سخنگوی دولت ايران روز سه شنبه دستگيری يک تبعه آمريکايی که گفته می شود در جزيره کيش مفقود شده است را تکذيب کرد.
غلامحسين الهام به خبرنگاران در تهران گفته است که هم مقامات آمريکايی و هم مقامات داخلی کشور در حال پیگیری اين موضوع و به دنبال پيدا کردن سرنخ و اطلاعات لازم هستند، اما دستگيری صورت نگرفته است.
مقامات آمريکايی می گويند رابرت لوينسون، که در حال ساخت يک فيلم مستند بوده است بعد از سفر به جزيره کيش در خليج فارس ناپديد شده است.
جمهوری اسلامی هنوز تاييد نکرده که اين شهروند آمريکايی وارد خاک ايران شده است اما واشينگتن اصرار دارد که وی در ايران مفقود شده است.
روز دوشنبه، شان مک کورمک از سخنگويان وزارت امورخارجه آمريکا گفت: «براساس اطلاعاتی که ما داريم وی قطعا به ايران رفته و شواهدی وجود ندارد که اين کشور را ترک کرده باشد.»
وی افزود که ايالات متحده برای بار سوم از ايران خواسته است که اطلاعاتی درباره ناپديد شدن لوينسون اعلام کند. تهران نيز می گوید که منتظر دريافت اطلاعات از واشينگتن درباره این تبعه آمريکايی است.
ایران و آمريکا به دليل قطع روابط رسمی در سال ۱۹۸۰، با يکديگر ارتباط ديپلماتيک ندارند و دو کشور از طريق سفارت سوئيس پيام های خود را رد و بدل می کنند.
به گفته آقای مک کورمک، لوينسون قبل از سفر به ايران با کنسول ايالات متحده در دوبی ديدار کرده بود و او پيگير اخبار مربوط به ناپديد شدن اين شهروند آمريکايی است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا نگفت که علت ديدار لوينسون با کنسول آمريکا چه بوده و چه صحبت هايی ميان آنها رد و بدل شده است.
جزيره کيش در خليج فارس از مناطق تفريحی ايران به شمار می رود که فضای اجتماعی آن نسبت به خاک اصلی بازتر است و اتباع خارجی می توانند بدون داشتن ويزا به مدت دو هفته به اين جزيره سفر کنند.
سفر نمايندگان کنگره به ايران
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران در ادامه نشست هفتگی خبری خود همچنين درباره برخی اخبار مبنی بر احتمال سفر نمايندگان کنگره آمريکا به ايران واکنش نشان داده و گفته است آنها بايد رسما اعلام کنند که اهدافشان از سفر چيست تا موضوع بررسی شود.
آقای الهام افزود: «تا زمانی که تقاضای رسمی صورت نگيرد اظهار نظر در اين زمينه زود است. با حرف های رسانه ای در اين عرصه اظهار نظر ممکن نيست.»
وی در پاسخ به سوالی درباره تعداد سانتريفيوژهای راه اندازی شده در مجتمع نطنز بدون اشاره به تعداد اين دستگاه ها گفت که از نظر قانونی آژانس نبايد اطلاعاتی را که در بازرسی ها بدست می آورد اعلام کند و اين گله باقيست.
سخنگوی دولت مانند ساير مقامات ايرانی بار ديگر تکرار کرد که « ما وارد عرصه صنعتی شده ايم و در اين عرصه هم رو به رشد هستيم. برنامه ما روشن استف لذا چه نيازی است که جزئيات فنی و صنعتی کار از طريق رسانه ای بيان شود.»
هفته گذشته جمهوری اسلامی ايران اعلام کرد که به توانايی توليد سوخت در مقياس صنعتی دست يافته است. اين اعلام ايران با ترديدهايی از سوی مجامع بين المللی و کشورهای مختلف روبرو شده است.
هم اکنون دو بازرس آژانس بين المللی انرژی اتمی در ايران به سر می برند تا در اين زمينه گزارشی تهيه کنند و احتمال می رود که اين گزارش در ماه می منتشر شود.
آقای الهام در اين کنفرانس خبری همچنين به موضوع نشست همسايگان عراق اشاره کرد و گفت که دولت ايران در پی تشکيل اجلاس همسايگان عراق است و توجه ويژه ای به آن دارد.
پيشتر وزير امورخارجه جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که شرکت نمايندگان ايران در نشست همسايگان عراق که به گفته مقامات عراقی قرار است در قاهره، پايتخت مصر برگزار شود قطعی نيست.