لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۹

انفجار در نزدیکی محل اقامت «چینی» در افغانستان


در انفجار روز سه شنبه به آقای چنی اسیبی وارد نیامد.
در انفجار روز سه شنبه به آقای چنی اسیبی وارد نیامد.

انفجار بمبی در نزديکی محل اقامت معاون رييس جمهوری آمريکا در پايگاه بگرام افغانستان ۱۸ کشته و ۱۱ مجروح برجای گذاشت ولی به «ديک چینی» آسيبی وارد نيامد .


به گزارش خبرگزاری ها، يک سخنگوی ارتش آمريکا گفته است که آقای چینی دوشنبه شب را در پايگاه گذرانده و صبحانه را با نظاميان صرف کرده است .


اين انفجار در بامداد روز سه شنبه در اولين ايست بازرسی پايگاه اصلی نيروهای آمريکايی در افغانستان منفجر شد. سه سرباز خارجی نيز در ميان کشته شدگان انفجار هستند .


يک مقام نظامی آمريکا گفت که آقای چینی در نزديکی محل انفجار نبوده است. معاون رييس جمهوری آمريکا ۹۰ دقيقه بعد از اين حادثه پايگاه بگرام را ترک کرد .


خبرنگاران همراه آقای چینی گفته اند که دود غليظی ناشی از انفجار به هوا برخاست و يکی از شاهدان عينی در بيرون از پايگاه، انفجار صبح سه شنبه را «قوی» توصيف کرد .


قرار است آقای چینی در ساعات آينده با حامد کرزای، رييس جمهوری افغانستان در کابل ديدار و گفت و گو کند .


پيشتر قرار بود ديدار مقامات دو کشور روز دوشنبه انجام شود اما به دليل بدی هوا، و لغو پرواز معاون رييس جمهوری آمريکا به کابل، اين ديدار به روز سه شنبه موکول شد.


«پاکستان برای مقابله با طالبان بیتر تلاش کند»


معاون رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه و به صورت غیر منتظره وارد اسلام آباد شد تا با رییس جمهوری پاکستان گفت وگو کند.


دیک چینی، در این سفر از پرویز مشرف خواست تا برای مقابله با شورشیان طالبان اقدامات بیشتری انجام دهد.


یک مقام پاکستانی که نامش فاش نشده است در این زمینه گفته است: آقای مشرف خطاب به چینی به روشنی يادآور شده است که پاکستان در این زمینه به خوبی عمل کرده و جنگ و خشونت، مشکل افغانستان هستند وريشه های آن در اين کشور است نه در پاکستان.»


به گفته وی، « معاون رييس جمهوری آمريکا در عين حال از تلاش های پاکستان در مبارزه با تروريسم قدردانی کرد.»


روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه گزارش داد که جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا در صدد است که پیام محکمی به مشرف ارسال کند و به وی هشدار دهد کنگره آمریکا کمک های خود را به پاکستان قطع خواهد کرد مگر اینکه اسلام آباد در نبرد با القاعده اقدامات بیشتری به عمل آورد.


ايالات متحده در حال افزايش شمار سربازان خود در افغانستان به ميزان سه هزار و ۲۰۰ نفر است تا در مقابله با حملات نيروهای طالبان و القاعده به سربازان تحت فرماندهی ناتو ياری رسانند .


شبه نظاميان طالبان و القاعده که متهم به دست داشتن در حملات يازدهم سپتامبر در آمريکا هستند احتمال داده می شود که از مرز پاکستان و افغانستان حملات خود را سازماندهی می کنند .


آمريکا در حال حاضر ۲۷ هزار سرباز در افغانستان دارد که در کنار ۱۵ هزار سرباز ديگر عضو سازمان پيمان آتلانتيک شمالی(ناتو) به نبرد با طالبان و آموزش نيروهای نظامی افغانستان مشغول هستند.


XS
SM
MD
LG