اسرائيل اعلام کرد که يک شهروند اسرائيلی متولد ايران را به اتهام جاسوسی به نفع جمهوری اسلامی ايران محاکمه می کند.
فرد بازداشت شده که نام او فاش نشده است در سال های گذشته تابعيت اسرائيلی داشته و قرار است که به «اتهام تماس با مقام های سازمان های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ايران و نمايندگی سياسی جمهوری اسلامی در خارج از کشور» محاکمه شود.
اين شهروند ايرانی زاده، که هنوز معلوم نيست يهودی بوده يا خير، در سال های گذشته، عمدتا در خارج از اسرائيل زندگی می کرده است و تنها سفرهايی پی در پی به اين کشور داشته و از گذرنامه اسرائيلی خود برای اين سفرها استفاده می کرده است.
ماجرای جديد «اتهام جاسوسی عليه اسرائيل و به سود جمهوری اسلامی ايران» بعداز ظهر يکشنبه، و هنگامی که اين «متهم» به دادگاهی در مرکز اسرائيل برده شد، بر ملاء گرديد.
رسانه های اسرائيل گفته اند: «اين فرد هشتم ماه مه، به هنگام سفری جديد به اسرائيل از سوی نيروهای سازمان اطلاعات و امنيت داخلی (شباک) که درفرودگاه بين المللی بن گوريون منتظر وی بودند، دستگير شد.»
قوه قضائيه اسرائيل افشای نام اين فرد را فعلا ممنوع کرده اما عکس هايی از او در حالی که به روی صندلی اتهام نشسته و نيروهای سازمان زندان های اسرائيل در کنار او قرار دارند، گرفته شد.
رييس دادگاه اسرائيل از همه رسانه های اين کشور خواست تا از نشان دادن چهره اين متهم فعلا خودداری کنند و صورت او را در عکس مخدوش کنند اما بدن او ديده می شود که با شانه هايی تکيده و احتمالا سری طاس دردادگاه حضوردارد.
پليس اسرائيل اين فرد را به دادگاه آورده بود تا از رييس دادگاه بخواهد با ادامۀ بازداشت او، به منظور تکميل تحقيقات موافقت کند.
رييس دادگاه موافقت کرد که تنها سه هفته ديگر اين فرد در بازداشت بماند و اگر پليس خواهان تمديد دوباره حبس اوست، بايد اين روند قانونی از سر گرفته شود.
اعتراف به دیدار با نمایندگان اطلاعاتی
پليس اسرائيل می گويد: اين فرد در بازجويی های دو هفته اخير اعتراف کرده که «با نمايندگان اطلاعاتی جمهوری اسلامی ايران در کنسولگری رژيم ايران در استانبول ترکيه ديدارهای متعددی به عمل آورده و اين تماس ها از سال ۲۰۰۶ آغاز شده است.»
پليس اسرائيل می گويد: اين ايرانی الاصل تابع اسرائيل ناچار شد «اعتراف کند که به نمايندگان رژيم ايران قول داد که به همکاری لازم با آنها بپردازد.»
رسانه های اسرائيل به نقل از منابعی در دادستانی اعلام کردند: اين فرد، اسامی شهروندان اسرائيلی و ايرانی زادگانی را که با دستگاه های ارتش و ديگر مؤسسات اطلاعاتی اسرائيل کار می کنند، و او برخی از آنها را می شناخته است، به آگاهی مقامات اطلاعاتی جمهوری اسلامی رسانده است.
فرد «متهم» همراه با تيم وکيلان خود در دادگاه حضور يافت. ميخال اورکابی، رييس تيم وکلای او در جمع خبرنگاران گفت: موکلش مرتکب خلافی نشده است و اطلاعات ذيقيمتی نداشته که آن را «به دشمن بسپارد»!
رسانه های اسرائيل اعلام کردند: فرد مزبور جوان نيست، بلکه ۵۵ سال دارد.
برخی مقام ها در دادستانی اسرائيل گفته اند: «يکی از وخيم ترين ماجراهای جاسوسی سال های اخير عليه اسرائيل کشف شده است که جزئيات آن در آينده بر ملا خواهد شد.»
پليس اسرائيل می گويد: «متهم اعتراف کرده که در برابر دريافت مبالغ پول از جمهوری اسلامی ايران به درخواست آنها برای جاسوسی عليه اسرائيل پاسخ مثبت داده است.»
آمارهای دولت اسرائيل نشان می دهد که حدود ۱۳۵ هزار يهودی با ريشه ايرانی در اين کشور زندگی می کنند که خانواده و بستگان آنها در ايران به سر می برند.
جمعيت يهوديان ايران بالغ بر ۲۵ هزار نفر ارزيابی می شود.
در ماه های اخير نيز دکتر داويد شامير، يک روانشناس ۴۵ ساله بازنشسته از ارتش اسرائيل به اتهام آمادگی برای دادن اطلاعات ارتش اسرائيل به ايران بازداشت شد.
دکتر شامير به پنج سال زندان محکوم شد و از اقدامات خود «تقاضای پوزش» نکرد. گفته می شود که او با وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران ارتباط گرفته بود.
در سال ۲۰۰۶ نيز دادگاه بندر حيفا، جريس جريس، يک عرب ۵۸ ساله تابع اسرائيل را که شهردار شهرک «فاسوطا» و عضو جنبش فتح بود به اتهام ارتباط با نمايندگان اطلاعاتی جمهوری اسلامی در قبرس به ۳۴ ماه حبس تعزيری و يک سال ديگر حبس مشروط محکوم کرد.
هفته گذشته يک شبکه تلويزيونی اسرائيل فاش ساخت که در واحد ۸۰۰۲ ارتش اسرائيل، که به سازمان ارتش مربوط است، شهروندان اسرائيلی زاده شده در ايران به مقام های بالا منصوب نمی شوند و آنها از اين بابت ابراز ناخشنودی کرده و آنرا به رسانه ها درز داده اند.