لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۳

آلمان و روسیه خواستار حل بحران کره شمالی از راه گفت‌وگو شدند


آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، روز دوشنبه ۲۰ شهریور در یک تماس تلفنی خواستار حل مسالمت‌آمیز بحران کره شمالی شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رهبران روسیه و آلمان اعلام کردند که این بحران تنها از راه دیپلماتیک و گفت‌و‌گوی سیاسی قابل حل است.

به گفته سخنگوی دولت آلمان، خانم مرکل در این گفت‌وگوی تلفنی همچنین از تلاش‌های شورای امنیت سازمان ملل برای تشدید تحریم ها علیه کره شمالی حمایت کرده است.

رئیس‌جمهوری روسیه اما بدون پرداختن به مساله تحریم‌ها علیه کره شمالی، از بی‌توجهی پیونگ یانگ به قطعنامه‌های شورای امنیت انتقاد کرده است.

در تماس تلفنی پوتین و مرکل بحران اوکراین هم بخش عمده‌ای را به خود اختصاص داده است.

به گزارش رسانه‌های آلمانی، رهبران دو کشور بر سر استقرار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در شرق اوکراین بر پایه طرح قطعنامه‌ای که روسیه به شورای امنیت ارائه و با تغییراتی که خانم مرکل پیشنهاد می‌کند، تاکید کرده‌اند.

ولادیمیر پوتین روز ۱۴ شهریور در یک کنفرانس خبری در حاشیه اجلاس کشورهای عضو بریکس در چین اعلام کرد وزارت خارجه روسیه موظف شده است که پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای استقرار نیروهای حافظ صلح در «دونباس» اوکراین به شورای امنیت ارائه کند.

به گفته وی، کلاه آبی‌های سازمان ملل باید در خط مقدم جبهه میان اوکراین و جدایی‌طلبان روس با هدف تامین امنیت ناظران «سازمان امنیت و همکاری اروپا» مستقر شوند.

این پیشنهاد روسیه در مقابل پیشنهاد اوکراین قرار دارد. پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهوری اوکراین، پس از امضای قرارداد «مینسک» در فوریه ۲۰۱۵ پیشنهاد کرده بود، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در تمام منطقه‌ای که از کنترل دولت مرکزی اوکراین خارج شده است و در نوار مرزی میان روسیه و اوکراین مستقر شوند.

اوکراین در واکنش، هیات دیپلماتیک خود در مقر سازمان ملل را برای رایزنی و گفت‌وگو با شورای امنیت مامور کرده و گفته که «آماده همکاری‌ در این زمینه» است.

با این همه اعزام کلاه‌آبی‌ها با مخالفت‌هایی در اوکراین رو به‌ رو شده‌ است. ایرنا هراشچنکو، نایب‌ رئیس پارلمان اوکراین، در صحفه فیسبوک خود ضمن ابراز مخالفت، با اشاره به نبردها در شرق اوکراین می‌گوید: «خط نبرد به خاطر خشونت‌های روسیه است که شکل گرفته».

این نماینده ارشد پارلمان اوکراین گفته که صلح‌بانان باید در سراسر اوکراین مستقر شوند و نه فقط در منطقه‌ای که در حال حاضر کنترل آن در دست نیروهای دولتی اوکراین است.

این گفته‌ها بیان نگرانی‌های اوکراین در این مورد است که حضور صلح‌بانان در خط حائل میان طرف‌های درگیر، به تقویت جدایی‌طلبان در بخش‌های تحت کنترل خود می‌انجامد و به روسیه برای ارسال نیرو و جنگ‌افزار دست بازتری می‌دهد.

مسکو ارسال نیرو و تسلیحات برای شبه‌نظامیان جدایی‌طلب را رد می‌کند، هرچند اظهار داشته که «داوطلبان» روس در کنار جدایی‌طلبان حضور دارند.

بحران اوکراین طی سه سال گذشته جان بیش از ۱۰ هزار نفر را گرفته‌ است.

XS
SM
MD
LG