سخنگوی دولت جمهوری اسلامی روز سه شنبه اعلام کرد که موضوع تعليق غنی سازی اورانيوم کاملا منتفی شده است .
اين اظهارات غلامحسين الهام يک روز پس از آن ابراز می شود که ديپلمات های پنج کشور عضو دائم شورای امنيت به همراه آلمان اعلام کردند که به توافق برای تشديد تحريم ها عليه ايران نزديک شده اند.
به گفته اين ديپلمات ها، آنها در جريان بحث و گفت وگوهای خود به پيشرفت های قابل توجهی دست يافته اند.
آقای الهام به خبرنگاران در تهران گفته است که «موضوع تعليق غني سازی کاملا منتفی شده و اين موضوع ديگر قابل طرح نيست و طرف مقابل هم از اين موضوع عبور کرده و در اين جهت حرف و حق جمهوری اسلامی ايران تثبيت شده است.»
وی گفته است که جمهوری اسلامی ايران نه از صدور قطعنامه جديد استقبال مي کند و نه از صدور آن نگران است.
سخنگوی دولت ایران
سخنگوی دولت ايران از اعضای شورای امنيت خواست تا به گفته وی، «مسير منطقی را در پيش بگيرند زيرا که انتخاب های ديگر کار را پيچيده تر ميکند.»
شورای امنيت سازمان ملل، روز ۲۳ دسامبر سال گذشته تحريم هايی عليه ايران وضع کرد و به تهران دو ماه فرصت داد تا برنامه غنی سازی اورانيوم را به منظور اعتماد سازی جهانی تعليق کند. جمهوری اسلامی ضمن رد اين قطعنامه اعلام کرد که روند راه اندازی سه هزار سانتريفيوژ را با سرعت دنبال می کند.
در قطعنامه شورای امنيت پيش بينی شده است که در صورت امتناع ايران از پذيرش قطعنامه شورای امنيت، اين شورا اقدامات بعدی را به مرحله اجرا در می آورد .
زمانی که از آقای الهام پرسيده شد که «اگر شورای امنيت مسير منطقی طی نکند و ايران را تحريم کند، پاسخ ايران چه خواهد بود؟»، گفت: تحريم ها تاثيری بر روند پيشرفت ملت ايران ندارد.
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی همچنين نسبت به برخی اخبار درباره احتمال حمله نظامی به ايران واکنش نشان داده و گفته است: ما به اقتضای شرايط، پاسخ جدی، محکم و مناسب خواهيم داد.
انجام اقدامات لازم برای گرفتن ويزای رييس جمهوری
موضوع مورد بحث ديگر که در گفت وگوی خبرنگاران با سخنگوی دولت ايران مطرح شد احتمال سفر محمود احمدی نژاد به نيويورک برای شرکت در جلسه شورای امنيت بود .
آقای الهام در اين زمينه گفت که سفر محمود احمدی نژاد به نيويورک هنوز قطعی نشده است .
وی افزود: اين سفر مشروط به آن بود که جلسه شورای امنيت تشکيل شود بنابراين هنوز سفر قطعی نيست .
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در عين حال به خبرنگاران گفته است: «وزارت امور خارجه در حال انجام اقدامات لازم برای دريافت رواديد جهت سفر رييس جمهوری به نيويورک است.»
غلامحسین الهام
آقای الهام اوايل هفته جاری، هدف از حضور يافتن احمدی نژاد را در اين جلسه، دفاع از «منافع ملی و حقوق بين المللی» ملت ايران عنوان کرده بود.
سفر احتمالی رييس جمهوری اسلامی به نيويورک با واکنش های متفاوتی در داخل و خارج از ايران روبرو شده است.
تام کيسی، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز دوشنبه در همين زمينه گفت که معلوم نيست سفر آقای احمدی نژاد با چه هدفی صورت می گیرد.
با اين حال وی افزود: اگر محمود احمدی نژاد قصد سخنرانی در شورای امنيت سازمان ملل متحد داشته باشد، برای وی ويزای ورود به آمريکا صادر خواهد شد.
دوميسانی کومالو، سفير آفريقای جنوبی در سازمان ملل که رياست دوره ای شورای امنيت را به عهده دارد نیز اظهارداشت که آقای احمدی نژاد هنوز درخواستی رسمی برای شرکت در جلسه شورای امنيت ارايه نکرده است .
رسانه های ايران نيز با بازتاب نظرات مخالف پيرامون سفر رييس جمهوری اسلامی به نيويورک گفته اند که اين سفر، «پرهزينه» بوده و دستاوردی برای کشور نخواهد داشت .
سخنگوی دولت ايران به اين انتقادها پاسخ داده و گفته است:« کسانی که عادت مي کنند از يک مسير تعريف شده حرکت کنند قدرت خلاقيت و تاثيرگذاری را از دست مي دهند. اما آقای احمدی نژاد فردی مبتکر و تحولگراست و همين ابتکار منشاء تاثيرات و تحولات مثبتی به نفع مردم کشور بوده است.»
به گفته وی، «هميشه يک ابتکار بعضی عرف ها را تغيير مي دهد و بعضی مواقع منشاء آثار جديدی در روابط بين الملل می شود.»