سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به نقل از عباس عراقچی، عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران، اعلام کرد که مذاکرات اتمی با کشورهای گروه با ۱+۵ در مسقط «بد» پیش رفت و تیم مذاکره کننده هستهای ایران به «خاتمه مذاکرات» فکر میکرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسین نقوی حسینی با اشاره به گزارش عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، در جلسه روز سه شنبه ۱۸ آذر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که اعضای تیم مذاکره کننده اتمی ایران معتقدند که در زمان کمتر از هفت ماه میتوان با طرف غربی به توافق رسید.
وی در عین حال تصریح کرد: «طبق اظهارات آقای عراقچی مذاکرات مسقط بد پیش رفته بود و در چنین شرایطی تیم مذاکره کننده هستهای به خاتمه مذاکرات فکر میکرد اما تمدید مذاکرات هم بر اساس یک تصمیم معقول گرفته شد».
علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، نیز روز ۲۲ آبان، مذاکرات تهران و گروه ۱+۵ در پایتخت عمان را «چالشی، جدی و تلخ» خوانده بود.
غلامعلی جعفرزاده، نماینده رشت درمجلس، نیز روز هشتم آذر به نقل از محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته بود که مذاکرات مسقط «دشوار، تلخ و سخت» بود و بیشتر جلسات با «تندی شروع میشد» و با «ناراحتی و گله» پایان مییافت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «در ابتدای این جلسه عراقچی ضمن تاکید بر زمینه سازی برای ادامه مذاکرات در توافق ژنو مطرح کرد که فاصله بین دوطرف بسیار زیاد بوده و بعد از مذاکرات و توافق ژنو نقاط مشترک زیادی به دست آمد».
وی افزود: «اما هنوز این فاصله زیاد است و خطوط قرمز طرفین همچنان حفظ شده اگرچه طرف مقابل تغییراتی در مطالبات و خطوط قرمز خود داده و برای نزدیک شدن فاصلهها مذاکرات ۷ ماه دیگر تمدید شده است».
علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، روز سهشنبه گفت: در مذاکرات اتمی ایران با گروه ۱+۵ موضوعات «غنیسازی»، «آب سنگین»، «تحریمها» و «فردو» مطرح است و طرفین در این «زمینهها» به هم نزدیک شدهاند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت: «معاون وزیر خارجه در جلسه امروز اظهار داشت: «توافق شده است که طی چهار ماه آینده در جلسات به توافق کلی دست پیدا کنیم و در سه ماه بعد روی جزییات بحث و تبادل نظر کنیم».
وی به نقل از آقای عراقچی گفت که هرچه زمان مذاکرات طولانیتر شود شرایط «سختتر» و فشار بر روی طرفهای غربی نیز «اضافه» خواهد شد و افزود: «صهیونیستها و برخی کشورهای منطقه با کلیت هر نوع توافق مخالفند و حتی تلاش میکنند غرب را علیه ایران حتی در سطح نظامی تحریک کنند».