لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۶

تشديد اختلاف در ميان اصولگرايان با انتشار نخستين فهرست انتخاباتی


علی اکبر ولایتی در مراسم رونمایی از لوگوی جبهه متحد اصولگرایان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی.
علی اکبر ولایتی در مراسم رونمایی از لوگوی جبهه متحد اصولگرایان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی.
به دنبال انتشار نخستين فهرست انتخاباتی جبهه متحد اصولگرايان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، اختلاف در جبهه اصولگرايان بالا گرفته است و علی مطهری، نماينده مجلس، در واکنش به اين فهرست گفته است که «ليست منتقدان دولت دهم» شامل افراد خارج از اين جبهه ارائه خواهد شد.

اصولگرايان برای شرکت در انتخابات مجلس نهم که روز دوازدهم اسفندماه سال جاری برگزار می شود به دو گروه اصلی «جبهه متحد اصولگرايان» و «جبهه پايداری» تقسيم شده اند ولی ائتلاف های ديگری نيز در درون اصولگرايان در حال شکل گيری است.

جبهه متحد اصولگرايان که متشکل از گروه های موسوم به ۷+۸ است روز يکشنبه فهرست نامزدهای خود را برای انتخابات مجلس در تهران اعلام کرد که در آن نام سه چهره مطرح اصولگرا يعنی علی مطهری، علی عباسپور و حميدرضا کاتوزيان حذف شده اند.

سر فهرست اين ليست، غلامعلی حدادعادل، رييس پيشين مجلس شورای اسلامی و پدر عروس آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی است.

در اين فهرست ۲۸ نفره نام افرادی چون غلامرضا مصباحی مقدم، حسين فدايی، عليرضا زاکانی، احمد توکلی، الياس نادران، محمدرضا باهنر، عليرضا مرندی، حسين مظفر، محمد کوثری، اسدالله بادامچيان، حسن غفوری فرد و محمد نبی حبيبی به چشم می خورد.

خبرگزاری فارس گزارش داده که قرار است دو روحانی نيز به اين فهرست اضافه شوند.

در واکنش به فهرست جبهه متحد اصولگرايان، علی مطهری، نماينده منتقد دولت احمدی نژاد گفته است که قصد دارد تا ليست «منتقدان دولت دهم» را در دو يا سه روز آينده منتشر کند.

آقای مطهری به خبرگزاری مهر گفته است: «علی عباسپور و حميدرضا کاتوزيان که از حضور در ليست جبهه متحد بازمانده اند و حجت الاسلام ابوالحسن نواب، معاون سياسی جامعه روحانيت مبارز، نيز در اين فهرست قرار خواهند گرفت.»

وی افزوده است: «تاکنون درباره ۱۰ تا ۱۲ نفر ديگر نيز برای اين فهرست صحبت شده ولی هنوز به رای گيری نرسيده ايم.»

آقای مطهری که طراح اصلی سوال از محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، در مجلس شورای اسلامی است معيارهای مدنظر خود برای تنظيم اين فهرست را «قانونگرايی يا مبارزه با قانون گريزی»، «مبارزه با حرمت شکنی»، «اعتدال» و «احترام به آزادی ها و حقوق مردم در چارچوب قانون اساسی» عنوان کرده است.

«۱۲۰ نامزد خانه کارگر»

در همين حال در غياب گروه ها و تشکل های اصلی اصلاح طلب در انتخابات مجلس نهم، برخی گروه هايی که خود را اصلاح طلب معرفی می کنند از معرفی نامزد برای انتخابات مجلس خبر داده اند.

عليرضا محجوب، دبيرکل خانه کارگر، در اين زمينه به خبرگزاری فارس گفته است که تشکل زير نظر وی ۱۲۰ نامزد برای انتخابات معرفی می کند.

وی افزوده است: «اگرچه هنوز گزينه های ليست تهران مشخص نشده است ولی اين امکان وجود دارد که در ليست سراسری خانه کارگر افرادی از جبهه اصلاحات يا جريان اصولگرايی نيز حضور داشته باشند.»

آقای محجوب می گويد که ليست های خانه کارگر با جبهه اصلاحات هيچ وقت ارتباط نداشته و لذا ليست امسال هم کليتی کارگری دارد.

اصلاح طلبان می گويند که به دليل فراهم نشدن شرايط لازم و شروط محمد خاتمی در ماه های گذشته حاضر به شرکت در انتخابات مجلس نهم نيستند.

محمد خاتمی، رييس جمهوری پيشين ايران، بارها خواستار آزادی زندانيان سياسی، برگزاری انتخابات آزاد، آزادی احزاب، گروه های سياسی و مطبوعات و همچنين رفع حصر ميرحسين موسوی و مهدی کروبی شده بود.

محمدرضا خاتمی، نايب رييس مجلس ششم، در گفت و گو با روزنامه «روزگار» که روز يکشنبه منتشر شد گفت که «اگر انتخابات يک انتخابات آزاد و بدون دخالت موثر قدرت باشد، اصلاح‌طلبان هيچ وقت انتخابات را رها نمی‌کنند.»

وی تصريح کرد: «تا زمانی که شرايط حداقلی حضور در انتخابات فراهم نباشد، اصلاح‌طلبان ترجيح می دهند در دامن جامعه کارکنند.»

برخی گروه های سياسی نظير فعالان ملی- مذهبی و همچنين ۲۸۶ فعال سياسی و مدنی در هفته های اخير خواستار تحريم انتخابات از سوی مردم شده اند.

انتخابات مجلس نهم قرار است کمتر از يک ماه ديگر، روز دوازدهم اسفندماه، برگزار شود و بر اساس گزارش ها پنج هزار و ۲۰۰ نفر برای شرکت در آن ثبت نام کردند. با اين حال سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده است که يک پنجم اين افراد رد صلاحيت شده اند.
XS
SM
MD
LG