اسرائيل همچنين از توان موشکی دور برد برخوردار است ولی اطلاعات مربوط به آن بسيار پنهان نگاه داشته می شود.


حدس بر اين است که اسرائيل دهها موشک دور برد از نوع جريکو داشته باشد که قادر به حمل کلاهک های هسته ای تا فاصله ای نزديک به خليج فارس هستند.


موشک های نوع متعارف جريکو نيز به راحتی می توانند به خاک ايران برسند ولی به دليل علنی شدن کاربرد اين موشک ها در اسرائيل هر زمانی که مورد استفاده قرار گيرند، شايد آن عنصر غافلگيرانه لازم برای چنين عملياتی را نداشته باشند.


نيروی زمينی:


اسرائيل با ايران مرز مشترک ندارد بنا بر اين نيروهای زمينی در چنين عملياتی کاربرد ندارند. اما در صورت حمله هوایی به ايران، اسرائيل کماندوهای خود را برای کمک به هدايت اين عمليات و تهيه گزارش از نتيجه آن، در نقاطی از خاک ايران مستقر خواهد کرد.


اسرائيل همچنين می تواند از واحدهای ويژه و ضربت برای رد يابی و نابود کردن سکوهای موشک انداز ايران استفاده کند قبل از آنکه اين کشور بخواهد دست به مقابله به مثل بزند.


نيروی دريایی:


اسرائيل سه فروند زيردريایی آلمانی از نوع دلفين دارد که معمولا در بندرگاه نظامی حيفا در ساحل جنوبی اين کشور مستقرند. به طور کلی اين زير دريایی های گازوئيلی قادر به رسيدن به آب های ايران هستند ولی چنين ماموريتی مستلزم دور زدن قاره آفريقاست که حداقل يک ماه طول خواهد کشيد و مستلزم توقف و سوختگيری در مسير حرکت است.


هر يک از اين زير دريایی ها به ده موشک انداز مجهزند و در اين مورد به درخواست اسرائيل چهار موشک اندار آنها نيرومندتر ساخته شده اند.


برخی کارشناسان می گويند شايد هدف اين بوده که از آنها برای شليک موشک های دوربردی استفاده شود که از آب های مديترانه می توانند به خاک ايران برسند. البته اعتفاد کارشناسان بر اين است که موشک های دور برد قادر به وارد کردن خسارت جدی به اهداف مستحکم نيستند.


XS
SM
MD
LG