ترکيه نسبت به تصميم اتحاديه اروپا برای تعيين مهلت جديد ۱۸ ماهه برای گشودن بنادر و فرودگاههايش برروی بخش يونانی قبرس، ابراز ناخرسندی کرد.
دولت ترکيه مي گويد: ائتلاف آلمان و فرانسه که با حمايت ۱۰ عضو ديگر اتحاديه اروپا مواجه شده، با هدف خارج کردن اين کشور از روند مذاکرات پيوستن به این اتحاديه ايجاد شده است .
روز سه شنبه ، ۵ دسامبر ، طرح مشترک آلمان و فرانسه برای تعيين مهلت ۱۸ ماهه جهت عمل کردن ترکيه به پروتکل وحدت گمرکی، با موافقت اکثريت اعضای اتحاديه اروپا روبر و شد .
طبق اين طرح ، درصورتي که ترکيه طی يکسال ونيم آينده ، کشور قبرس يونانی نشين را که عضو اتحاديه اروپاست به رسميت نشناسد و بنادر و فرودگاه های خود را برروی آن باز نکند، پارلمان اروپا موظف خواهد شد پيش از انتخابات سال ۲۰۰۹ نامزد ی عضويت ترکيه در اين اتحاديه را مورد بازبينی مجدد قرار دهد .
رجب طيب اردوغان ، نخست وزير ترکيه ، امروز قبل از پرواز به سوريه گفت: « معتقديم با اين طرح قصد دارند ترکيه را از ميز مذاکرات عضويت دور کنند. »
به گفته آقای اردوغان ، نه ترکيه، بلکه اتحاديه اروپا بازنده اين طرح خواهد بود .
آنکارا در نظر ندارد تا زماني که انزوای بخش ترک نشين قبرس ادامه داشته باشد، بنادر خود را برروی بخش يونانی نشين اين جزيره باز کند .
خبرگزاری سی ان ان ترک ، روز چهارشنبه به نقل از نخست وزير ترکيه گزارش داد که ممکن است آنکارا نيز مقابله به مثل نمايد.
بنابراين گزارش ، دولت ترکيه منتظر نتايج اجلاس روزهای ۱۱ و ۱۴ و ۱۵ دسامبر اتحاديه اروپاست و در صورت لازم دو طرح جديد را به منظور مقابله با ائتلاف آلمان و فرانسه به مورد اجرا مي گذارد .
رجب طيب اردوغان درباره طرح های مقابله به مثل توضيحی نداده است.