لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۸

وضعیت «وخیم» ۷۵ زندانی سیاسی و امنیتی در بند هفت زندان اوین


کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه ۱۹ آذر به نقل از یک منبع مطلع خبر داد که وضعیت حدود ۷۵ نفر از زندانیان امنیتی- سیاسی در بند هفت زندان اوین روز به روز «وخیم‌تر» می‌شود.

به گفته این منبع مطلع، این زندانیان، حدود چهارماه پیش از بند ۳۵۰ زندان اوین به زیر زمین ساختمان بند هفت این زندان که «چهار اتاق بدون پنجره» دارد، منتقل شده‌اند.

به گزارش وب سایت کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، این منبع مطلع اضافه کرد: «دریچه‌های کوچک اتاق‌ها هم که هم سطح کف زمین است مسدود شده‌اند. از آنجا که تخلیه فاضلاب بهداری طبقه فوقانی زندان پشت این دریچه‌ها اتفاق می‌افتد و کامیون‌های حمل غذا و اجناس زندان نیز برای تخلیه و بارگیری در مقابل این دریچه‌ها پارک می‌شود و مرتب پر از دود و سروصدا است هیچ امکانی برای باز شدن دریچه‌ها باقی نمی‌گذارد».

به گفته این منبع مطلع، این شرایط و همچنین وجود «رطوبت» دراین بند «باعث بروز و تشدید» بیماری‌های قلبی، تنفسی و پوستی برای زندانیان شده است.

بر اساس گزارش‌ها پس از بازتاب‌های گسترده «ضرب و شتم» زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین توسط زندانبانان و مامورین امنیتی در روز پنج شنبه ۲۸ فروردین، تعدادی از زندانیان این بند در روزهای پایانی مرداد ماه به ساختمانی که قبلا قرنطینه بند هفت زندان اوین بوده است، منتقل شده‌اند.

بخش قرنطینه زندان برای اقامت اولیه زندانیان تازه‌وارد ساخته شده و زندانیانی که برای گذراندان حکم، خود را به زندان اوین معرفی می‌کنند معمولاً یک یا دو روز اولیه خود را در این بند می‌گذرانند.

این منبع مطلع در ادامه سخنان گفت که محل نگهداری این زندانیان «فاقد» هواخوری است و زندانیان این بخش مجاز به عبور و مروز در هواخوری بندهای دیگر زندان نیز نیستند.

وی اضافه کرد: «زندانیان قرنطینه بند هفت از ورزش در فضای باز، استفاده از سالن‌های فوتبال و والیبال زندان نیز محروم هستند در حالی که بقیه زندانیان بندهای زندان اوین به طور کامل از این امکانات به صورت روزانه برخوردار هستند».

وی همچنین گفت که میوه و سبزیجات نیز به «ندرت» در فروشگاه این بند عرضه می‌شود و به همین دلیل زندانیان گاهی تا «سه هفته» قادر به خرید میوه و سبزیجات نیستند.

سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر بار‌ها نسبت به وضعیت نگهداری زندانیان سیاسی در ایران و رعایت نشدن حقوق آن‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند.

رهنورد، موسوی و کروبی «قربانیان نقض حقوق بشر»

در همین حال، کانون مدافعان حقوق بشر ضمن گرامیداشت ۱۰ دسامبر، روز جهانی حقوق بشر، از زهرا رهنورد، میر حسین موسوی، مهدی کروبی و دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی ایران به عنوان «قربانیان نقض حقوق بشر» نام برد.

این کانون که ریاست آن با شیرین عبادی است از دولت ایران خواست تا به «مطالبات مردم» که بخشی از آنها رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی است، پاسخ «قانع کننده» دهد.

این تشکل مدافع حقوق بشر در اطلاعیه‌ای که روز پنج شنبه ۲۰ آذر در وبسایت خود منتشر کرده، همچنین خواهان بسط و گسترش زمینه‌های طرح آزادانه نظر‌ها، تضمین امنیت برای صاحبان آرا و منتقدان و امنیت شهروندان در انجام فعالیت‌های مدنی شد.

به گفته کانون مدافعان حقوق بشر، ایران در سال‌های اخیر «آمار بالایی» از وجود قربانیان نقض حقوق بشر در حوزه آزادی بیان و عقیده و فعالیت در عرصه جامعه مدنی را به خود اختصاص داده است که زندانیان سیاسی و عقیدتی و محصوران، «سرآمد» آنان هستند.

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و رییس کانون مدافعان حقوق بشر، روز ۲۰ آبان در مصاحبه‌ با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته بود که وضعیت حقوق بشر در ایران در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی «به‌‌ همان بدی» زمان محمود احمدی‌نژاد است و در برخی موارد «حتی بد‌تر شده‌است».

XS
SM
MD
LG