رئیس سازمان بسیج ورزشکاران ایران ابراز «امیدواری» کرده است که اسرائیل تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو «نابود شده باشد».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، داود آذرنوش روز یکشنبه ۲۸ بهمن با تمجید از اقدام اخیر یک ورزشکار دیگر ایران برای باخت عمدی او که مبادا در مقابل حریف اسرائیلی قرار گیرد، گفت: «امیدوارم اسرائیل تا المپیک بعدی محو و نابود شود تا خیال همه راحت شود».
المپیک بعدی در سال ۲۰۲۰ و در توکیو برگزار میشود.
هفته گذشته در جریان رقابتهای گرند اسلم جودو در پاریس، سعید ملایی، جودوکار وزن ۸۱ کیلوگرم تیم ملی و دارنده مدال طلای جهان برای آنکه در رقابت بعدی با حریف اسرائیلی روبرو نشود، عامدانه به جودوکار قزاقستانی باخت.
رسانهها هفته گذشته تاکید کرده بودند که آقای ملایی در آغاز مسابقه با ورزشکار قزاق آشکارا چهره گرفته داشت و تنها در ۲۰ ثانیه به او باخت در حالی که حریف قدر و شناخته شدهای نبود.
سعید ملایی که بخت نخست مدال طلای رقابتهای پاریس بود، به مدال برنز اکتفا کرد.
این سومین بار در ماههای اخیر بود که رخدادی مشابه در رشته جودوی ایران به خاطر خودداری از مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی رخ میداد.
آقای ملایی دو ماه پیش نیز وادار شد که در مسابقات مسترز در چین به رقیب ژاپنی ببازد تا با ورزشکار اسرائیلی روبرو نشود.
خبرگزاری ایسنا به «سردار» آذرنوش یادآور شده که احتمال میرود در المپیک پیشرو، سعید ملایی در برابر گروه جودوکار اسرائیلی قرار گیرد، در آن صورت چه خواهد شد؟
رئیس سازمان بسیج در پاسخ گفته است: «به هر حال موضوع رژیم صهیونیستی خط قرمز نظام است و در طول ۴۰ سال گذشته نیز ورزشکاران ما در همه رویدادها، از جمله المپیک پای آرمانهای نظام، محکم ایستادند و حاضر به رویارویی با ورزشکاران این رژیم نشدند».
داود آذرنوش در گفتوگو با ایسنا مدعی شده که ورزشکاران ایران به خاطر «دفاع از ملت مظلوم فلسطین و آرمانهای امام»، از رویارویی با اسرائیل که وی آن را «رژیم کودککش صهیونیستی» نامیده است، خودداری میکنند.
ادعای رئیس سازمان بسیج ورزشکاران ایران که خودداری از مصاف با ورزشکاران اسرائیلی را تصمیم ورزشکاران ایران مینامد، در حالی است که آنها به خاطر سیاست جمهوری اسلامی ایران عملا ناچارند که از مصاف با ورزشکاران اسرائیلی خودداری کنند.
آیتالله علی خامنهای، سال گذشته در دلجویی از علیرضا کریمی، کشتیگیر ایرانی، مسابقه ندادن با ورزشکاران اسرائیلی را یک «ارزش قابل تقدیر» نامید.
اندکی پیش از دیدار رهبر جمهوری اسلامی ایران با علیرضا کریمی، انتشار فیلمی از مسابقات کشتی جوانان در لهستان در حالی که مربی ایرانی فریاد میزد «علیرضا باید ببازی» خبرساز شد.
علیرضا کریمی ناچار شد مسابقه را به حریفی ضعیف از روسیه واگذار کند تا در دور بعدی با کشتیگیر اسرائیلی مسابقه ندهد.
رسول خادم، رییس وقت فدراسیون کشتی ایران در نامهها و مصاحبههایی خواهان پایان دادن به سیاست پنهانکاری دامنه دار جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اجبار ورزشکاران ایرانی به مسابقه ندادن با اسرائیلیها شد.
اما سعید آذرنوش آن زمان نیز در پاسخ به نامه آقای خادم گفته بود، مسابقه با اسرائیلیها «خط قرمز نظام است و در هر رشتهای، منتفی است».
در این میان، سعید ملایی پس از باخت عمدی و از دست دادن مدال احتمالی طلای گرند اسلم پاریس هفته گذشته به تهران بازگشت ولی هیچ مقامی به استقبال او نرفت؛ امری که به گلایه و ابراز دلشکستگی وی منجر شد.
رئیس سازمان بسیج مدعی شده که «من تهران نبودم؛ اگر بودم میرفتم» و نیز قول داده که بزودی از سعید ملایی «تقدیر» شود.
آنچه که مقامات بخش سیاسی ورزش ایران «تقدیر» مینامند، معمولا یک پاداش مالی مانند یک خودرو است.
در مورد علیرضا کریمی، آیتالله خامنهای در برابر دوربینها یک انگشتر عقیق خود را به او داد.
وادارشدن ورزشکاران ایران به مسابقه ندادن با اسرائیلیها، ورزش جودو و نیز کشتی اسرائیل را در سالهای گذشته ارتقا داده و مدالهای بیشتری را نصیب آنها کرده است؛ تعداد مدالهای آنها ممکن است در المپیک ۲۰۲۰ ژاپن بیشتر شود.