وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت واشینگتن گفت که ایالات متحده آمریکا ممکن است کره شمالی را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کند.
حذف نام کره شمالی از این فهرست از جمله مواردی است که پیونگ یانگ در ادامه روند خلع سلاح اتمی خود بر آن پافشاری می کند.
برخی تحلیل گران معتقدند اگر آمریکا قبل از حل مسئله آدم ربایی اتباع ژاپنی مبادرت به چنین اقدامی کند روابط توکیو و واشینگتن ممکن است با برخی ناملایمات همراه شود.
کره شمالی در دهه های هفتاد و هشتاد میلادی سیزده تن از شهروندان ژاپنی را از داخل خاک ژاپن ربود که از این تعداد پنج نفر بعدها به ژاپن باز پس فرستاده شدند.
پیونگ یانگ مدعی است هشت نفر باقی مانده در آن کشور طی سالهای بعد فوت کرده اند اما دولت ژاپن کره شمالی را تحت فشار گذاشته است تا این ادعا را ثابت کند.
بعد از آن که کره شمالی در سیزدهم فوریه سال جاری میلادی با امضای پیمان خلع سلاح اتمی پذیرفت از برنامه های هسته ای خود عقب نشینی کند ژاپن اعلام کرد: تا زمانی که مسئله آدم ربایی شهروندانش حل نشود توکیو نمی تواند هیچ گونه کمکی را در اختیار کره شمالی قرار دهد.
خانم رایس که در مصاحبه ای با خبرگزاری رویترز در نیویورک سخن می گفت در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا قبل از حل مسئله آدم ربایی اتباع ژاپنی کره شمالی را از فهرست خارج می کند یا خیر گفت که «آمریکا نباید در ارائه مشوق ها به کره شمالی دست و بال خود را ببندد.»
وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد: «ما باید این امکان را داشته باشیم که از همه مشوقهای ممکن استفاده کنیم تا به کره شمالی بگوییم که با آنها هستیم.»
بر اساس اظهارات خانم رایس، «آمریکا در حل مسئله اتمی کره شمالی نباید شرایط را به سمتی سوق دهد که همه راه های ممکن بسته شود.»
اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در باره احتمال حذف نام کره شمالی از فهرست حامیان تروریسم اندک زمانی پس از آن بیان می شود که کریستوفر هیل، نماینده ویژه واشینگتن در مناقشه اتمی کره شمالی نیز در سخنانی مشابه گفت که «آمریکا ممکن است قبل از آن که کره شمالی به همه تعهداتش در پیمان خلع سلاح اتمی عمل کند این کشور را از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف کند.»