لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۹

شورای فرهنگی- اجتماعی زنان تصمیم درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها را از دستور کار خارج کرد


پلاکاردی در مسابقات المپیک ریو ۲۰۱۶ که روی آن نوشته شده است: «به زنان ایرانی اجازه دهید وارد ورزشگاه‌ها شوند».
پلاکاردی در مسابقات المپیک ریو ۲۰۱۶ که روی آن نوشته شده است: «به زنان ایرانی اجازه دهید وارد ورزشگاه‌ها شوند».

شورای فرهنگی، اجتماعی زنان اعلام کرد که به دلیل مخالفت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه ساکن قم با حضور زنان در ورزشگاه‌ها، تصویب مصوبه در این زمینه را «غیرضروری» دانسته و این موضوع را از دستور کار خود خارج کرده است.

روابط عمومی شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده، روز سه‌شنبه ۱۴ آذر خبر داد که دستور جلسه آخرین نشست این شورا «تعیین سیاست حضور زنان در ورزشگاه‌ها» بوده است.

با این حال این شورا اعلام کرد که به دلیل مخالفت ناصر مکارم شیرازی با حضور زنان در ورزشگاه‌ها، نظرات مراجع تقلید دراین موضوع را «فصل‌الخطاب» قرار داده است.

شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده تاکید کرد که «با توجه به اولویت مسائل فراوان دیگر از مشکلات جامعه زنان، تصویب مصوبه‌ای پیرامون حضور زنان در ورزشگاه‌ها را غیرضروری اعلام کرد».

شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، از سال ۸۹ با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و اکثر اعضای آن نمایندگان نهادهای وابسته به رهبر جمهوری اسلامی هستند.

روسای سه قوه، حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی دو نماینده، و برخی نهادهای دیگر یک نماینده در این شورا دارند.

زهرا آیت‌اللهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، روز ۲۸ مهر گفته بود که موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها در این شورا در حال بررسی است.

با این حال، ناصر مکارم شیرازی روز هشتم آذر موضوع ورود زنان به ورزشگاه‌ها را «بحث انحرافی» خوانده و گفته بود که این موضوع «دیگر نباید مطرح شود».

این مرجع تقلید تاکید کرده بود: «مگر مشکلِ کشور ما ورود زنان به ورزشگاه است؟ مشکل مردم گرانی نان و بیکاری جوانان تحصیلکرده و اشتغال و مشکل بانک است که مردم را بیچاره کرده است».

پس از آن جعفر سبحانی دیگر مرجع تقلید اعلام کرد که ورود زنان به ورزشگاه‌ها «با عفت آنان سازگار نیست» و به جای این طرح «باید فکری برای ازدواج آنان» کرد.

مقامات دولت حسن روحانی بار‌ها از تلاش برای حضور زنان درورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات خبر داده‌اند اما با این حال این ممنوعیت همچنان پابرجاست.

اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی پیش از این با اذعان به اینکه «حضور زنان در ورزشگاه‌ها یک خواسته» است، بدون اشاره به جزئیات گفته بود که «عده‌ای جلوی ورود زنان به استادیوم‌ها را گرفتند».

موضوع ورود زنان به وزرشگاه‌ها سال‌هاست که به معضلی برای ورزش ایران و دولت‌ها تبدیل شده است.

گروهی از زنان در سال ۲۰۰۶ در بازی مقدماتی جام جهانی با بحرین توانستند در ورزشگاه حضور یابند. رئیس جمهور وقت، محمد خاتمی، نیز در این بازی حضور داشت.

محمود احمدی‌نژاد در دوره اول ریاست‌جمهوری خود در سال ۸۵ در نامه‌ای به سازمان تربیت بدنی خواستار تسهیل حضور زنان در استادیوم‌ها شد اما پس از مخالفت تعدادی از مراجع تقلید شیعه این دستور مسکوت ماند.

این وضعیت باعث شده که شماری از فدراسیون‌های آسیایی و جهانی به ایران هشدار بدهند که در صورت حذف زنان از ورزشگاه، ایران با محرومیت مواجه می‌شود.

از این رو در برخی از رقابت‌های بین‌المللی شمار اندکی از زنان به صورت گزینشی و کنترل شده در ورزشگاه‌ها اجازه ورود پیدا کردند.

XS
SM
MD
LG