لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۱۳

تحصیل کودکان افغان در ایران با بودجه آموزش و پرورش یا سازمان ملل؟


دانش‌آموزان افغان در کلاسی در اردوگاه پناهندگان در جنوب‌غرب تهران
دانش‌آموزان افغان در کلاسی در اردوگاه پناهندگان در جنوب‌غرب تهران

پس از انتشار مطلبی مبنی بر اینکه بودجه تخصیصی سازمان ملل برای تحصیل کودکان افغان در ایران صرف امور دیگر می‌شود، رییس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌ و پرورش ضمن رد آن توضیح داد که آموزش و پرورش در راستای ادامه تحصیل دانش‌آموزان اتباع افغان در سال ۹۳ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار صرف کرده است.

وی افزود: این در حالی است که سازمان ملل در همین سال، ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به ایران پرداخت کرده است.

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:19 0:00
لینک مستقیم

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، خلیل‌الله بابالو تاکید کرد پولی که سازمان ملل برای سوادآموزی کودکان افغان به ایران می‌پردازد در برابر وجوهی که آموزش و پرورش هزینه می‌کند قابل توجه نیست و بسیار ناچیز است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین نوش آبادی معاون مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌ و پرورش در آذرماه ۹۳ گفته بود بر اساس شیوه نامه اعلام شده به مدارس، هزینه تحصیل در پایه اول تا ششم حداقل ۱۲۰ و حداکثر ۳۰۰ هزار تومان، در دوره متوسطه اول یعنی پایه‌های هفتم و هشتم هزینه تحصیل حداقل ۱۴۴ و حداکثر ۳۳۶ هزار تومان و در دوره متوسطه دوم و پیش دانشگاهی حداقل ۱۸۰ و حداکثر ۳۶۰ هزار تومان تعیین شده است.

این مقام آموزش و پرورش گفت با احتساب هزینه‌های تحصیلی هر دانش آموز ایرانی مشخص می‌شود که اولیای دانش آموزان اتباع افغانستان برای تسهیل در امر آموزش کودکان از تخفیف‌های ۷۶ تا ۹۲ درصدی نسبت به اولیای ایرانی برخوردار هستند و حتی ۱۱ گروه از این خانواده‌ها از پرداخت هزینه اعلام شده هم معاف هستند.

سعید پیوندی کارشناس مسائل آموزشی ساکن پاریس در مورد مسئله هزینه تحصیلی دانش‌آموزان افغان در ایران و هزینه تحصیلی آنان می‌گوید: «حق آموزش و حق بهداشت برای کودکان در تمام میثاق‌های مهم بین‌المللی از جمله منشور جهانی حقوق کودک که ایران هم از امضاءکنندگانش است به رسمیت شناخته شده. این به معنای آن است که یک کودک صرفنظر از ملیتش، وضعیت اقامتش، وضعیت پدر و مادرش، جنسیتش یا هر نوع خصوصیت دیگر باید بتواند به نظام آموزشی راه پیدا کند و به امکانات بهداشتی دسترسی داشته باشد. این حق در ایران بر خلاف بسیاری کشورهای مهاجرپذیر متاسفانه به‌طور کامل به‌رسمیت شناخته نمی‌شود».

پیش از این تنها آن دسته از کودکان افغان قادر به تحصیل در مدارس ایران بودند که اقامت آنها مورد تایید ایران قرار گرفته بود.

حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجران دولت افغانستان ضمن تاکید بر این که این موضوع اکنون دیگر حل شده، در مورد هزینه تحصیلی دانش‌آموزان افغان می‌گوید: «فکر می‌کنم که فعلا مشکلات در حد ثبت‌نام کودکان افغان حل شده است. بحث بر سر پرداخت کردن يا نکردن شهريه توسط آن‌ها هنوز ادامه دارد. اميدوارم اين مشکل هم حل شود».

پس از دستور رهبر جمهوری اسلامی در اردیبهشت امسال مبنی بر حق تحصیل کودکان افغان در ایران، طبیعی بود که دولت بلافاصله این فرمان را اجرا کند.

یک مهاجر افغان ساکن ایران، اما در مورد اجرای صحیح و کامل این فرمان رهبر جمهوری اسلامی ابراز تردید کرده و می‌گوید: «اینجا مردم خیلی به عذابند. گفته شده که ایران، افغانستان و سازمان ملل توافق کرده‌اند به یک میلیون و نیم بیکار کارت بدهند، بیمه سلامت بدهند، بیمه تصادف بدهند، بچه‌هایشان را در مدرسه ثبت‌نام کنند ولی معلوم می‌شود که همه این حرف‌ها دروغ است. کنسولگری افغانستان در زاهدان هم به درد مردم نمی‌رسد...».

بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۳، بیش از ۳۳۰ هزار دانش آموز تبعه افغانستان در ۲۷ هزار مدرسه کشور مشغول تحصیل بوده‌اند.

XS
SM
MD
LG