وقوع یک آتشسوزی بزرگ در بندر حديده يمن که تحت کنترل حوثیهاست، انبارهای حاوی روغن آشپزی و مواد غذايی و کمکهای بشردوستانه را نابود کرد.
کارگران بندر حدیده روز شنبه ۱۱ فروردین به خبرگزاری رويترز گفتند تا ساعت ۱۱ به وقت گرينويچ خودروهای آتشنشانی هنوز نتوانسته بودند حريق را مهار کنند و به احتمال زياد اتصالی در شبکه برق دليل اين آتشسوزی بوده است.
تصاويری که خبرگزاری رويترز ضبط کرده است، دود غليظ در آسمان منطقه و تلاش ماموران آتشنشانی برای کنترل شعلههای آتش را نشان میدهد.
بندر حديده در ساحل دريای سرخ محل ورود بخش اعظم واردات يمن از جمله کمکهای خارجی و مواد غذايی است که اين کشور به شدت به آن نياز دارد. سه سال جنگ داخلی، يمن را که فقيرترين کشور جهان عرب بود به مرز قحطی کشانده است.
يک کارمند برنامه جهانی غذا در تماس تلفنی به رويترز گفت: «آتشسوزی مقدار زيادی سوخت و کمکهای بشردوستانه و مواد غذايی را نابود کرده است» و افزود در مورد علت اين آتشسوزی تحقيقاتی انجام خواهد شد.
سبا، خبرگزاری تحت کنترل شورشيان حوثی، خبر آتشسوزی در بندر حديده را منتشر کرد ولی به دليل آن اشارهای نکرد.
کارگران این بندر میگويند انبارهای حاوی صدها هزار وسيله خواب برای آوارگان جنگ نيز از بين رفتهاند. در جنگ داخلی يمن تاکنون بيش از ۱۰ هزار نفر کشته شدهاند و سازمان ملل میگويد سه چهارم جمعيت ۲۲ ميليونی اين کشور محتاج کمک هستند.
ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از بهار سال ۲۰۱۵ در دفاع از حکومت يمن که در پی شکست از حوثیهای مورد حمايت ايران مجبور به تبعيد شده بود وارد جنگ داخلی اين کشور شد.
ماه نوامبر سال گذشته اين ائتلاف نظامی در واکنش به شليک موشک توسط حوثیها به سوی رياض همه بنادر و فرودگاههای يمن را مسدود کرد ولی تحت فشارهای بينالمللی پس از سه هفته به اين محاصره پايان داد.
خبرگزاری آسوشيتدپرس نيز در گزارش خود از قول خبرگزاری دولتی يمن میگويد اين آتشسوزی بخش زيادی از انبارهای برنامه جهانی غذا در بندر حديده را در برگرفته و مقادير زيادی از کمکهای بشردوستانه نابود شده است.
خبرگزاری سبا از قول عبدالرقيب فتاح وزير امور محلی يمن گفت اين آتشسوزی بخش زيادی از کمکهای به شدت مورد نياز را که در انبارهای بندرگاه بودند نابود کرده و خواستار انجام تحقيقات در مورد دلايل وقوع اين حادثه شد.
بندر حديده که تحت کنترل شورشيان حوثی است در انتقال کمکهای بشردوستانه به کشور که بخش وسيعی از مردم يمن به آن احتياج دارند نقش مهمی دارد.
عبدالرحمان الفقيه مسئول روابط عمومی اداره دفاع غيرنظامی حديده گفت: «ما توانستيم حريق را مهار کرده و از گسترش آن به ساير تاسيسات در منطقه مثل کارخانهها، شرکتها، و انبارهای تجاری جلوگيری کنيم. دليل اين آتشسوزی ممکن است سهلانگاری باشد».
يک نگهبان انبارها به نام محمد قالب میگويد حوالی بامداد کمی دود در تاسيسات ديده بود ولی ابتدا فکر میکرد دود ناشی از سوزاندن زباله است. او میافزايد: «اگر اين آتشسوزی از همان ابتدا کنترل میشد تا اين حد وسعت پيدا نمیکرد».
سه سال جنگ بخش زيادی از زيرساختهای يمن را نابود کرده، شبکه بهداشت و درمان فلج شده و اين کشور در مرز قحطی قرار دارد.
يمن اکنون بدترين بحران بشری جهان است و بيش از ۲۲ ميليون نفر جمعيت آن محتاج کمکهای بشردوستانهاند. طی سالهای اخير هزاران نفر از مردم اين کشور به خاطر سوء تغذيه، ابتلا به وبا وساير امراض جان خود را از دست دادهاند.