لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۰

عملیات بتن‌ریزی راکتور واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر آغاز شد


نمایی از آغاز عملیات بتن‌ریزی در واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر (منبع: سایت سازمان انرژی اتمی ایران)
نمایی از آغاز عملیات بتن‌ریزی در واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر (منبع: سایت سازمان انرژی اتمی ایران)

ایران می‌گوید که عملیات بتن‌ریزی راکتور واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر را آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، این عملیات روز یکشنبه ۱۹ آبان با حضور علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و الکساندر لوکاشین معاون انرژی اتمی روسیه و مدیرعامل شرکت اتم استروی اکسپورت آغاز شد.

سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید عملیات گودبرداری این بخش از راکتور نیروگاه بوشهر از آبان ۱۳۹۶ آغاز شده و بتن‌ریزی، دومین مرحله مهم مقدماتی این پروژه است که با کمی تأخیر در روز یکشنبه صورت گرفت.

تصاویر و فیلم‌های منتشره از این عملیات، کامیون‌هایی را نشان می‌داد که بتن‌های آماده را در نقاط تعیین شده به عنوان محل ساخت راکتور واحد ۲ نیروگاه بوشهر خالی می‌کردند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه «بهره‌برداری از نیروگاه اتمی بوشهر کاملاً بومی» شده، گفته است ایران آماده تبادل علمی و فناوری با کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره استفاده از انرژی هسته‌ای است.

آقای صالحی ابراز امیدواری کرد که واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه تولید انرژی هسته‌ای سالانه ۶۶۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی دارد، از برنامه‌ریزی میان مدت ایران برای دستیابی به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای خبر داد.

به گفته مقام‌های ایرانی، سه واحد نیروگاه بوشهر روی‌هم‌رفته سه هزار مگاوات ظرفیت تولید برق خواهند داشت.

عملیات ساخت واحدهای جدید در راکتور بوشهر در حالی آغاز شده است که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بارها از خطرات نشست مواد اتمی و آسیب دیدن این نیروگاه در نتیجه بروز زلزله ابراز نگرانی کرده‌اند.

پیمانکار اصلی نیروگاه هسته‌ای بوشهر شرکت روسی «اتم استروی اکسپورت» است که فاز اول این نیروگاه را در سال ۱۳۹۰، پس از ۱۲ سال تأخیر، تکمیل کرد.

نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر این سوخت نظارت دارد. با این حال، ایران اعلام کرده که برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر، سطح غنی‌سازی اورانیوم را به ۴.۵ درصد افزایش داده است در حالی که بر اساس برجام نباید بیش از ۳.۶۷ درصد غنی‌سازی کند.

ایران اردیبهشت امسال اعلام کرد که در واکنش به خروج ایالات متحده از برجام در ۱۸ اردیبهشت پارسال، از میزان پایبندی‌ به تعهداتش خواهد کاست.

ایران تاکنون طی چهار مرحله از تعهداتش در زمینه سطح غنی‌سازی، افزایش ذخایر اورانیوم، بکارگیری سانتریفوژهای پیشرفته و راه‌اندازی سایت فردو عدول کرده است.

به رغم اینکه ایران از سطح غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم برای دستیابی احتمالی به سلاح اتمی فاصله دارد ولی به گفته کارشناسان عدم اشاعه هسته‌ای، با توجه به رشد ذخایر و افزایش سطح غنی‌سازی زمان یکساله گریز اتمی تهران برای انبار مواد هسته‌ای لازم به منظور ساخت بمب اتمی در حال کاهش است.

ایران در تیرماه ۱۳۹۴ پذیرفت که در ازای رفع تحریم‌های بین‌المللی از عمده فعالیت‌های هسته‌ایش دست بکشد. این محدودیت‌ها که تا اردیبهشت امسال برقرار بود باعث شد تا مسیر دستیابی به مواد لازم برای ساخت بمب مسدود شود.

آمریکا برای برخی از فعالیت‌های اتمی ایران، از جمله فعالیت‌های نیروگاه بوشهر، معافیت قائل شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایران، آسوشیتدپرس و سایت رادیو فردا/ ک.ر
XS
SM
MD
LG