بحران گروگان گيری اتباع کره جنوبی در افغانستان توسط شورشيان طالبان، با کشته شدن يکی از آنها وارد مرحله تازه ای شده است، هرچند که اين گروه اعلام کرده که بقيه ۲۲ گروگان ها زنده هستند.
قاری محمد يوسف، سخنگوی طالبان روز پنج شنبه، در یک مصاحبه تلفنی به خبرگزاری رويترز گفت: «گروگان ها سالم و زنده هستند.»
به گفته وی، «دولت افغانستان به آنها برای حل مسالمت آميز اين قضيه اطمينان داده است.»
گروه طالبان تا بامداد روز چهارشنبه به دولت افغانستان مهلت داده بود که با مبادله شورشيان زندانی موافقت کند، ولی اين ضرب الاجل پايان يافت و طالبان در اين مورد تا صبح روز چهارشنبه اظهار نظری نکرد.
پيشتر، علی شاه احمد زی، رييس پليس ولايت غزنی که گروگان های کره جنوبی در آنجا ربوده شدند، گفته بود که دولت افغانستان علاقمند است تا در گفت وگو با ربايندگان اين موضوع فيصله يابد.
وی تاييد کرد که گروگان ها در سلامت به سر می برند.
رييس پليس ولايت غزنی استفاده از زور برای آزادی گروگان ها را رد و گفت که بهترين راه برای حل اين مسئله، گفت وگو است.
آقای شاه احمد زی اظهار اميدواری کرد که تلاش ها برای آزادی شش تا هشت نفر از گروگان ها به نتيجه برسد، ولی وی هيچ توضيحی برای علت اين اميدواری نداد.
اما روز چهارشنبه مقامات محلی جسد رهبر گروه ۲۲ نفره مبلغان مسيحی کره جنوبی را در همان محلی يافتند که روز ۱۹ ژوئيه توسط طالبان در آنجا ربوده شده بودند.
جسد گروگان کشته شده که بائه هيونگ کيونک نام دارد و ۴۲ ساله بود، در حالی پيدا شد که جای ده گلوله در سر، سينه و شکم وی مشاهده می شد.
يک افسر پليس افغانستان که نخواست نامش فاش شود گفت: «شبه نظاميان به او گفته اند که گروگان کشته شده بيمار بود و نمی توانست حرکت کند، به همين دليل به قتل رسيد.»
مادر اين گروگان کره ای در حالی که اشک می ريخت به خبرگزاری يونهاپ کره جنوبی گفت: «من هرگز فکر نمی کردم اين اتفاق بيافتد.»
دولت کره جنوبی اين حادثه را محکوم کرده و آن را «قساوت غير قابل بخشش» توصيف کرده است.
بائک جونگ چون، مشاور امنيت ملی رييس جمهوری کره جنوبی در اين زمينه گفت که دولت و مردم کره جنوبی، «ربوده شدن شهروندان بی گناه و قساوت عليه زندگی انسان ها» را محکوم می کنند.
وی افزود: «آسيب زدن به شهروندان بی گناه هرگز قابل توجيه نبوده و ما اين نوع اقدامات غير انسانی را نمی بخشيم.»
اين مقام کره ای گفت که گروگان گيرها بايد برای کشتن يک شهروند اين کشور، پاسخگو باشند.
مشاور امنيت ملی رييس جمهوری کره جنوبی، روز پنج شنبه برای نجات جان ۲۲ گروگان ديگر به افغانستان سفر کرد.
يک مقام محلی ولايت غزنی می گويد که مذاکره با ربايندگان برای آزادی گروگان های کره ای به دشواری پيش می رود، چرا که درخواست های آنها روشن نيست.
خواجه محمد صديق، رييس پليس منطقه قراباغ گفته است: «يکی از گروگانگيران می گويد که اين افراد بايد با همقطارانشان مبادله شوند، ديگری خواستار آزادی زنان است و يکی ديگر از گروگانگيرها طلب پول کرده است.»
به گفته وی، ربایندگان وابسته به شبه نظامیان طالبان، در ميان خود دچار اختلاف شده اند.
در حالی که روز چهارشنبه منابع غربی و افغانی از آزادی هشت گروگان خبر داده بودند، سخنگوی رياست جمهوری کره جنوبی اين گزارش ها را تاييد نکرد.
کشته شدن ۵۰ شبه نظامی طالبان
همزمان گزارش های ديگری از افغانستان حاکی است که نيروهای ائتلاف به رهبری ايالات متحده آمريکا، بيش از ۵۰ شبه نظامی طالبان را در ولايت هلمند در جنوب اين کشور کشته اند.
ارتش آمريکا با اعلام اين خبر گفته است که درگيری با طالبان، ۱۲ ساعت به طول انجاميد و نيروهای ائتلاف تلفاتی نداشته اند. ضمن اينکه مردم غير نظامی نيز در اين درگيری آسيبی نديدند.
از روز يکشنبه تاکنون بيش از ۱۶۰ شبه نظامی طالبان در منطقه موسی قلعه در هلمند توسط ارتش ائتلاف کشته شده اند.
به گزارش خبرگزاری رويترز، گروه طالبان در اين زمينه اظهار نظری نکرده و منابع مستقل نيز هنوز اين خبر را تاييد نکرده اند. ولی دو نفر از ساکنان محلی موسی قلعه در تماس با اين خبرگزاری گفته اند که در جريان بمباران منطقه، ۱۷ نفر کشته شدند که ۱۶ نفر از آنها غير نظامی بودند.
آنها می گويند که ۳۰ نفر از مردم نیز در اين درگيری ها مجروح شدند.
در ۱۸ ماه گذشته خشونت ها در افغانستان افزايش بيشتری داشته که خونين ترين دوره از زمان حمله ارتش آمريکا به اين کشور در سال ۲۰۰۱ محسوب می شود.