لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۷

درگیری نیروهای نظامی با راهبان در میانمار


اعتراض های اخير در ميانمار از روز چهارشنبه ۱۹ سپتامبر آغاز شد.
اعتراض های اخير در ميانمار از روز چهارشنبه ۱۹ سپتامبر آغاز شد.

پس از هشت روز اعتراضات مردمی در میانمار به رهبری راهبان بودایی، روز چهارشنبه نیروهای نظامی این کشور به صفوف تظاهر کنندگان آتش گشودند.


بر اساس گزارش های دریافتی از میانمار، پليس و نيروی های نظامی با شلیک هوایی و پرتاب گاز اشک آور ميان مردم تلاش کردند که حلقه های انسانی که برای حفاظت از راهبان معترض بودايی تشکيل شده بود را بشکنند.


این گزارش ها حاکیست که حداقل یک نفر در این درگیری ها کشته شده و پنج نفر نیز زخمی شده اند. هنوز معلوم نیست که ایا فرد کشته شده راهب بوده یا از دیگر معترضین بوده است.


در حال حاضر در میانمار حالت فوق العاده نظامی برقرار شده و بر اساس قوانين ويژه حکومتی، اجتماع بيش از پنج نفر در شهر ممنوع اعلام شده و همچنين مقررات خاص رفت و آمد و خاموشی در هنگام شب در آن کشور اجرا می شود.



  • در حال حاضر در میانمار حالت فوق العاده نظامی برقرار شده و بر اساس قوانين ويژه حکومتی، اجتماع بيش از پنج نفر در شهر ممنوع اعلام شده و همچنين مقررات خاص رفت و آمد و خاموشی در هنگام شب در آن کشور اجرا می شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، راهپيمايی روز سه شنبه در مسير شهری که به «شيداگون پاگودا» معروف است نیز به درگيری ميان پليس و تظاهر کنندگان انجاميد و در اين حادثه، پليس برای متفرق کردن مردم از گاز اشک آور استفاده کرد.



در جریان این درگیری ها، پلیس به ضرب و شتم چند راهب بودایی پرداخت و برخی از آنها را به داخل کاميون های ارتش منتقل کرد.

در همين حال به گفته شاهدان عينی، مردم خشمگين روز سه شنبه دو موتور سيکلت پليس را به آتش کشيدند.


اعتراض های اخير در ميانمار از روز چهارشنبه ۱۹ سپتامبر آغاز شد و به يکی از بزرگترين اعلام نارضايتی ها از حکومت ۲۰ ساله ارتش بر اين کشور تبديل شده است.


پيوستن رهبران بودايی به اعتراضات مردمی جان تازه ای به مخالفت ها عليه دولت نظاميان بخشيده است که از يک ماه پيش و در واکنش به بالا رفتن قيمت سوخت و ساير مايحتاج روزانه آغاز شد.


واکنش های جهانی


همزمانی اعتراض های خيابانی در ميانمار با اجلاس عمومی سازمان ملل موجب شد که موضوع سخنرانی و بحث برخی سران کشورهای جهان از جمله ايالات متحده آمريکا، بحران کنونی در ميانمار، باشد.


روز سه شنبه، جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا اعلام کرد که مجازات های تازه ای را عليه حکومت نظامی ميانمار وضع خواهد کرد.



اتحاديه اروپا نيز روز چهارشنبه اعلام کرد که در صورت ادامه سرکوب اعتراضات در ميانمار، تحريم های اين اتحاديه عليه ميانمار افزايش خواهد يافت.


ژان پيرژويت، نماينده فرانسه در اتحاديه اروپا در گفت و گو با راديو فرانسه اعلام کرد: ما و همکارانمان در اتحاديه اروپا، بايد مقامات «رانگون» را متوجه اين نکته کنيم که اتفاقی که در آنجا روی می دهد، پذيرفتنی نيست.


از سوی ديگر، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که نيکولا سرکوزی با چند نفر از مخالفان تبعيدی ميانمار ديدار کرده است.


در تحولی دیگر، ايرن خان، دبير کل سازمان عفو بين الملل که مقر آن در لندن است با صدور بيانيه ای از شورای امنيت خواست که هر چه بيشتر تلاش کند تا بحران جاری در ميانمار را پايان دهد.


در این بیانیه آمده است: «یک هيات بايد با مقامات حکومت ميانمار مذاکره کند تا هرچه سريعتر راه حلی برای پايان دادن به مسائل و مشکلات مربوط به نقض حقوق بشر، از جمله حبس آنگ سان سوچی، رهبر حزب طرفداران دمکراسی و ديگر زندانيان سياسی بيابد.»



  • اتحاديه اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که در صورت ادامه سرکوب اعتراضات در ميانمار، تحريم های اين اتحاديه عليه ميانمار افزايش خواهد يافت.


سازمان عفو بين الملل شمار زندانيان سياسی در ميانمار را نزديک به ۱۶۰۰ نفر ذکر کرده و تاکيد می کند که «در اين کشور آسيای جنوب شرقی هنوز از برخی از مردم به عنوان نيروی کار اجباری استفاده می شود.»

اين بیانیه می افزايد: استفاده از کودکان و نوجوانان در نيروی نظامی اين کشور امری عادی است.


از سوی دیگر، حدود ۷۰ نفر از دانش آموزان بودايی اندونزی در اعتراض به حمله به راهبان بودايی، در مقابل سفارت ميانمار در جاکارتا گرد آمدند.


اين دانش آموزان که لباس های رسمی راهبان بودايی را بر تن داشتند، شعار« اتحاد برای برمه، صلح، دمکراسی، آزادی» سر دادند.


«احتمال یک انقلاب ملی»


اکثريت جمعيت ۵۵ ميليون نفری ميانمار پيرو دين بودايی هستند و راهبان بودايی در اين کشور احترام بسيار زيادی دارند.


بالا رفتن موج ناآرامی ها در ميانمار به اين احتمال قوت بخشيده که اعتراضات اخير نسبت به بالا رفتن قيمت ها ممکن است سرآغاز يک انقلاب ملی عليه حکومت نظامی ميانمار باشد.


حکومت ميانمار که تا سال ۱۹۸۹ ميلادی «برمه» خوانده می شد، از سال ۱۹۶۲ ميلادی توسط نظاميان اداره می شود.


در اواخر دهه ۸۰ ميلادی، اعتراض های گسترده مردمی موجب شد تا گروهی از نظاميان با وعده برپايی انتخابات آزاد و نوشتن قانون اساسی جديد، شورايی برای اداره کشور تشکيل دهند.


اين شورا در سال ۱۹۹۲ ميلادی انتخابات پارلمانی برگزار کرد، اما نتيجه انتخابات که نشان دهنده پيروزی قاطع حزب «اتحاد برای دموکراسی» بود، از سوی ژنرال «تان شوه» ملغی شد و وی شخصا از آن سال تا امروز، قدرت را در ميانمار قبضه کرده است.


XS
SM
MD
LG