لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۸

شرکت «بی‌پی» از حضور در مناقصه‌های نفتی ایران کنار کشید


گزارش‌ها حاکی است شرکت بریتیش پترولیوم که یک قرن سابقه همکاری نفتی با ایران دارد، با روی کار آمدن دونالد ترامپ فعلا از مشارکت در توسعه پروژه‌های نفتی ایران کنار کشیده است.

روزنامه فایننشال تایمز می‌نویسد شرکت «بی‌پی» بر خلاف همقطاران اروپایی خود مانند شرکت بریتانیایی-هلندی «رویال داچ شل» یا شرکت فرانسوی «توتال» فعلا سیاست کنار کشیدن از پروژه‌های ایران را اتخاذ کرده و حتی اسناد درخواست مشارکت در مناقصه‌های نفتی را نیز به وزارت نفت ایران ارسال نکرده است.

شرکت ملی نفت ایران نیز روز دوشنبه ۱۳ دی ماه در سایت رسمی خود اسامی ۲۹ شرکت تایید صلاحیت شده برای شرکت در مناقصه‌های نفتی را اعلام کرد که نامی از شرکت «بی‌پی» در میان آنها نیست، حال آنکه شرکت‌های معتبر اروپایی دیگری مانند توتال، شل، انی ایتالیا و شلومبرژه (بزرگ‌ترین شرکت خدمات نفتی جهان) و شرکت‌های دیگر اروپایی یا چند ملیتی در این لیست دیده می‌شود.

روزنامه فایننشال تایمز می‌نویسد شرکت بی‌پی فعلا بعد از انتخاب دونالد ترامپ که سیاستی سختگیرانه دارد و خطر تنش‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا را دامن زده است، بر این تصمیم است که محتاطانه عمل کند.

ایران در سال گذشته ۴۹ میدان نفتی و گازی را بر اساس نوع قرارداد جدید نفتی به شرکت‌های خارجی معرفی کرد و قرار است در ماه‌های آینده مناقصه‌ها برای توسعه این میادین اعلام شود.

ایران می‌گوید توسعه این میادین طی پنج سال آینده نیاز به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد که انتظار می‌رود ۸۰ درصد آن از منابع خارجی تامین شود.

این گزارش با استناد به چند منبع گزارش داده است که دلیل عمده کناره‌گیری شرکت بی‌پی از پروژه‌های نفتی ایران موضوع مالی است و اینکه شرکت دنبال سرمایه‌گذاری در جایی است که بیشترین بازده را داشته باشد و فرصت‌های جذاب دیگری در پروژه‌های بین‌المللی وجود دارد.

این منابع همچنین گفته‌اند که ادامه تحریم‌های موجود آمریکا علیه ایران نیز مزید بر علت شده است، چرا که آمریکایی‌ها مالک ۴۰ درصد از سهام شرکت بی‌پی هستند، ۳۰ درصد از کارکنان این شرکت آمریکایی هستند و خصوصا باب دادلی مدیر اجرایی این شرکت شهروند آمریکا است.

بر اساس قوانین آمریکا، شهروندان این کشور از فعالیت‌های مالی با ایران منع شده‌اند و با ترکیب کنونی ساختار مدیریتی شرکت بی‌پی، عملا وارد معامله با ایران شدن ریسک است.

این گزارش می‌افزاید که شرکت‌های دیگر آمریکایی مانند اکسون موبیل و شورون نیز فعلا برنامه‌ای برای ورود به پروژه‌های ایران ندارند.

در لیست وزارت نفت ایران درباره شرکت‌های تایید صلاحیت شده نیز نامی از هیچ شرکت آمریکایی برده نشده است.

فایننشال تایمز می‌افزاید که با برچیده شدن تحریم‌ها، شرکت بی‌پی اقداماتی برای از سرگیری روابط با ایران انجام داد، برای مثال دفتر نمایندگی خود را در تهران باز کرد و در ماه اکتبر یک محموله نفتی از ایران خرید، اما این اقدامات در مقایسه با دیگر رقبای اروپایی چندان چشمگیر نیست.

XS
SM
MD
LG