رئیس کمیته امداد «امام خمینی» اعلام کرد که تعداد مراجعهکنندگان به این سازمان برای تحت پوشش قرار گرفتن٬ نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته است.
پرویز فتاح این خبر را در گفتوگوی ویژه خبری دوشنبهشب ۱۴ اسفند شبکه دو تلویزیون دولتی ایران بیان کرده است.
آقای فتاح گفته که در سال ۹۶ «مراجعه به کمیته امداد برای تحت پوشش قرار گرفتن، حدود ۵۰ درصد افزایش یافته که علت آن تبلیغات رئیسجمهوری، دولت، مجلس و ما مبنی بر سه برابر کردن مستمری مددجویان است».
وی همچنین افزوده که این سازمان تلاش دارد٬ با شناسایی «مددجویان واقعی»٬ به آنها مستمری پرداخت کند.
فتاح در عین حال شمار افراد تحت پوشش کمیته امداد «امام خمینی» را «حدود پنج میلیون نفر» عنوان کرده و گفته که «سه میلیون نفر تحت پوشش مستقیم ما هستند و مستمری ماهانه دریافت می کنند و دو میلیون نفر را هم به صورت موردی خدمت ارائه میکنیم».
رئیس کمیته امداد همچنین اضافه کرده است: «حدود یک میلیون نفر هم تحت پوشش سازمان بهزیستی و خیریهها هم حدود سه میلیون نفر هستند و در مجموع حدود ۱۱ میلیون نفر {مستمریبگیر در ایران} هستند».
وی در ادامه٬ کمیته امداد را «اورژانس اجتماعی فقر» معرفی کرده و گفته که «ردیف اصلی از بودجه برای امسال حدود چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که بیشتر برای پرداخت مستمری صرف میشود».
پرویز فتاح اواخر بهمنماه امسال هم با اشاره به افزایش تعداد فقیران در ایران گفته بود: «هر روز به تعداد فقرا در کشور افزوده میشود».
پیش از وی نیز شماری دیگر از مقامهای جمهوری اسلامی از گسترش فقر در ایران ابراز نگرانی کرده بودند.
محمد مخبر دزفولی، رئیس نهاد موسوم به «ستاد اجرایی فرمان امام»، چندی پیش اعلام کرد ۱۲ میلیون نفر در ایران زیر خط «فقر مطلق» قرار دارند و بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون نفر نیز زیر خط «فقر نسبی» زندگی میکنند.
به گفته دزفولی٬ «شتاب فقر در کشور شیب بسیار پیدا کرده و...ظرف هفت - هشت سال گذشته این شیب به سرعت پیش رفته است».
پیش از این محمدباقر قالیباف، نامزد انتخابات ریاستجمهوری یازدهم، در جریان رقابتهای انتخاباتی گفته بود ۱۰ درصد جمعیت کشور در «فقر مطلق» هستند و «گرسنه» میخوابند.
علیاکبر سیاری، معاون وقت وزیر بهداشت هم مردادماه ۹۵ گفته بود که ۳۰ درصد از مردم ایران «گرسنه» و ۲۵ درصد جمعیت شهری در کشور «حاشیهنشین» هستند.
سازمان بهزیستی دیماه سال ۹۵ آمار حاشیهنشینان ایران را ۱۲ تا ۱۳ میلیون نفر اعلام کرد و نسبت به گسترش پدیده حاشیهنشینی در ایران هشدار داد.
شماری از مقامهای جمهوری اسلامی٬ گسترش حاشیهنشینی٬ بیکاری و فقر در ایران را «تهدیدهای» جدی کشور اعلام کردهاند.
علاوه بر شهروندان خارجی همچون اتباع پاکستان و افغانستان که در حاشیه برخی شهرهای بزرگ ایران سکونت دارند، حاشیهنشینی، گورخوابی و کارتنخوابی شهروندان ایرانی نیز به یکی از معضلهای اجتماعی در کشور تبدیل شده است.