سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، از تشکلهای اصلی اصولگرایان، از قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواست تا به پروندههای محمود احمدینژاد، رئیسجمهور پیشین ایران، رسیدگی کند.
غلامرضا مصباحی مقدم عصر دوشنبه ۱۶ مرداد به خبرنگاران در تهران گفت که در دوره ریاستجمهوری آقای احمدینژاد «تخلفات فراوانی اتفاق افتاده است؛ از جمله برای اجرای غلط قانون هدفمندی یارانهها که کمیسیون نظارت بر هدفمندی دو بار گزارشی را به مجلس ارائه داد و هر بار حکایت از ۱۲ تخلف در نحوه اجرای قانون هدفمندی داشت».
به گفته وی، «وقتی مجلس این تخلفات را مورد بررسی قرارداد باید از سوی دیوان محاسبات کشور و قوه قضاییه پیگیری میشد و با بررسی آنها به رهبر انقلاب گزارش میداد که آیا شایستگی ادامه خدمت در جایگاه ریاستجمهوری وجود دارد یا خیر».
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای مصباحی مقدم افزوده است: «این تخلفات در حال حاضر نیز قابل تعقیب است و ما از قوه قضاییه تقاضا میکنیم که به این مسئله رسیدگی کند و خواسته جامعه روحانیت مبارز این است که پروندههای احمدینژاد را در دستور کار قرار دهد».
هشتم مرداد امسال رئیس دیوان محاسبات کشور در مصاحبهای با روزنامه اعتماد از محکومیت محمود احمدینژاد در هفت پرونده مربوط به دوران ریاستجمهوریاش خبر داد که خشم او را برانگیخت و تهدید به افشاگری کرد.
میزان تخلفات مالی رئیسجمهور پیشین در این هفت پرونده بیش از «هفت هزار میلیارد تومان» اعلام شده است، هرچند فیاض شجاعی، رئیس دیوان محاسبات کشور، به روزنامه اعتماد گفته است که «آقای احمدینژاد هیچوقت به اندازه هفت هزار میلیارد تومان، مالی به دست نخواهد آورد که بخواهیم آن را توقیف و به خزانه بازگردانیم».
رئیسجمهوری پیشین ایران در واکنش به این اظهارات و همچنین بازداشت حمید بقایی، معاون اجرایی دولتش به اتهام «فساد مالی»، تهدید کرد که علیه آنچه «باندهای قدرت و ثروت» خواند دست به «افشاگری» میزند.
آقای احمدینژاد اظهار داشت: «از آنجا که طی سالهای اخیر شکایت ما از افترا و اتهامزنندگان تاکنون رسیدگی نشده است»٬ قصد دارد «شرح کاملی از اصل ماجرا و توطئههای غیراخلاقی طراحی شده» را فاش کند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز که برخی از مقامهای قوه قضاییه عضو این تشکل سیاسی هستند به تهدید احمدینژاد واکنش نشان داده و گفته است که وی «در زمان ریاستجمهوری خود چندین بار گفت که لیستی از مفسدان را در جیب خود دارد اما هیچوقت از آن رونمایی نشد در حالی که شایسته است اگر چنین لیستی وجود دارد آن را به قوه قضاییه ارائه دهد».
آقای مصباحی مقدم افزوده است: «ایشان اظهاراتی را هم در خوزستان داشت که تفاسیر و معانی متعددی از آن برداشت میشد، بنابراین این مسئله موجب شد که جامعه روحانیت در خصوص این حرکت موضعگیری کند».
اشاره وی به این صحبت روز دوم فروردین محمود احمدینژاد در شهر اهواز است که جنجال برانگیز شد. رئیسجمهور پیشین ایران بدون نام بردن از فرد یا افرادی گفته بود: «کسانی که فکر میکنند ملت نمیفهمند، نفهمترین افراد روی زمین هستند. این چه سلطنتی است که در وجود بعضیها پیدا شده،... بسیج شدید تا به ملت بگویید یارانهها بد است و انجام ندهید؟ ۹۷ درصد چیزی را میخواهند، تو چرا خلاف ملتی؟ ۸۰ میلیون نفر نمیفهمند، تو میفهمی، همین ملت تو را بالا آورد».
برخی از تحلیلگران و مقامهای ایران ضمیر این سخنان را علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، دانستند و برخی دیگر نیز حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران.
با وجود اینکه چهار سال از پایان دوران ریاستجمهوری آقای احمدینژاد سپری شده است، با این حال قوه قضاییه ایران هنوز حاضر نشده تا گزارشی از رسیدگی احتمالی به پروندههای مالی او ارائه کند و سخنگوی این قوه تنها به گفتن جمله «پرونده احمدینژاد مفتوح است» بسنده میکند.
در حالی که بارها مقامها و رسانههای ایران از پروندههای سنگین رئیسجمهور پیشین ایران سخن گفته و از اظهارات اخیر او در جریان بازداشت حمید بقایی انتقاد کردهاند، با این حال او از مدعوین برنامههای مختلف رهبر جمهوری اسلامی است.
وی روز ۱۲ مرداد نیز به مراسم تنفیذ حکم حسن روحانی برای چهار سال دوم ریاستجمهوری دعوت شده بود که میزبان آن رهبر ایران بود.