روزنامه «چاينا ديلی»، ارگان حزب کمونيست چين روز چهارشنبه در گزارشی به نقل از مسئولين کنترل مواد غذايی کشور از آلودگی گسترده مواد غذايی در چين خبر داد.
بنا به گزارش اين روزنامه، طی شش ماه گذشته ۲۳ هزار نوع مواد غذايی آلوده به ترکيبات شيميايی خطرناک و سرطان زا در اين کشور کشف و ضبط شده است و ۱۸۰ کارخانه توليد مواد غذايی در اين رابطه شناسايی و بسته شده اند.
در فهرست مواد غذايی آلوده به ترکيبات مواد شيميايی بيماری زا شيرخشک نوزادان، برنج، آرد، بيسکويت، غذاهای دريايی، سس حبوبات و لوبيا و انواع شيرينی جات به چشم می خورد.
گزارش اين روزنامه چينی در حالی منتشر می شود که پکن بيش از پيش به خاطر کيفيت نامناسب کالاها و بخصوص در زمينه مواد غذايی صادراتی خود با انتقادهای گسترده ای از سوی کشور های مختلف رو به رو شده است.
گزارش های رسيده از ايالات متحده حاکی است دولت آمريکا واردات بسياری از کالاهای چينی به آن کشور را ممنوع اعلام کرده است که در اين ميان می توان به غذای حيوانات خانگی، اسباب بازی های خطرناک، دارو، ماهی و حتی خمير دندان اشاره کرد.
از پاناما نيز گزارش می رسد ۸۰ نفر به خاطر مصرف شربت ضد سرفه چينی که گفته می شود به مواد شيميايی سمی آلوده بوده است جان خود را از دست داده اند.
روزنامه «چاينا ديلی» در گزارش روز چهارشنبه خود به نقل از بازرسان مواد غذايی کشور نوشته است در برخی غذاهای چينی ماده شيميايی «فرمالدئيد» با فرمول «اچ سی اچ او» پيدا شده است که از آن برای موميايی کردن استفاده می شود.
در همين رابطه، هن يی، مدير کل سازمان استاندارد کشور به اين روزنامه گفته است که بخش عمده غذاهای آلوده به مواد شيميايی سرطان زا در کارخانه های کوچک کشور توليد می شوند که غالب آنها به گفته وی، کمتر از ده پرسنل دارند.
اين در حالی است که آمار ارائه شده از سوی بازرسان مواد غذايی چين نشان می دهد اين کشور دارای يک ميليون کارخانه توليد مواد غذايی است که ۷۵ درصد آن را کارخانه های کوچک تشکيل می دهند.